الموضوع: محشى الباذنجان
عرض مشاركة واحدة
كتبت : sagda
-
محشى الباذنجان

طريقه عمل محشي الباذنجان " شيخ المحشي "
المقادير
2 كليو باذنجان ابيض مقور
نصف كيلو فلفل رومي يتم تقويره
5 – 6 كوب ارز مغسول جيدا
نصف كيلو لحم مفروم معصج
2 كوب عصير طماطم
3 بصله كبيره مفرومه
خضره ( بقدونس + شبت + **بره )
ملح + فلفل + شطه + بهارات
4 ملاعق سمن
2 ملعقه كبيره صلصه طماطم

الطريقه
يقدح السمن علي النار
يضاف اليه البصل حتي يصفر لونه
يضاف اللحم المفروم المعصج ويقلب لمده 3 دقائق
يضاف عصير الطماطم و صلصه الطماطم وتترك علي النار لمده 10دقائق
يضاف الملح + الفلفل و الشطه + البهارات
يضاف الارز بالتدريج ويقلب المقدار جيدا
يضاف البقدونس والشبت وال**بره
يترك المقدار علي النار حتي يتشرب الارز الصلصه

يتم حشي المحشي ويرص في حله رائسيا
يوضع عليه 2 كوب ماء مضاف اليهم 2 ملعقه ملح ويترك علي نار هادئه حتي تمام النضج يمكن االاستغناى عن اللحم المفروم:):)