عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-
وصفات برنامج من كل بلد أكلة

[bor=ff0033]جزا الله خيرا الأخت التي قامت بكتابة كل وصفات البرنامج[/bor]


من كل بلد أكلة


بوم الا كريم (بطاطس بالكريمة)
نص كيلو بطاطس - نص كيلو حليب - 2 صفار بيضة - معلقة كبيرة زبدة - فص ثوم مهروس - بصلة مبشورة - نص كوب كريمة لبانى - ملح - فلفل - جبنو مبشورة
الطريقة:
اقشر البطاطس واقطعها حلقات رفيعة اتخن من الشيبس حاجة بسيطة فى طبق فرن اضع الزبدة كلها فى الصينية وارصص شرائح البطاطس. ارش على الوش الثوم والبصلة والملح والفلفل . اصب نص كمية الحليب على البطاطس ثم اضع صفار البيض على باقى كمية الحليب واخلطهم مع بعض ثم اضع عليهم الكريمة اللبانى واخلط تانى كويس ثم اصبهم على الصينية وارش الوجه كله بالجبنة المبشورة . ادخل الصينية الفرن على الرف اللى تحت علشان تغلى وتستوى وبالهنا والشفا

صينية الزرة الصفراء
4 وحدات (كيزان) زرة صفراء - طماطماية كبيرة - ملح- فلفل - فلفلة حمراء- جبنة اى نوع (شيدر او جودة الخ)- عيدان خشبية الخاصة بالشوى
اسلق الزرة صحيحة زى ماهى فى ماء وزرة ملح. اقطعها قطع متساوية ثم ارصصها واقفة فى الصينية .اقطع الطماطم شرائح واقطع الجبنة شرائح واقطع الفلفلة الحمراء شرائح. اضع فوق كل قطعه زرة شريحة طماطم وعليها شريحة جبنة وعليها شريحة فلفل ثم انغز داخل كل قطعة زرة العصاية (الخلة) الخشب .ادخل الصينية الفرن لحد ماتسيح الجبنة وبالهنا والشفا

اللازانيا
كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح- لحمة معصجة بالصلصة - بشاميل خفيف - جبنة مبشورة
الطريقة
اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها وتحتها اثناء الفرد ثم اقطعها مربعات مثل شكل اللازانيا اللى بتشتريها ونسلقها فى ماء مغلى وبعد ماتطلعيها من ماء السلق تطلعيها فى طبق فية ماء مثلج ومكعبات ثلج . ابدء فى عمل صينية اللازانيا . اضع فى الصينية طبقة لازانيا وفوقها طبقة عصاج ثم طبقة جبنة ثم طبقة طبقة لازانيا ثم طبقة عصاج ثم بشاميل يغطى كل الصينية ثم طبقة جبنة وندخلها الفرن لمدة حوالى ربع ساعة وبالهنا والشفا

مكرونة بالسى فود
مكرونة فيونكات - جمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى - ثوم - ملح - فلفل- معلقتين زبدة - كمون - ليمون - حليب
الطريقة
(ملحوظة :ممكن تشتريها جاهزة )
اولا طريقة عمل المكرونة
كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح
اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس
ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها وتحتها اثناء الفرد .اقطع العجينة شرائح بالطول ثم بالعرض حتتكون عندك مستطيلات صغيرة . تاخدى كل مستطيل وتضغطى علية بصوابعك من النص حتتكون عندك شكل الفيونكة تضعيها فى الماء المغلى تتسلق وتستخدميها عادى مثل الجاهزة بالظبط . اضع فى المقلاية معلقتين زبدة واشوح فيها الثوم المهروس ثم اضع الجمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى والملح والكمون والفلفل واقلب فيهم كويس لمدة 10 دقايق ثم اضع المكرونة الفيونكة واقلب تقليبتين تلاتة ثم اضع نص كوب حليب او كريمة لبانى واقلب لحد ماتاخد غلوة او غلوتين وبالهنا والشفا

ريش ضانى بالبزنجان المتبل
750 جرام ريش ضانى (نقول كيلو مجتش على حتة )-بزنجانة رومى - جبنة مبشورة - بقسماط ناعم - كسبرة خضراء- بصلة - ثوم - حنزبيل -قرن فلفل حار (اختيارى)- معلقتين كبار زيت
اشوى البزنجانة اما بوضعها على عين البوتجاز لحد ماتطرى وتتشوى او بوضعها على صاج فى الفرن ثم اقشرها واهرسها بالشوكة . اتبل اللحمة بالملح والفلفل والزعتر وماء البصل فقط . اضع الزيت فى المقلاية وارصص الريش واقلبهم على الوشين لحد مايستووا ويحمروا . اشيل اللحمة من المقلاية واضع مكانها معلقة زيت واضع الثوم المهروس وقرن الفلفل الحار المهروس والبصل والجنزبيل وافلب ثم اضع البقسماط واقلب اقلب ثم اضع البزنجانة واقلب ثم اضع الملح والفلفل والكمون والزعتر واقلب اقلب ثم اضع الكسبرة الخضراء المخرطة واقلب لحد ماتلاقية اتجمع على بعض . احضر اى معلقة مدورة ولتكن المخصوصة بتاعة الايس كريم
واخد من الخليط بالمعلقة على هيئة كورة واضع كورة على كل قطعه لحمة واضع جبنة مبشورة فوق كل قطعه
وادخل الصينية الفلرن لحد الجبنة ماتسيح ولما نطلعها من الفرن نضع الصوص على الوش وبالهنا والشفا
الصوص ( اضع فى مقلاية على النار البصل والثوم والملح والفلفل والزعتر والطماطماية المخرطة وروز مارى
واقلبهم كويس ثم اضع شوية فى شوية ماء عليهم لحد ماتتسبك ومش حيقل الوقت عن من ربع لنص ساعة لحد ماتكون جاهزة

مكس جريل سى فود
جمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى - كفتة جمبرى - ملح - فلفل- كمون - بصل مبشور تماما - طماطماية كبيرة مبشورة -ليمون - ثوم مهروس
الطريقة
اولا كفتة الجمبرى
نجيب الجمبرى الصغير خالص ونقشرة ونقطعه بالسكينة صغير قوى ثم نضع علية ملح وفلفل وكمون وليمون وثوم ونتبله كويس وبعدين نجيب كبشة دقيق نعجن بيها الجمبرى لحد ما يمسك نفسه . نعمله صوابع ونحمرها او بعد مانعملها صوابع نشويها على الشواية مع البحريات اللى عندنا
نتبل الجمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى بالبصل والكمون والملح والفلفل وعصير الليمون والطماطم والثوم ونخلطهم بأيدنا كويس وبعدين نرصصهم على الشواية الفحم لحد مايتشووا
ملحوظة: تاللى معندهاش شواية بالفحم ممكن تجيب مقلاية كبيرة وتضع فيها شوية زيت صغيرين وتشوح كل البحريات فيها وبعدين تولع فحمة وتحطها فى منتصف البحريات وتغطيها علشان ياخد طعم الشوى

الطماطم الكونكاسية (البيورية )
طماطم - ماء مغلى
الطريقة
اعملى بالسكينة شق فى الطمطماية ( قطع ). اغلى الماء على النار واول مايبقى فى تمام الغليان .ضعى الطماطم المشقوقة فى الماء وعدى 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 وخلالالاص. تروحى شايلة الطماطم من الماء وقشريها يعنى شيلى القشرة الرفيعه وبعدين تقطعيها او تخرطيها او تهرسيها وتستخدميها .
ملحوظة: لما انزل اكلات واقول طماطم بيورية يبقى قصدى هى دى تمام؟؟؟؟