عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-


سمك البربونى المحمر
سمك بربونى – ثوم – ليمون – ذبدة – دقيق – بقدونس – فلفل حامى احمر مخلوط مع ثوم وخل
الطريقة
ناخد سنة من الفلفل الحامى ونضعه داخل السمكة . نضع على الدقيق ملح وفلفل ونخلطهم ثم نضع السمك فى الدقيق ثم نقلى السمك فى الزيت ونضعه فى طبق التقديم وعليه الصوص
الصوص
نضع قطعه ذبدة فى مقلاية ونضع شرائح الثوم لحد ماتدبل ثم نضع قطعتين ذبدة تانيين ونقلبهم ثم ننزل ب 2 م ك ليمون ونقلبهم ثم نضع الفلفل الحامى المخلوط ونقلب ثانية واحدة ثم نضغها على السمك

بسطيلة باللحم المفروم
1/4 ك لحمة مفرومة – 4 بيضات – 1 صفار بيضة – عجينة رقائق هشة – 1/2 م قرفة _ 1/2 م جنزبيل – 1/2 م زعفران
الطريقة
اضع البصلة الناعمه تتشوح فى الزيت ثم اضع اللحمة والجنزبيل والقرفة والزعفران ونقلب كله ثم نضع الملح والفلفل لحد ماتستوى اللحمة وفى الاخر نضع البيض ونقلب كويس قولى لحد ما البيض يستوى . نضرب صفار البيضة بالشوكة . نضع الحشو على كل شريحه من الرقائق ثم نقفل الشريحه على الحشو و ندهنها بالفرشاه بصفار البيض ونعمل بالسكينة على طرف المثلث علامة كروس * ثم نضعهم فى الصينية وندخلها الفرن لحد ماتنفش ويبقى لونها زهبى

سمك صول موسى مع صوص الزعفران
1/2 ك سمك موسى – 250 ج سمك فيلية مفروم – صوص الزعفران – ملح وفلفل – ذبدة – ثوم – عصير ليمون – خل
الطريقة
نسلخ الجلدة السودء والبيضاء من السمك ونخلى اللحم من العضم . ناخد جزء من السمك ونضع عليه بصلة ناعمه وفص ثوم وليمون وشوية كريمه ونضربهم فى الكبة لحد ماينعموا خالص . ناخد الشوك بتاع السمك ونضعه فى مقلاية فيها ماء وليمون على النار يتسلق علشان نعمل منه الصوص . نتبل السمك ملح وفلفل وعصير ليمون ونفرد الشرايح ونضع على طرفها الحشو ونلفها زى الكرة ونرصصهم فى الصينية ونرش عليهم ثوم وملح وفلفل وليمون وروزمارى وندخلها الفرن وعند نص السوى ناخد الماء اللى نزل من السمك فى الصينية ونضعه فى المقلاية مع العظم وندخل صينية السمك تانى الفرن تكمل سواها وبعد مايستوى نضع السمك فى طبق التقديم . نضع فى المقلاية بتاعه العظم بودرة زعفران وشوية كريمة ونقلبهم ونضعها فى الطبق على وش السمك

صدور الفراخ مع صوص البرتقال
1/2 ك صدور فراخ – قشر برتقال – 500 ج برتقال – ليمون – روزمارى – ملح وفلفل – نص كوب ديميجلاس
الطريقة
نتبل الصدور بالملح والفلفل وروزمارى وبشر البرتقال. نخلى البرتقال والليمون وناخد الفصوص بتاعتهم بس
نشوح الفراخ فى حتة ذبدة لحد ماتستولى 3/4 سوى ثم نضع عليها شوية صغيرة عصير برتقال والديميجلاس ونتركهم حوالى دقيقتين ولما تستوى الفراخ نشيلها فى طبق ونضع مكانها فى المقلاية فصوص البرتقال والليمون ونقلبهم تقليبتين ثم نغرفهم فى الطبق ونضع عليهم الصدور
بيكاتا محشى
1/2 ك بفتيك بتلو – قشر ليمونة – 200 ج سموكن تركى – 10 ج ذبدة – ملح وفلفل – بيض – دقيق – بقسماط
الطريقة
نعمل الحشوة. نفرم الثوم ونضع عليه بصلة ناعمه وروزمارى ناشف وبشر قشر الليمونة والذبدة الجامدة ونخلطهم مع بعض كويس بالشوكة وملح وفلفل . نتبل اللحمة ملح وفلفل ونفردها ونرشها رشه خفيفة دقيق
نضع الحشوة اللى عملناها داخل كل شريحة من اللحمة المدخنة ونلفها ثم نضعها داخل قطعه اللحمة ونلفها ثم نضعها فى الدقيق ثم فى البيض ثم فى البقسماط وندخلها الثلاجة شوية حوالى نص ساعه ثم نحمرها فى الزيت
نشوح الحشو المتبقى عندنا فى حتة ذبدة صغيرة وبعدين نصبها على وش الطبق
سمان كولبست
4 سمان – 200 ج جزر – 300 ج بسلة – 200 ج فلفل الوان – 200 ج بصل – ثوم – ملح وفلفل – زيت – طماطم – كسبرة خضراء مفرومة
الطريقة
نغسل السمان ونفتحه من ظهره وننقعه شوية فى الخل . نبشر البصلة ناعم ونبشر الطماطم وملح وفلفل وكمون ونتبل السمان مدة لاتقل عن 3 ساعات . نشوح السمان فى الزيت من الناحيتين لحد مايدخل فى السوى نشيلة فى صينية ونضع مكانه فى مقلاية التشويح الجزر والبصل والفلفل الوان كله شرائح رفيعه والثوم والبسلة والكسبرة وملح وفلفل وكمون ونقلبهم لحد مايتشوحوا مع بعض تماما ثم نضعهم على وش السمان اللى فى الصينية وندخله الفرن
شترودل
1/2 ك سمك فيلية – لفة جلاش – روزمارى – ثوم – بصل – فلفل الوان – ليمون – ملح وفلفل – زيت
الطريقة
نقطع السمك مكعبات ونعصر عليه ليمون وملح وفلفل وكمون وروزمارى . نضع زبدة فى مقلاية ونشوح الثوم والوزمارى تشويحه ثم نضع السمك يتشوح على جنب وبعدين نقلبه يتشوح على الناحية التانية ثم اضع الملح والفلفل وفلفل الوان مقطع لحد ما كله يستوى. نفرد 5 ورقات جلاش وندهنهم بالفرشاة من الناحيتين ونضع جزء من حشوة السمك ونلفها رول وندهنها بالزيت ونضعها فى صينية مدهونة بالزيت وندخلها الفرن لحد ماتحمر
نسلق شرايح كوسة فى ماء مغلى وبعدين نشوحها سوتية فى حتة ذبدة ونضعها فى طبق التقديم وعليها لفائف السمك
تركى قاورمة
1/2 ك بصل قاورمة - 1/2 ك بطاطس قاورمة - 1/2 ك صدور تركى - 1/2 ك طماطم فريش – 1/3 ك بصل – كرفس او كسبرة خضراء – 3 م زيت – ثمرة فلفل حار – ملح وفلفل – كمون
الطريقة
نشوح فى الذيت شرايح البصل لحد ماتحمر ثم اضع مكعبات الرومى تتشوح دقيقة ثم اضع الثوم المفروم ونقلب ثم نضع بشر الطماطم الفريش ونقلب ونضع كوب ماء ونغطيها ثم نضع ملح وفلفل وكمون والكرفس المفروم ونضع البطاطس والبصل القاورمة المتخدين سوتية وشوية ماء ونغطيهم ونتركهم مع بعض لحد مايستووا
طماطم محشية باللحم
1/4 ك لحمة معصجة – م ص ثوم – ملح وفلفل – كمون – شطة – ذيت ذرة – بصلة مخرطة – هوت صوص – 6 ثمرات طماطم – 2 م معجون طماطم مزابة – قطعه جزر مبشورة – جبنة مبشورة
الطريقة
نشوح البصلة فى الزيت ثم نشوح الثوم ثم نضع اللحمة المفرومة مع التقليب ثم نضع ثم نضع م الصلصة والهوت صوص مع التقليب وملح وفلفل وكمون لحد ماتستوى. اقور الطماطم الجامدة بمعلقة صغيرة لحد ما اشيل قلبها ثم احشيها بالعصاج واضع على الوش شوية جبنة مبشورة واضعها فى صينية مدهونة بالذيت وادخلها الفرن لحد ما الجبنة تسيح
شوربة لسان العصفور بالجمبرى والكاليمارى
1/4 ك جمبرى صغير مقشر ونظيف – 1/2 1 كوب لسان عصفور – مكعب مرقة سمك – 1/8 ك كاليمارى – 3/4 لتر ماء ساخن – بصلة ناعمه – ورق لاورا – ملح وفلفل – عود كرفس – ذيت ذرة
الطريقة
اشوح فى الذيت بصلة مفرومة ثم اضع الجمبرى والكاليمارى واشوحهم كويس. اضع فى حلة ذيت وسمن واحمر اللسان عصفور الى اللون الذهبى ثم اضع شوربة سمك او مكعب الشوربة المضاف له الماء ثم اضع الجمبرى والكاليمارى بعد تشويحهم واالملح والفلفل
صينية السمك بالفرن
2 سمكة ماكريل او بلطى او مكرونة – 2 ثمرة بطاطس – 2 ثمرة فلفل رومى – م ص كركم – عصير 2 ليمونة – ثوم مفروم – كسبرة خضراء – ملح وفلفل – كمون – ذيت ذرة
الطريقة
ننظف بطن السمك ونغسله ونشيل الشوك ثم اتبله بالملح والفلفل والكسبرة وكمون وثوم وعصير ليمون . اضع السمك فى صينية واقطع البطاطس بالطول واقطع الفلفل والليمون والطماطم اربع طوليه واخلطهم واضعهم فى الصينية مع السمك واضع ملح وزيت وخل وكركم وادخلها الفرن وفى نص السوى اضع للصينية شوية ماء علشان السمك مينشفش وادخلها تانى الفرن تحمر وتكمل السوى
طبق اللحمة الباردة بالبطاطس
2 ثمرة بطاطس مسلوقة شرائح – 1/2 ك لانشون بيف شرائح – 3 ثمرة طماطم شرائح – 2 بصلة شرائح – صوص فنجريت – خل – مستردة – ملح وفلفل – فص ثوم مهروس – زيت
الطريقة
نرصص فى طبق التقديم شريحه بطاطس ثم شريحة بصل ثم شريحة لانشون ثم شريحه طماطم وهكذا . نعمل الصوص فى طبق بوضع زيت وثوم وخل وملح ومستردة ونخلطهم كويس بالمعلقة ونقدمهم بجانب طبف اللحمة
قالب الجبنة القريش بالخضروات
2 خرطة جبنة قلريش – علبة زبادى – ثمرة فلفل احمر - ثمرة فلفل اخضر – ثمرة خيار – 2 م بقدونس مفروم – شطة – ثمرة طماطم – زيت زيتون
الطريقة
اخرط الفلفل والطماطم والخيار مكعبات صغيرة . اضع الجبنة فى طبق وافركها كويس بالشوكة ثم اضع عليها الزبادى واخلطهم كويس ثم اضع كل الخضار المتقطع والبقدونس والشطة واقلبهم ثم اضعها فى الطبق مع قطع الخبز المحمرة


مقلــــــوبة
باذنجان رومى اسود – طماطم شرائح – بطاطس شرائح – صدور فراخ – قطع من اللحمة – ارز نى – توابل – زيت
الطريقة
نقطع البزنجان شرائح ونقليه فى الزيت ونقطع البطاطس شرائح ونحمرها تحميرة بسيطة فى الزيت . نقطع الصدور مكعبات ونقطع اللحمة مكعبات ونقطع الطماطم شرائح. نفرش قعر الحله بالطماطم ثم نرصص فوقها البطاطس ثم نرصص فوقها البزنجان ثم نرصص اللحمة ثم نرصص الفراخ ثم نضع الارز فوقهم على وش الحلة ثم نضع شوربة الدجاج او شوربة اللحمة ونغطى الحلة ونكمل السوى وبعد ماتستوى بس حيكون الارز طرى عن الارز العادى نقلبها فى طبق التقديم

سلطة الكاليمارى بالخضروات مع ورق الارز
سبيط – جزر – كرنب – فلفل الوان – بصل – زيت – ليمون – توابل
الطريقة
نقطع كل الخضار شرائح رفيعه ونضعه فى طبق غويط ونضع شوية زيت وعصير ليمون وخل والكاليمارى القراطيس وملح وفلفل وكمون ونخلطهم كلهم مع بعض ( ممكن وضع مايونيز وممكن وضع هوت صوص )
نرصص ورق الارز فى الطبق ونضع عليه السلطة
ملحوظة طريقة ورق الارز
نجيب ارز ابيض عادة ونطحنه فى الكبه لحد مايبقى بودرة ثم نعجنه بشوية ماء لحد مايبقى عجينة ونفرده بالنشابه ثم نقطعه مربعات واما نحمره فى الزيت او ممكن نسويه على بخار الماء

سمك قاروص محشى
سمكة لوت او وقار او اى نوع – جندوفلى – جمبرى صغير – فلفل الوان – بصل – شبت – كسبرة – ليمون
خلطة الثوم: راس ثوم مقشرة وعليها ملح وفلفل وكمون وخل وك***ة ومستردة ونخلطهم مع بعض كويس لحد ماينعموا
الطريقة
نضغ فى طبق الفلفل الوان القطع والشبت المخرط والكسبرة المخرطة والجمبرى والبصل الشرايح وشوية من خليط الثوم ونتبلهم ونخلطهم ببعض كويس . نغسل السمكة وننظفها من الداخل ونعمل قطع بالطول بالسكينة ندهن السمكة من الداخل والخارج بتتبيله الثوم ثم نحشى السمكة كويس من الداخل بالحشو ونضع الباقى فى الصينية ونضع الجندوفلى ونعصر 3 ليمونات ونضع القشر فى الصينية ونضع شوية زيت وندخلها الفرن لحد ماتستوى وتحمر