موز بانية
موز – بيض – دقيق – بقسماط – زيت
الطريقة
نقشر الموز ونضعه فى الدقيق ثم فى البيض المربوب ثم فى البقسماط ونحمره فى الزيت لحد ما يحمر
ملحوظة هو مكتوب فى المقادير زيت بس هو حمره فى سمنة
السينمون روللز كيلو دقيق - 100 ج سكر بودرة – 100 ج حليب – 6 بيضات – 25 ج زيت -5 ج ملح - 40 ج خميرة - 10 ج محسن(البودرة) – 120 ج ذبدة – 5 ج قرفة للفرد 50 ج ذبدة الحشو بالقرفة 1/4كوب قرفة + كوب سكر واخلطهم ببعض الحشو بالشيكولاتة كوب سكر + ربع كوب قرفة + ربع كوب كاكاو دارك صوص الكريم تشيز 200 ج كريم تشيز – 100 ج حليب – 100 ج سكر بودرة – 100 ج سمنة– نص باكو فانيليا صوص الكراميل 300 ج سكر – 100 ج فريش كريم – 100 ج بندق قطع الطريقة اخذ شوية من الماء الدافىء واذوب فيه 2 م ك من الخميرة (نستخدم فى الخلاط الزراع الهلب). نضع الدقيق فى الخلاط والسكر والحليب والبيض والزيت والملح والمحسن والقرفة والخميرة المذابة ونخلطهم على اول سرعه ثم نبدء فى وضع الذبدة الطرية على هيئة قطع صغيرة جدا ونزود سرعه الخلاط ثم نضع يادوب رشة دقيق صغيرة نلم بيها العجينة بس . نشيل العجينة من الخلاط واضعها على الرخامة المرشوشة دقيق اقسم العجينة لنصفين علشان نعمل نصف بصوص الفانيليا والنص التانى بصوص الكراميل واضعها. فى اى مكان فى المطبخ واغطيها لمدة 40 دقيقة وبعدين ارش دقيق وافردها بالنشابة ثم افرد الذدة الطيه عليها كلها ماعادا الاطراف ثم ارشها كلها بحشو القرفة واضغط على الحشو بايدى ثم الفها رول وابدء اقطعها بالسكينة اجزاء متساوية ثم اضغط على كل واحدة بايدى واخد طرفها ادخلها تحتها وارصصهم فى صاج مدهون ذبدة واضعهم فى دولاب التخمير لمدة 30 دقيقة وادخلها الفرن على درجة 180 لمدة 30 دقيقة . بعد ماتطلع وهى ساخنة نصب عليها الصوص طريقة عمل صوص الكراميل نضع السكر فى حلة لحد ما يسيح و يتكرمل للون الذهبى الغامق ثم ننزل عليه بالفريش كريم واقلب تقليبة ثم نضع البندق ونقلبهم ونتركهم لحد ما يستووا مع بعض حوالى من 5 ل 7 دقايق طريقة عمل الكريم تشيز نضع الكريم تشيز فى طبق وعليه السمنة وعليه الحليب مع التقليب ثم السكر ثم الفانيليا ونقلبهم مع بعض كويس قوى قوى على البارد الفطير المشلتت كيلو دقيق 350 جرام ماء دافىء(كوب ونص) 20 جرام ملح الحشو 250 جرام زبدة طرية 50 جرام قشطة 5 ج ملح الطريقة فى العجانة اضع الدقيق والملح وانزل بالماء شوية شوية على اول سرعه فى الخلاط والخلاط شغال وبعدين اعلى السرعه لحد ماتتكون العجينة و تتلم ثم اخذ العجينة و اقطعها نصبن بالسكينة واغطيها بفوطة تستريح لمدة نصف ساعة. بعد ماتستريح واجى افردها ادهنها بالزيت من فوق وتحتها وافردها وافضل اشدها بايدى لحد ماتبقى ارفع حاجة اجيب الزبدة وافردها على العجينة و اغطى بيها كل العجينة كويس قوى ماعادا الاطراف ثم اضع القشطة وافردها بايدى على الذبدة وزرة ملح ثم ابدء ابرمها زى السويسرول وادهن جنبها بالطول بالسمنة او الذبدة بالفرشاه والفها مثل الكرة داير مايدور وادخل الطرف بتاعها ادخله تحت الكرة ثم ادهن الصينية بالسمنة واضع الفطيرة واتركها ربع ساعة تستريح ثم اضغط عليها بايدى واحاول ابططها لحد مايوصل حجمها لاخر الصينية(يعنى تملى الصينية) وادخلها الفرن على درجة 180 لمدة1/2 ساعه ولما تطلع نرشها بالسكر البودرة ملحوظة يابنات : لما قسمنا الفطيرة بالسكينة نصين وركنا نص وفردنا النص التانى استخدمنا للنص دة بس ربع ك سمنة و 50 ج قشطة )وفردناهم على الوش يبقى شىء طبيعى انك لو فردتى المقدار كله من غير ماتقسميه حتستخدمى للفرد غلى وشها نص ك سمنة و 100 ج قشطة ...تمام كدة؟؟)