عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-
موز بانية
موز – بيض – دقيق – بقسماط – زيت
الطريقة
نقشر الموز ونضعه فى الدقيق ثم فى البيض المربوب ثم فى البقسماط ونحمره فى الزيت لحد ما يحمر
ملحوظة هو مكتوب فى المقادير زيت بس هو حمره فى سمنة

السينمون روللز
كيلو دقيق - 100 ج سكر بودرة – 100 ج حليب – 6 بيضات
25 ج زيت -5 ج ملح - 40 ج خميرة - 10 ج محسن(البودرة) – 120 ج ذبدة – 5 ج قرفة
للفرد
50 ج ذبدة
الحشو بالقرفة
1/4كوب قرفة + كوب سكر واخلطهم ببعض
الحشو بالشيكولاتة
كوب سكر + ربع كوب قرفة + ربع كوب كاكاو دارك
صوص الكريم تشيز
200 ج كريم تشيز – 100 ج حليب – 100 ج سكر بودرة – 100 ج سمنة– نص باكو فانيليا
صوص الكراميل
300 ج سكر – 100 ج فريش كريم – 100 ج بندق قطع
الطريقة
اخذ شوية من الماء الدافىء واذوب فيه 2 م ك من الخميرة (نستخدم فى الخلاط الزراع الهلب). نضع الدقيق فى الخلاط والسكر والحليب والبيض والزيت والملح والمحسن والقرفة والخميرة المذابة ونخلطهم على اول سرعه ثم نبدء فى وضع الذبدة الطرية على هيئة قطع صغيرة جدا ونزود سرعه الخلاط ثم نضع يادوب رشة دقيق صغيرة نلم بيها العجينة بس . نشيل العجينة من الخلاط واضعها على الرخامة المرشوشة دقيق اقسم العجينة لنصفين علشان نعمل نصف بصوص الفانيليا والنص التانى بصوص الكراميل واضعها. فى اى مكان فى المطبخ واغطيها لمدة 40 دقيقة وبعدين ارش دقيق وافردها بالنشابة ثم افرد الذدة الطيه عليها كلها ماعادا الاطراف ثم ارشها كلها بحشو القرفة واضغط على الحشو بايدى ثم الفها رول وابدء اقطعها بالسكينة اجزاء متساوية ثم اضغط على كل واحدة بايدى واخد طرفها ادخلها تحتها وارصصهم فى صاج مدهون ذبدة واضعهم فى دولاب التخمير لمدة 30 دقيقة وادخلها الفرن على درجة 180 لمدة 30 دقيقة . بعد ماتطلع وهى ساخنة نصب عليها الصوص
طريقة عمل صوص الكراميل
نضع السكر فى حلة لحد ما يسيح و يتكرمل للون الذهبى الغامق ثم ننزل عليه بالفريش كريم واقلب تقليبة ثم نضع البندق ونقلبهم ونتركهم لحد ما يستووا مع بعض حوالى من 5 ل 7 دقايق
طريقة عمل الكريم تشيز
نضع الكريم تشيز فى طبق وعليه السمنة وعليه الحليب مع التقليب ثم السكر ثم الفانيليا ونقلبهم مع بعض كويس قوى قوى على البارد
الفطير المشلتت
كيلو دقيق
350 جرام ماء دافىء(كوب ونص)
20 جرام ملح
الحشو
250 جرام زبدة طرية
50 جرام قشطة
5 ج ملح
الطريقة
فى العجانة اضع الدقيق والملح وانزل بالماء شوية شوية على اول سرعه فى الخلاط والخلاط شغال وبعدين اعلى السرعه لحد ماتتكون العجينة و تتلم ثم اخذ العجينة و اقطعها نصبن بالسكينة واغطيها بفوطة تستريح لمدة نصف ساعة. بعد ماتستريح واجى افردها ادهنها بالزيت من فوق وتحتها وافردها وافضل اشدها بايدى لحد ماتبقى ارفع حاجة اجيب الزبدة وافردها على العجينة و اغطى بيها كل العجينة كويس قوى ماعادا الاطراف ثم اضع القشطة وافردها بايدى على الذبدة وزرة ملح ثم ابدء ابرمها زى السويسرول وادهن جنبها بالطول بالسمنة او الذبدة بالفرشاه والفها مثل الكرة داير مايدور وادخل الطرف بتاعها ادخله تحت الكرة ثم ادهن الصينية بالسمنة واضع الفطيرة واتركها ربع ساعة تستريح ثم اضغط عليها بايدى واحاول ابططها لحد مايوصل حجمها لاخر الصينية(يعنى تملى الصينية) وادخلها الفرن على درجة 180 لمدة1/2 ساعه ولما تطلع نرشها بالسكر البودرة
ملحوظة يابنات : لما قسمنا الفطيرة بالسكينة نصين وركنا نص وفردنا النص التانى استخدمنا للنص دة بس ربع ك سمنة و 50 ج قشطة )وفردناهم على الوش يبقى شىء طبيعى انك لو فردتى المقدار كله من غير ماتقسميه حتستخدمى للفرد غلى وشها نص ك سمنة و 100 ج قشطة ...تمام كدة؟؟)





نيااللى فسكايولا بالخضروات
مكرونة قلم – طماطم – فلفل الوان – بصل شرايح – مشروم شرايح – ثوم – زيت زيتون – اعشاب
الطريقة
نشوح البصل فى الزيت ثم نضع المشروم والفلفل والجزر والاعشاب الايطالية ثم الطماطم الكومنكاسية مع التقليب ثم نضع شوية ماء صغيرين ونقلب تقليبتين ثم نضع المكرونة المسلوقة وملح وفلفل


بط بالبرتقال
2 صدور بط او بطة كاملة – 1/2 ك برتقال بلدى – زعتر – 2 بصلة – جزرة – 2 كرفس
الطريقة
نتبل البط بملح وفلفل وسنة زيت وشوية زعتر فرش ونشوحه على النار لوحده. فى حلة تانية نشوح البصل المربعات صغيرة ومربعات الجزر مع التقليب وقشر 3 او 4 برتقالات تشويحه لمدة دقيقة ثم نضعهم فى صينية ونضع البط على الوش ثم اعصر عليهم 5 برتقالات ومعلقة صويا صوص وندخلها الفرن على درجة حرارة عالية لحد مايستوى


فلتو توناتو
عرق تلبيانكو صغير او وش فخدة مربوطة – قرنفل – ورق لورو – بيضة كاملة – صفار بيضة – جزرة – ا كرفس – 1 بصل – 2 م ليمون – م ريحان – 5 شرائح انشوجة – 2 م كابرى – ثوم مفرى – 1/2 فنجان زيت – خل – علبة تونة
الطريقة
نضع فى حلة ماء على النار وفيها ملح وفلفل وقرنفل واللاورو والبهارات والجزر والكرفس المخرط واول ماتغلى نضع العرق ولما يستوى نتركة يبرد ونفك الدوبارة ونقطعه بالورب ونضع علية الصوص
طريقة عمل الصوص
نضع فى الخلاط م الريحان المفرومة وفص ثوم كبير والبيضة وصفار البيضة وعلبة التونة وعلبة الانشوجة وم البقدونس وم الكسبرة وم الكابرى وملح وم خل ونص فنجان زيت و م ليمون ونضربهم مع بعض كويس قوى


التارتاريت
عجينة تارت ( 1/4 ك سكر – 1/2 ك زبدة – زرة ملح – 3 بيضات – 750 ج دقيق )
فراولة – كيوى – توت – خوخ – راسبيرى – شيرى – عنب ديبو احمر
الطريقة
نبطن القوالب الصغيرة بالعجينة ونساويها كويس وندخلها الثلاجة ترتاح وبعدين نساويها فى الفرن على درجة حرارة 160 . بعد ماتبرد نحشيها بالفريش كريم او الباسترى كريم وبعدين نضع الفاكهة زى الصور وبعدين نلمعه بالجيلى الساخن بالفرشاة



ضربهم لحد ماتتكون الكريمة وممكن بعد ماتجمد خالص نعملها على هيئة كور ونصب عليها الشيكولاتة
نسيح جميع انواع الشيكولاتة على حمام مائى . ننغز فى الفواكه وحدات من الخلة الخشبية ثم نحشى الفواكه المجففة بالفستق واللوزاو بالفريش كريم بعد مانفتحها بالسكينة ونشيل البزر اللى داخلها. ناخد الفواكه الفريش ونضع نصها فى الشيكولاتة السايحة وممكن نتركها تجمد شوية وبعدين نضعها فى لون تانى وهكزا ثم نعمل قرطاس من الورق الفايبر وننغز فيه جميع الفاكهه اللى عملناها بشكل جمالى