عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-

شيرى كونكار
3 أنواع فاصوليا (200 ج بيضاء و200 ج حمراء و200 ج سوداء) - 3 بصلات - طماطم بيورية - ثوم - 200 ج عصاج (ربع كيلو) - 2 فلفلة حار- هوت صوص - زيت
الطريقة
نخرط البصل صغير . نضع معلقتين زيت فى مقلاية واشوح فيهم البصل و الثوم لحد ما يدبلوا ثم اضع الطماطم البيورية ونص معلقة صلصة حارة (هوت صوص ) واقلب تقليبتين لمدة 5 دقايق ثم اضع اللحمة المفرومة واقلب اقلب مع الملح والفلفل ثم اضع الفاصوليا مع شوية شوية ماء لحد ما كله يستوى ويغرف فى الطبق
ملحوظة /اذا لم تجدى اى نوع من انواع الفاصوليا ممكن تستعيضى عنها بذرة صفراء.

فراخ مكسيكانو
نص كيلو صدور فراخ - طماطم بيورية - فلفلة حمراء - فلفلة صفراء - فلفلة خضراء -3 بصلات - فصين ثوم - حزمة كسبرة خضراء - هوت صوص - ملح وفلفل
الطريقة
اتبل الفراخ بالملح والفلفل والهوت صوص ثم اقطعها شرائح بالعرض .اضع معلقتين زيت فى مقلاية واشوح فيها الفراخ لحد ماتصفر حوالى 10 دقائق حتكون نص سوى وبعدين تشيليها من المقلاية وفى الطاسة مكان الفراخ تزودى بس معلقة زيت ثم نضع البصل المخرط والثوم لحد ما يدبلوا خالص ثم اضع الطماطم البيورية تقليبة واحدة ثم اضع الصلصة تقليبة واحدة ثم اضع الفلفل الملون المخرط صغير واقلب تقليبتين ثم اضع الكسيرة الخضراء( مخرطة بالسكينة) تقليبة واتركهم على النار حوالى 5 دقائق وادخله الفرن شوية حوالى 10 دقائق
ملحوظة / ممكن تتعمل باللحمة البتلو .

الفطير المشلتت
500 جرام دقيق - 200 جرام زبدة طرية - 250 جرام ماء - 10 جرام ملح-30 جرام سكر - 10 جرام حليب ( بودرة )-100 جرام فرش كريم
الطريقة
فى العجانة اضع الدقيق و السكر و الحليب البودرة والملح وانزل بالماء شوية شوية والخلاط شغال لحد ماتتكون عجينة(حوالى 5 دقائق ) ثم اخذ العجينة واضعها فى كيس نايلون تستريح لمدة نصف ساعة. نرش الترابيزة كويس قوى بالدقيق ونفرد العجينة بالنشابة لحد ما تبقى رفيعه خااالص . اجيب الزبدة وبالسكينة اغطى بيها كل العجينة كويس قوى ثم ابدء ابرمها (الفها ) زى السويسرول وادهن جنبها بالطول بالسمنة والفها مثل الكرة داير مايدور وادخل الطرف بتاعها ادخله تحت الكرة واتركها نص ساعة تستريح شوية وبعدين ادهن وشها كله كويس جدا بالقشطة وزرة ملح وادخلها الفرن من 1/3 الى 1/2 ساعه

شيتوس
عيش لبنانى او مكسيكى او شامى عادى او رقاق طرى -2 طماطماية بيورية - 200 جرام رومى مدخن (ممكن صدور فراخ)- 200 جرام جبنة اى نوع رومى او جودة او شيدر - بصلة صغيرة - ملح وفلفل - قرن فلفل حار
الطريقة
ادهن الخبز من برة بأيدى مسحة خفيفة زيت زيتون. اقطع الجبنة مربعات صغيرة. اقطع الرومى او الفراخ مربعات صغيرة (لو استعملتى الفراخ تكون مسلوقة). اضع معلقتين زيت على النار واشوح فيه البصلة المخرطة
وقرن الفلفل الحار والطماطم البيورية والملح والفلفل واتركها دقايق لحد ما الطماطم تستوى . اضع الرغبف امامى وادهنه بأيدى زيت زيتون وارش علية بالمعلقة من الخلطة ورشة مكعبات ديك رومى ورشة مكعبات جبنة ثم ابرم السندوتش زى سندوتش الشاورما (اللى بنشترية)وخلى بالك وانتى بتلفيه تبقى تقفلية من الجناب .اضع فى مقلاية زيت خفيف جدا وارصص فية السندوتشات جنب بعض وادخلها الفرن لحد ماتنشف شوية ولما تطلع اقطعها بالسكينة بالورب لتعطى شكل شهى عند الاكل والتقديم وبالهنا والشفا

كشك ألمظ
3 كوب شوربة دجاج(مرقة) - 4 كوب ذبادى - فص ثوم- 4 معالق دقيق- تقلية
الطريقة
نضع الشوربة على انار مع فص ثوم مهروس تغلى كويس قوى على النار. اضع الدقيق على الذبادى واخلطهم كويس قوى بالمضرب السلك اليدوى. ننزل بخليط الذبادى فى الشوربة واحدة واحدة مع التقليب يأيدنا الثانية كويس قوى وبسرعة علشان ميكلكعش منك وقلبية يادوب دقيقتين وتطفى النار وتصبية فى سرفيس التقديم وتضعى التقلية على الوش وبالهنا والشفا
التقلية : بصلة كبيرة قطعيها صغير وشوحيها فى الزيت لحد مالونها يبقى ذهبى غامق وتستخدم .
ملحوظة :اذا كان الكشك تخين ذودى شوية شوربة واذا كان الكشك خفيف ذودى معلقة دقيق
ملحوظة قالها الشيف ان دايما لكل كوب ذبادى معلقة كبيرة دقيق
ملحوظة: احب اقولك حاجة عن طريقتى فى الكشك وبتطلع طعمها جميل جدا قبل ماتطفى النار ضعى معلقتين كبار من التقلية فى الكشك نفسة وقلبية و بعد ماتطفى النارعلى الكشك تعصرى نص ليمونة وتقلبيه ثم تغرفى الكشك فى السرفيس .

شاورما تركى
كيلو لحمة ( يفضل من عرق الفيلية او من وش الفخدة ) - 150 ج لية ضانى -2بصلة مفرومة - معلقة صغيرة ثوم - بهارات - معلقة متوسطة زعتر -نص فنجان خل -عيش شامى - ملح - فلفل
الطريقة
نقطع اللية شرائح رفيعه مثل البفتيك . نقطع اللحمة شرائح رفيعة . نضع اللحمة فى صينية وعليها الخل والزعتر والثوم والملح والفلفل ونخلطهم كويس بالمعلقة ونفردها فى الصينية ونرصص على وشها شرائح اللية على وش اللحمة على هيئة طبقة وندخلها الفرن لحد ماتستوى واللية تسيح بتاخد حوالى من 7 الى عشر دقايق ولما بتطلع من الفرن بنشيل باقى اللية المتبقية على الوش (خلاص مش بنستعملها ). نفتح الخبز وارصص الشاوما داخل الرغيف ثم اقفله . نضع فى مقلاية معلقة ذبدة وشوية صغيرين من الصوص المتخلف من سوى الشاورما(اللى موجودة فى صينية الشاورما). نضع الرغيف فى الطاسة علشان الرغيف يحمر ونلفه من الناحيتين لحد مايحمر من الوشين ونلفة فى ورقة فويل وبالهنا والشفا
ملحوظة : اذا كنتى عايزة رغيف الشاورما ملفوف زى سندوتش الشاورما اللى بنشترية يبقى تضعى رغيف الخبز امامك وتضعى علية الشاورما وتلفية عادى وبعدين تضعية برضه يتحمر من الناحيتين فى المقلاية اللى فيهاالزيت ومعلقة الصوص لكن لو عيزاه زى ماهو رغيف يبقى تتبعى الطريقة المكتوبة فوق