عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-

كفتة هندى
1/4 ك لحمة مفرومة – 2 م ك بقسماط ناعم – بصلة – طمطماية – 2 فلفل حامى – م بقدونس – ملح وفلفل – كمون – كركم – ك***ة – كسبرة خضراء
الطريقة
نقطع الطماطم والبصل والفلفل صغير ونضعهم على اللحمة ونضع باقى كل المقادير ونعجنها كويس ثم نعملها
كور ونبططها بايدنا ونضعها فى الدقيق من الناحيتين ونحمرها فى الزيت

كشرى اسكندرانى
كوب عدس اصفر – 2 كوب ارز – 2 م زيت زرة – ملح وفلفل – 2 بصلة محمرة (زى بتاع الكشرى) – بيض مسلوق – بصلة مقطعه – 3 كوب ماء ساخن
الطريقة
نقشر البيض المسلوق ونحمره فى السمنة ونركنه . نضع العدس على الارز ونغسلهم مع بعض ونصفيهم من الماء . نشوح البصل فى الزيت ونضع الارز بالعدس والملح والفلفل والكمون ونقلبهم مع بعض ثم نضع الماءونتركه لحد مايستوى ثم نغرفه فى طبق ونجمله بالبصل المحمر ووحدات البيض المحمر
والليمون المخلل

سلطة فاصوليا يونانى
2 كوب فاصوليا بيضاء – 2 طماطم مكعبات – بصلة حلقات – 2 بصل اخضر مفروم – بقدونس مفروم – فلفل رومى شرائح –2 م زيت زيتون – ملح وفلفل – كسبرة خضراء مفرومة – 2 م خل – ك***ة – جمبرى مسلوق
الطريقة
ننقع الفاصوليا لمدة 3 ساعات فى ماء مغلى ثم نسلقها فى ماء مغلى حوالى 25 د . نضع الفاصوليا فى طبق ونضع عليها كل المقادير ونقلبها كويس ونغرفها فى طبق ونجملها بوحدات من الجمبرى
بوم باكيت بوتيتو
وحدات من البطاطس – ورق فويل – ملح خشن – كريمة – زبدة
نقطع طرفين البطاطس ونضع كل واحدة فى ورقة فويل ونلفها كويس . نرش ملح خشن كتير فى صينية ونرصص عليه وحدات البطاطس وندخلها الفرن لحد ماتستوى . بعد ماتطلع نقطعها بالسكينة وهى بالورقة على هيئة ( * ) كروس ونحشيها بالزبدة او نضع عليها كريمة
كسكسى بالجمبرى والبسلة
2 كوب كسكسى – ملح وفلفل – كوب بسلة مسلوقة – 8 حبات جمبرى مسلوق مقشر ونترك الزيل بقشره
بصلة مقطعه – فلفلة حمراء مقطعه – 2 و 1/2 كوب ماء ساخن – زيت زيتون – 8 حبات زيتون اسود
الطريقة
نشوح الصلة والفلفل فى الزيت ثم نضع البسلة مع التقليب ثم نضع الكسكسى مع التقليب ثم نضع الزيتون والجمبرى مع التقليب ثم نضع الكسكسى والملح والفلفل والماء ونغطيه لحد مايستوى عادى زى الارز
فراخ بوشية
فرخه مقطعه 4 او 8 اجزاء – بصلة – جزرة – 1 كوسة – 1/8 ك فاصوليا – 1/2 كوب خل
الطريقة
نقطع البصل والكوسة والجزر اجزاء كبيرة ونترك الفاصوليا زى ماهى . نضع ماء مغلى على النار ونضع فيه الخل والفراخ والخضار ونغطيها لحد ماتستوى ثم نضع الملح والفلفل ونقلب ونطفى ونغرفها
كريم كراميل
كوب سكر (للكراميل)- كيلو حليب – 5بيضات – 5 أصفر بيض – 200 ج سكربودرة – باكو فانيليا
الطريقة
نضع السكر على النار لحد ما يتكرمل ثم نضعه فى القالب. نضع الحليب على النار لحد ما يبتدى يغلى . نضع فى طبق البيض وصفار البيض والسكر والفانيليا مع شوية حليب مع الضرب بالمضرب السلك ثم ننزل بيه على الحليب اللى على النار بالراحه خالص شوية شوية مع التحريك السريع والمستمر . نصفى الخليط ده ثم نضعه فى القالب على الكراميل ونضعه على حمام مائى وندخله الفرن لمدة ساعه ونص على درجة 160 وممكن لما يطلع ويبرد نضعه فى الثلاجة ونطلعه تانى يوم ونقلبه
موس فراولة
300 ج فراولة بيورية – 30 ج جيلاتين بودر ( 2 م ) – 300 ج فريش كريم – 2 اسبونج فانيليا – نص كوب سيرب – كوب جيلى فراولة
الطريقة
اسيح الجيلاتين فى شوية ماء مغلى وبعدين اصفيه واضعه على الفريش كريم ونقلبه ثم نضع ال فراولة بيورية
ونقلب بالراحه بالمضرب السلك ثم نضع جزء من الخليط فى القالب البلاستيك ثم اضع راقة اسبونج وادهنه كويس بالفرشاه بالسيرب ثم اضع جزء تانى من الخليط ثم اضع راقة اسبونج وادهنه كويس بالفرشاه بالسيرب
وادخله الفريزر لمدة ساعه ثم نقلبها فى الطبق ثم نضع عليها الجيلى بالمعلقة بطريقة عشوائية ووحدات
من الفراولة
المهرج
عجينة سابلية – باسترى كريم – كيوى – فراولة – تفاح
الطريقة
عجينة تارت ( 1/4 ك سكر – 1/2 ك زبدة – زرة ملح – 3 بيضات – 750 ج دقيق )
نبطن القوالب الصغيرة او القالب الكبير بالعجينة ونساويها كويس وندخلها الثلاجة ترتاح وبعدين نساويها فى الفرن على درجة حرارة 160 . بعد ماتبرد نضع عليها طبقة من الشيكولاتة السايحه ثم طبقة من الباسترى كريم ثم نضع شرائح التفاح بطريقة عشوائية وشرائح الكيوى والفراولة وندخلها الثلاجة شوية ويعدين نطلعها ونلمعها بالجيلى الساخن
فراولة تارت
عجينة سابلية – سبونج فانيليا – باسترى كريم – فراولة – جيلى تلميع – تارت
الطريقة
نفرد العجينة بالدقيق والنشابة ونبطن بيها القالب ونخرمه وندخله الثلاجة ترتاح علشان متكشش فى الفرن ثم اطلعها واخبزها على 170 د لمدة 25 د بعد ما تستوى وتبرد نضع عليها طبقة من الشيكولاتة السايحه ثم طبقة من الباسترى كريم ثم راقه اسبونج ثم طبقة باسترى ثم وحدات فراولة ثم ندخلها الثلاجة شوية ويعدين نطلعها ونلمعها بالجيلى الساخن
فروت سلاد
150 ج سكر – 100 ج نعناع اخضر مفروم – 2 يرتقالة – 2 تفاح اخضر - 2 تفاح احمر - 2 تفاح اصفر – كنتالوب – 2 خوخ – 2 برقوق – 100 ج فراولة – كيوى - عصير ليمون
الطريقة
نضع فى طبق غويط السكر والنعناع المفروم ونضع قطع الكنتالوب وباقى الفاكهه المقطعه ونغطى الطبق بورقة نايلون وندخلها الثلاجه لتانى يوم ولما نطلعها حتكون نزلت مايتها والسكر داب قلبيهم كلهم مع بعض وقدميها
البسيمة
1/4 ك جوز هند – 100 ج دقيق – 1/4 ك حليب – 1/4 ك سكر – 1/2 باكو بيكنج بودر – 150 ج سمنة سايحة
الطريقة
نضع فى طبق جوزالهند والدقيق و ال بيكنج بودر ونقلبهم مع بعض . نضع السكر على الحليب والسمنة ونخطهم مع بعض كويس جدا ثم ننزل الخليطين على بعض بالراحه جدا . ندهن صينية بالزبدة او بورق الزبدة ونساويها وندخلها الفرن على 170 لمدة 25 دقيقة
اورنج كريم بورلية
ك فريش كريم – 200 ج سكر بودرة – 10 صفار بيض – باكو فانيليا – 2 برتقالة مبشورين – شوية سكر للوش
الطريقة
نضع الفانيليا والسكر على الصفار مع سنة فريش كريم واضربهم بالمضرب السلك لحد ما يتقلوا حوالى 10 دقائق ثم اضع عليه بشر البرتقال . اضع ال فريش كريم على حمام مائى فيه ماء بيغلى لحد ما الفريش كريم. يسخن كويس ثم انزل عليه بالراحه خالص بالخليط اللى عملناه مع التقليب بالراحه . اقشر برتقاله واخد منه فصوص اللحم اللى جوه من غير اى قشور ونرصصه فى الصينية ثم ننزل بالخليط عليه فى الصينية واتركه لحد مايبرد خالص ويجمد ثم ادخله الثلاجة لمدة ليله كامله وبعد مايطلع ارش على وشه كله سكر واحرقة بوضعه فى الفرن تحت الشواية اللى فوق لمدة ثوانى
يتبع سيمون برفيه
لتر حليب – 5 صفار بيض – 20 ج قرفة بودر – 15 ج جيلاتين – 2 عود قرفه خشب – 1/2 لتر فريش كريم مضروبة – 150 ج سكر
الطريقة
نسيح الجيلاتين فى شوية ماء ساخن ونصفيها. اضرب الصفار مع السكر مع جزء صغير من الحليب كويس جدا
اضع الحليب على النار مع القرفة البودرة والقرفة العيدان واخلطهم كويس واول مايبتدى يغلى انزل بالراحه بالخليط اللى عملناه واقلبهم شوية ثم انزل بالجيلاتين السايح مع التقليب . نشيله من على النار ونضع الكريمة المضروبة على الخليط واضربهم بالمضرب السلك بالراحه واتركه يبرد شوية ثم اضعها فى القوالب او الكاسات وادخله الفريزر يجمد لمدة ليلة كامله ثم نضع عليه شيكولاتة سايحه
الشيكولاتة السايحه
ك حليب عليه كوب سكر و كوب جولكوز ونص كوب كاكاو و 300 ج قطع شيكولاتة وبعد مايغلوا مع بعض كويس جدا نضع 50 ج زبدة علشان يلمع