عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-
ام على على طريقة شريف
كرواسان – 2 كوب حليب – كوب سكر – جوزهند 0 مكسرات – قشطة
الطريقة
ضعى الكرواسان شوية فى الفريزر قبل الاستخدام . ضعى فى الطاجن الكرواسان ورشى الجوزهند والمكسرات
ودوبى السكر فى الحليب وصبيه فى الطاجن ثم ضعى القشطه على الوش ودخليه الفرن


كيك المارينج
3 ديسك اسبونج فانيليا – 150 ج سيرب – 300 ج باسترى كريم – 200 ج فراولة شرائح -+ مارينج: 10 بياض بيض + 300 ج سكر بودرة - 1/2 باكو فانيليا
الطريقة
نضع بياض البيض فى الخلاط وننزل بسكر البودرة بالراحه خالص علشان نعمل المارينج ونضع اخر حاجة الفانيليا . نضع فى القالب طبقة اسبونج ونسقيها بالفرشاه بالسيرب ثم نضع طبقة باسترى كريم ثم شرائح فراولة ثم طبقة اسبونج ونسقيها بالفرشاه بالسيرب ثم نضع طبقة باسترى كريم ثم شرائح فراولة ثم نضع اخر طبقة اسبونج ونمسح عليها مسحه بالباسترى ومن الاجناب ثم نضع المارينج وننزل بيه بصورة عشوائية ثم ندخلها تحت الشواية لمدة ثوانى علشان تاخد اللون الغامق


كيكة الجزر
200 ج ذبدة – 150 ج سكر – 5صفار بيض – 100 ج حليب
250 ج دقيق – 20 ج بيكنج بودر – 300 ج جزر مبشور – 20 ج قرفة – 150 ج بندق
7 بياض بيض – 100 ج سكر – كريمة اوبير – فندان
الطريقة
اضع الدقيق فى طبق واضع عليه القرفة والبيكنج بودر والجزر المبشور والبندق و2 ليمونة مبشورين واخلطهم مع بعض كويس بالمعلقة. نضع الذبدة والسكر فى الخلاط لحد مايتجانسوا. اضع صفار البيض + 100 ج حليب واخلطهم بالمضرب السلك ثم اضعهم على مقدار الذبدة بالسكر بالراحه جدا لحد مايتجانسوا ثم انزل بخليط الدقيق مع التقليب بالراحه. نعمل المارينج بنفس الطريقة السابقة ببياض البيض وننزل بالراحه بالسكر البودرة ثم ننزل بالمارينج على الخليط مع التقليب بالراحه من تحت لفوق بالراحه خالص وكويس جدا ثم نضع الخليط فى القالب لحد 2/3 بس ونضعه فى الفرن ويكون شغال من الاول على 170 حرارة ولمدة 35 دقيقة وبعد ماتطلع وتبرد نمسحها بالكريم اوبير ثم انزل بالفندان ثم اضع فتافيت الكيك على الاجناب واعمل على الوش مثلثات واضع وحدات عين جمل سليمة


بودينج الشيكولاتة
100 ج ذبدة – 100 ج سكر بودرة + 5 صفار بيض + 300 ج شيكولاتة سايحه – 50 ج كاكاو + 8 بياض بيض – 100 ج لوز مقطع – 100 ج بسكوت
الطريقة
نكسر البسكويت قطع صغيرة . نضع الذبدة والسكر فى الخلاط لحد مايتجانسوا ثم انزل يصفار البيض بيضة بيضة بالراحه لحد ما بندمجوا ثم انزل بالشيكولاتة السايحه بالراحه جدا واضع الكاكاو بالراحه ونوطى سرعه الخلاط وبعدين نعليها تانى ثم نضع اللوز والبسكويت . نعمل المارينج بنفس الطريقة السابقة ببياض البيض وننزل بالراحه بالسكر البودرة ثم ننزل بالمارينج على الخليط مع التقليب بالراحه من تحت لفوق . افرد على الرخامه ورقة نايلون ثم نضع الخليط ونلفه بالراحه بالكيس على هيئة اسطوانه ونقفلها جامد ونبرم طروفها وندخلها الفريزر لمدة ليلة واطلعه واقطعه واصب عليه صوص المانجة
صوص المانجة او اى صوص
ك عصير ملنجة بيورية اضعه على النار مع 200 ج سكر واول مايغلى نضع عليه 2 م كستر مزاب فى شوية ماء صغيرين ونقلبه بسرعه


اوردفر بارد
طبق مقسم (زى الصورة) – 1/8 جبنة اى نوع – 1/8 لانشون فراخ – 1/8 رومى مدخن – 1/8 لانشون بيف 2- خيار مقطع – 2 فلفل رومى – 10 حبات زيتون اسود – اى نوع صوص مفضل
الطريقة
نقطع كل حاجة اصابع تخينة ونضعها فى جزء لوحدها فى الطبق ونضع طبق الصوص فى النص ويقدم مع الخبز الفينو (الصامولى) او التوست او الخبز بالثوم


سلطة مكرونة بالخضروات
1/4 ك مكرونة اسباجتى – جزر مبشور – بقدونس مفروم – بصلة ناعمه – زيت زيتون – ملح وفلفل – فلفل رومى احمر – خل – عصير ليمون – زيتون اسود مخلى حلقات
الطريقة
نكسر المكرونة نصين ونسلقها ونشطفها ونصفيها. نضع فى طبق كل المقادير ونضع المكرونة ونتبلها بالملح والفلفل والخل والليمون والزيت ونخلطها كويس ونضغها فى طبق التقديم


خرشوف بالعصاج
8 وحدات خرشوف – ك لحمة مفرومة – جبنة مبشورة – بصلة مقطعه – عصير ليمون – صنوبر (مش ضرورى ) – ملح وفلفل – 1/2 كوب كريمة لبانى – 2 م ك زيت زرة او سمنة – صوص بشاميل –
الطريقة
نعمل الحشو / نشوح البصلة الناعمة ثم نضع اللحمة المفرومة وملح وفلفل لحد ما لونها يتغير ثم نضع 2 م صلصة طماطم ونقلبهم لحد ما العصاج يستوى . نقشر الخرشوف ونسلقه فى ماء مغلى مع اضافه عصير ليمون وخل علشان ميسودش . نضع الخرشوف فى صينية ونعصر عليه نقطتين ليمون ونضع فى كل خرشوفه م ك من الحشو وبعدين صنوبر وبغدين شوية بشاميل بالمعلقة وبعدين شوية جبنة مبشورة وادخل الصينية الفرن لحد ما الجبنة تسيح
ملحوظة من عندى : ممكن حشو الخرشوف بالخضروات المشكلة المسلوقة المخلوطة بمعلقة بشاميل او ممكن وضع فوق الخضروات شرائح طماطم بدل البشاميل وممكن نحشية بالمشروم البصل المتشوحين فى شوية زيت وشوية كريمة لبانى وتحشى بيه وتضعى على الوش جبنة مبشورة او تحشيه بقطع فراخ صغيرة مسلوقة ومخلوطة بشوية جبنة مبشورة وبشاميل وممكن طبعا عند تسوية الخرشوف انك تضعى فى الصينية صوص طماطم بيبقى طعمه احلى


سلطة الخرشوف
خرشوف مسلوق ومقطع شرايح رفيعه – بصل مقطع شرايح رفيعه - طماطم ومقطع شرايح رفيعه - فلفلة رومى ومقطع شرايح رفيعه - م بقدونس مفروم – ملح وفلفل – ك***ة – قليل من الزيت – قليل من الخل
الطريقة
نضع كله على بعضه فى طبق ونقلبها ونضعها فى طبق التقديم


كفتة السردين
1/2 ك سردين – بقسماط مطحون – بصلة ناعمه – كمون – ك***ة – جنزبيل بودلر – صلصة هريسة حار – شطة – كوب صوص طماطم – دقيق
الطريقة
اضع على السمك كل المقادير ماعدا صوص الطماطم والدقيق وبعدين افرميهم كلهم ناعم فى المفرمة . اعمليهم كور صغيرة (زى كفتة داوود باشا) رشى عليها رشة دقيق وحمريها فى شوية زيت وبعدين ضعيها فى صوص الطماطم على النار حوالى 5 دقايق وتقدم
صوص الطماطم
شوحى بصلة ناعمة فى شوية زيت زبعدين ضعى فصين ثوم مفرومين وقلبى ثم ضعى عصير طماطم ومعلقتين صلصة طماطم وملح وفلفل وتوابل وممكن تضعى شوية ماء لحد ما الصلصة تتسبك وتبقى جاهزة


الكبسة
2 كوب ارز بسمتى – 1 ك لحم ضانى بالعظم – 2 بصلة ناعمه – 3 كوب شوربة اللحم – 2 م ك صلصة مزابة فى كوب ماء – 2 طماطم مقطعه اربع – 3 قرن فلفل حار – فلفل رومى مقطع اربع – 2 ليمون اسود – قرفة – 3 فص حبهان – 3 فص قرنفل – 2 م كبيرة سمن بهارات كبسة
الطريقة
نسلق اللحمة مع بصل وورق لاورو ونشيل اللحمة من الشوربة. نشوح البصل والفلفل والطماطم ثم نضع قطع اللحمة ونشوحها ونضع الماء والحبهان والقرفة والقرنفل والليمون الناشف ونقلبهم ثم نضع الصلصة و الارز ونقلب كله مع بعض كويس ونضع شوربة الفراخ ونقلب ونغطى ونتركها تستوى عادى


قالب اللحمة
600 ج لحمة مفرومة – عصير 3 طماطم – بصل مفروم ناعم – كوب بقسماط – 3 بيض مسلوق – 2 بيضة – م زبدة –2 م بقدونس مفروم – ملح وفلفل
الطريقة
نضع على اللحمة البقدونس والبصل و 2/3 كوب بقسماط ناعم – وملح وفلفل وبهارات ونخلطهم كويس مع بعض ثم نضع الطماطم . ندهن قالب طويل بازبدة ثم نضع نص كمية اللحمة ونرصص عليها البيض المسلوق وراء بعض زى الطابور ثم نضع باقى اللحمة فى القالب ونغطى بيها البيض تماما ونبطط بايدنا ونساوى الوش ونرش رشة بقسماط ونغطيه بالفويل ونضعه على حمام مائى وندخله الفرن لحد ماتستوى وبعدين نشيل الفويل وندخلها تانى علشان الوش يحمر ولما يطلع نخلية يبرد شوية وبعدين نقطعه شرائح علشان مايتفرفتش منكم

يتبع

دجاج ملفوف بالسبانخ
1/2 ك ورق سبانخ – صدور فراخ – كريمة لبانى – بياض بيضة – ملح وفلفل
الطريقة
نسلق السبانخ فى ماء مغلى ونبردها بسرعه تحت ماء بارد ونصفيها من الماء ثم نضعها فى الخلاط مع الملح والفلفل ونساير الفراخ الصغيرة والكريمة وبياض البيضة لحد ماينعموا. نفرد الصدر على الرخامة ونضع معلقة من الحشو ونلفها وبعدين نلفها فى ورقة فويل ونقفلها كويس . نضع فى مقلاية زبد او سمن ونشوح فيها وحدات الفويل شوية ثم نضع شرائح بصل رفيعه لحد ماتصفر وشوية خل وشوية ماء صغيرين وندخلها الفرن لحد ماتستوى وبعد ماتطلع نفك الفويل ونطع الفراخ شرائح
ملحوظة انتوا عارفين يعنى اية نساير الفراخ؟؟؟ مش الصدر بيبقى تخين ودايما تلاقى حتة رفيعه كدة مفصولة عنه ؟؟ هى دى اللى يقصدها

شوربة الافوكادو
2 زبادى – ورق نعناع مفروم – م زبدة – 1 افوكادو – ملح وفلفل – م زعفران – ماء
الطريقة
نضع النعناع على الزبادى ونخلطه . نغلى الماء ونضع فيها الزبدة والملح والفلفل والافوكادو واول مايغلى انزل عليهم بالزبادى وارفعها بسرعه واغرفها ونرش على الوش زعفران

سلطة روسى
كيس خضار مشكل او 1/2 ك جزر مسلوق – 1/2 ك فاصوليا مسلوقة – 1/2 ك بسلة مسلوقة – بطاطساية كبيرة مسلوقة – مايونيز – ملح وفلفل – خل – بيض مسلوق
الطريقة
نفطع البطاطس المسلوقة مكعبات صغيرة او متوسطة. لما تيجى تسلقى الخضار تسلقيه فى ماء مغلى معاه زرة كربونات علشان يفضل لونه اخضر مزهزة زبعدين تبرديه على طول بماء بارد وتشطفيه وتصفيه من الماء
نضع الخضار على البطاطس والمايونيز وفلفل وملح ونقلبها كويس وبعدين نغرفها فى طبق التقديم وتجمليها بالبيض المسلوق