عرض مشاركة واحدة
كتبت : فيونا
-
** دجاج التكا **

المقادير

دجاجه مقطعه الى 8 قطع او مقطعه الى مكعبات ..
وتشكيله البهارات ( ملح - فلفل - زنجبيل - روزماري - حصى البان - زعتر - هيل - كمون -
كركم- قرفه - كاري - قرنفل مطحون - فلفل احمر - بابريكا )
وممكن اي انواع من البهارات المفضله ..
ثوم مدقوق ..
بصل مفروم ناعم ..
بقدونس ناعم ..
عصير ليمون ..
3 -5 ملاعق كريمة خفق..
معجون طماطم ..
زيت ..

الطريقة ..

نقطع الجاج


ونجهز البهارات ونخلطها

ونضيف الدجاج ممكن قطع بالعظم او مكعبات من دون عظم


ونقوم بتغليفها جيدا ونضعها في الثلاجه لمده ساعتين او 4

ومن ثم تغلفي صينيه بالقصدير وتقومي بوضع الدجاج فيها

وتضعيها في الفرن لمده ربع ساعه او نص ساعه حسب ما بتحبي يكون نضجها
وتترك لتحمر