عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-
دبابيس فراخ بالشيكولاتة

عدد من دبابيس الفراخ – نفاح – شيكولاتة سايحة – كوب حليب – جوزة الطيب – ذبدة
الطريقة
نشيل من كل دبوس العظمة الداخليه ونضع معلقة كبيرة من الشيكولاتة السايحه وشريحه رفيعه من التفاح ونقفل الدبوس بالخله الخشب ونحمرهم فى الذبدة على نار متوسطة وقرب السوى نضع شرائح رفيعه من التفاح ورشة جوزة الطيب لحد ما التفاح ياخد اللون البنى من الشيكولاتة اللى فى الصوص ثم نضع كوب الحليب ويادوب حنلفهم مع بعض شوية لحد ما الصوص يندمج مع بعضه ونغرفها



كفتة مـــــوز
لحمة مفرومة – بقسماط ناعم – موز – توابل - زيت
الطريقة
س الموز بالشوكة كويس ثم نضع عليه اللحمة المفرومة ثم نضع بقسماط ناعم ورشة جوزة الطيب وفلفل اسود ونعجنهم مع بعض كويس وبعدين نعملهم اصابع ولو تعرفى تخلى الصابع على هيئة صباع موز
نضع زيت وزبدة فى مقلاية ونحمرهم



كفتة فراخ بالبطاطس
1/2 ك بطاطس - 1/2 ك فراخ مفرومة – 300 ج صدور فراخ مفرودة – فلفل حامى – ثوم مفروم – 1/2 ك طماطم – فلفل حار – 2 م طماطم بيورية – فلفل رومى – 100 ج بصل – ثوم مفروم – زيت او زبدة – ملح وفلفل
الطريقة
نغسل البطاطس كويس ونقطعها شرائح متوسطة ونشوحها فى الزيت . نفرم الوراك كويس ثم نتبلها بملح وفلفل و كمون وزعتر و وبصل وثوم وبقدونس مفروم ثم نعملها كور ونبططها بايدنا ونشوحها فى الزيت . نتبل الصدور بملح وفلفل وكمون ونشوحها فى الزيت . فى الصينية نرصص البطاطس وعليها شريحه طماطم وعليها قرص كفته ثم فلفلة حامية او شريحه البطاطس وعليها شريحه طماطم وعليها شريحه صدر ثم فلفلة حامية او شريحه البطاطس وعليها شريحه طماطم وعليها شريحه صدر ثم شريحه فلفل رومى وهكزا ثم نضع بالمعلقة صلصة طماطم وندخلها الفرن
لعمل الصلصة
نشوح ثوم مفروم فى شوية زيت زيتون ثم نضع طماطم معصورة وشوية ماء ونقلبهم ثم نتبلها ونخليها لحد ماتتسبك و نضع فيها شوية كسبرة خضراء مفرومة


كفتة ارز بالفراخ
300 ج ارز مغسول – 1/2 ك فراخ مفرومة – بصل – ثوم – طماطم بيورية – مكعبات بطاطس صغيرة – 1/2 حزمة بقدونس - 1/2 حزمة شبت - 1/2 حزمة كسبرة – ملح وفلفل – كمون – زيت
الطريقة
نغسل الارز وننقعه لمدة نص ساعه وبعدين نصفيه من الماء. نضرب الارز فى الكبة لحد ماينعم ثم نضع عليه الشبت والبقدونس والكسبرة و4 فصوص ثوم كبيرة وبصلة متوسطة وممكن 2 قرن فلفل حامى وملح وفلفل ونضربهم فى الكبة لحد ماينعموا تماما. نبل ايدنا بالماء ونصبع الكفتة ونحمرها فى الزيت لحد ماتستوى وتحمر
لعمل الصلصة
نشوح ثوم مفروم فى شوية زيت زيتون ثم نضع طماطم بيورية وشوية ماء ونقلبهم ثم نتبلها ونضع مكعب شوربة ونخليها لحد ماتتسبك وممكن نضع فيها شوية بسله وممكن نضع مكعبات بطاطس ثم نضع الكفتة المتحمرة تقليبتين ونغرفها فى طاجن


ريش ضانى بصلصة النعناع او الشبت
ريش ضانى 0 1/2 ك بصل مفروم – 300 ج بصل حلقات – حزمة شبت او نعناع – كوب ديميجلاس – ملح وفلفل – ذبدة
الطريقة
نتبل الريش ملح وفلفل . نخرط البصل ناعم ونشوحه ثم نضع الريش ونشوحها مع التقليب لحد ماتستوى ثم نضع 1/2 كوب الديميجلاس مع التقليب ثم نضع النعناع المخلرط او الشبت المخرط وشوية روزمارى ناشفة ونخلطهم تقليبة ونغرفه مع الصوص



لفائف الدانش
1/2 ك دقيق – 50 ج سكر – 50 ج حليب ( 1/4 كوب ) – 15 ج خميرة ( 1/4 كوب ) – 3 بيضات – 10 ج ملح ( م ص ملح ) –150 ج ذبدة ( 3/4 كوب)
الكريقة
نضع فى الخلاط الدقيق والخميرة والحليب والسكر ونخلطهم على السرعه الاولى لفتين ثم نضع البيض بيضة بيضة ثم اضع الملح واعلى السرعه وانزل بالذبدة قطعه قطعه صغيرة واتركهم يتخلطوا مع بعض كويس ثم اضعها فى طبق واتركها تحمر1/2 ساعه ثم ارش على الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة ثم نفرد عليها الباسترى كريم ونرش زبيب ونلفها اسطوانه ونقطعها حلقات بالسكينة واتركها تخمر 3/4 ساعه ثم ادهنها بيض وادخلها الفرن على 190 د لمدة 45 د ولما تستوى واطلعها اسقيها سيرب خفيف

الكرواسان
كيلو دقيق – 15 ج خميرة ( م ك ) – 10 ج محسن مخبوزات ( 1/2 م ) – 80 ج سكر ( 1/4 كوب ) – 50 ج لبن بودرة ( 1/4 كوب ) – 50 ج ذبدة ( 1/4 كوب ) – 530 ج ماء مثلج ( 2 و 1/2 كوب ) – 20 ج ملح ( م ص ) – 500 ج بلوك ذبدة
جبنة اسطمبولى – زعتر – اصابع شيكولاتة
الطريقة
اضع الدقيق والخميرة فى العجانه ونخلطهم على سرعه بطيئة لمدة 3 دقائق + اللبن البودرة + المحسن + السكر
ثم نبدء فى اضافة الماء واحدة واحدة ونضع الذبدة قطعه قطعه صغيرة لحد ما العجينة تتلم وتسيب جدار الخلاط ثم اضع اخر حاجة الملح مع تعليه السرعه لمدة 4 دقائق اشيلها من الخلاط واغطيها ببلاستيك واتركها فى مكان دافىء لمدة عشر دقايق . ارش دقيق وابدء ابطط العجينة بايدى وافردها بالنشابة بالطول والعرض واضع بلوك زبدة فى منتصف العجينة (تكون طرية)ثم اقفل العجينة من الجانبين اللى بالطول ثم اقفل من الجانبين اللى بالعرض
(ملاحظة ضرورية/ لازم تشيلى بالفرشاة اى دقيق موجود على العجينة تماما قبل ما تقفليها )
اضع العجينة فى بلاستيك وادخلها التلاجة لمدة ساعتين وبعدين نطلعها ونكرر العملية . ارش دقيق وابدء ابطط العجينة بايدى وافردها بالنشابة بالطول والعرض ثم اقفل العجينة من الجانبين اللى بالطول ثم اقفل من الجانبين اللى بالعرض 4مرات بنفس الطريقة وفى المرة الخامسة نبدء خلاص فى تشكيل العجينة ةنفردها ونقطعها مثلثات ونبرم كل مثلث او نضع الحشو على الطرف ونبرمها وممكن وضع شوية زعتر على الوش او نقطعها مربعات ونلف كل طرف على هيئة مروحة ونضع فى النص باسترى او نقطعها مستطيل ونلفه علشان تطلع دانش او نضع على طرف كل مربع صباع من الشيكولاتة ونلف لفه ثم نضع صباع شيكولاتة تانى ونلفها كلها ونتركهم يخمروا لمدة نص ساعه ونخبزهم على 190 د لمدة 25 دقيقة

المافن
400 ج ذبدة – 325 ج سكر – 6 بيضات – 600 ج دقيق – فانيليا – 30 ج بيكنج بودر – 300 ج حليب فريش – 50 ج كاكاو
الطريقة
نضع الذبدة و السكر فى الخلاط واضربهم كويس قوى ثم نضع البيض بيضة بيضة لحد مايتجانسوا ثم نضع اخر حاجة الفانيليا ثم نضع الحليب بالراحه جدا . اضع البيكنج بودر على الدقيق واخلطهم ثم اضعهم فى الخلاط مرة واحدة ثم اصب العجينة فى قوالب المافن(الكب كيك) وادخلها الفرن على 160 د لمدة 45 د

تورتة التونة
باكيت خبز توست سليم بدون تقطيع – تونة – بصل – بصل اخضر – خس – مكعبات طماطم – زيتون اخضر مخلى وشرائح – ثوم – كاتشب
الطريقة
نقطع الخبز راقات زى الكيكة الاسفنجية وندهن اول راقة بالمايونيز ونضع شرائح خس ثم نضع التونة بدون الزيت ثم نضع الزيتون ثم نضع شوية كاتشب وشرائح البصل ثم نضع راقه خبز ونضغط بايدنا شوية ثم نكرر الطريقة مع باقى طبقات الخبز لحد ما خيتكون عندك طبقات زى التورتة

ارز باللحم والدجاج
1/2 ك ارز بسمتى – 1/2 ك لحمة قطع صغيرة – دجاج قطع – لحمة مفرومة – 1/2 ك جوافة بدون البزر – ملح وفلفل – ذبدة
الطريقة
نقطع الجوافة مكعبات . نضع ذبدة فى حلة ونشوح الدجاج واللحمة واللحم المفروم مع بعض ونضع شوية بقدونس ونشوحهم مع بعض ثم نضع الارز والملح والفلفل ونقلب كله مع بعض كويس ثم نضع الجوافة ونقلب ونضع الماء ونخليه يستوى عادى

لحمة بالكراميل
لحمة بفتيك شرائح – لحم مفروم معصج مع جزر مبشور – ذبدة – سكر
الطريقة
نسلق اللحمة فى ماء وبصل وتوابل ثم نشيلها من ماء السلق ونفردها ونضع داخل كل شريحه م ك من الحشو ونقفلها زى السرة او البنبونى ونقفلها ثم نضع ذبدة فى مقلاية ونشوح فيها اللحمة المحشية ثم نرشها بشوية سكر ونقلب تقليبتين لحد ما السكر يدوب والللحمة تاخد لون
طريقة الحشو / نضع ذبدة فى مقلاية ونشوح فيها بصلة مبشورة وجزرة مبشورة ولحمة مفرومة وشوية كسببرة خضراء وملح وفلفل ونشوحهم كويس مع بعض

مكرونة نجرسكو بالفراخ
مكرونة شرائط مسلوقة – دجاج معصج – بشاميل – توابل
الطريقة
طريقة الدجاج المعصج / نقطع صدور الدجاج مكعبات صغيرة جدا ونشوحها فى زيت او قطعه ذبدة مع بشر بصلة وملح وفلفل و وزيتون اخضر مخلى ومقطع وشوية بقدونس ونشوحهم زى اللحمة المفرومة المعصجة بالظبط
نسلق المكرونة عادى ونشطفها ونصفيها ناخد شوية من المكرونة ونمسكها بايدنا من الطرف ونغطسها لتحت فى البشاميل ونرفعها على طول ونعملها بايدنا على هيئة دائرة فى صينية وناخد معلقة كبيرة من الدجاج المعصج ونضعها فى منتف المكرونة ونضع على الوش معلقة صغيرة بشاميل ثم بيض مربوب بالشوكة وملح وفلفل وندحلها الفرن لحد ماتحمر

ساتية اندونيسى
جمبرى صغير – بيض سبيط – سمك مكعبات صغيرة– لحمة مكعبات صغيرة– فراخ مكعبات صغيرة
عيدان خشب – ذبدة فول سودانى – اناناس منبشور – ماء الاناناس – ملح وفلفل = ممكن صويا صوص او اوبستر صوص
الطريقة
فى طبق نضع ذبدة فول سودانى و اناناس منبشور و ملح وفلفل و ماء الاناناس ونخلطهم مع بعض كويس
ننغز السمك والبيض والفراخ والجمبرى واللحمة كله فى العيدان الخشب ونتبلهم بالخليط اللى عملناه ونرصصهم فى صينية وندخلهم الفرن لحد مايستووا

اصابع الدجاج المقلية
صدور دجاج – 2 بيضة – 3/4 كوب دقيق – كمون – شطة – مستردة – بقسماط – ملح وفلفل – عصير ليمون – فص ثوم مهروس
الطريقة
نقطع الصدور اصابع ونتبلها ملح وفلفل وك***ة وكمون وكارى او كركم وثوم ونتبلهم كويس ثم نضع الاصابع فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط ثم نقليها فى الزيت

اسباجتى بكويرات الكفتة
1/4 ك كفته متبله – بصلة صغيرة – بقدونس مفروم – ملح وفلفل – بهارات
الطريقة
نتبل اللحمة المفرومة بالملح والفلفل والبصل والبقدونس والبهارات ونعملها كور متوسطة ونضعها فى صينية فيها شوية زيت وندخلها الفرن لحد ماتستوى وتحمر. نسلق المكرونة 3/4 سوى ونصفيها
نعمل الصلصة
نضع فى مقلاية زيت ونشوح بصلة مفرومة وفلفل احمر مكعبات وبقدونس مفروم ومكعبات طماطم ومعلقتين صلصة ونقلبهم لحد ماتدخل فى التسبيك نضع عليها الكفته بعد ماطلعت من الفرن ونخليها تاخد التسبيكة فى الصلصة ثن نغسل المكرونة بماء ساخن علشان نسخنها ثم نغرف المكرونة فى الطبق ونضع عليه الكفتة بالصلصة

ورقة الخضار
خضار مشكل ( كوسة – جزرمبشور – بصل – فلفل الوان – ثوم – ملح وفلفل – كمون – زعتر – ك***ة – سمك
الطريقة
نقطع الخضار شرائح رفيعه ثم نشوحه على النار فى شوية ماء صغيرين وحينزلوا مايتهم وحيشربوها وحيدبلوا
نضع فى صينية كزا ورقة فويل فوق بعض ونضع فيها الخضار وشوية كسبرة خضراء ونرصص السمك ونضع شوية ماء صغيرين ونقفل الورق كويس ونضع فى الصينية شوية ماء وندخلها الفرن لحد ماكله يستوى

جمبرى بالكنافة
1/4 ك كنافة – 5 قطع جمبرى متوسط – م جنزبيل فريش – 3 م كاتشب – صويا صوص – م شطة – زيت سمسم
الطريقة
نقشر الجمبرى وننظفه ونترك زيله . فى طبق نضع م جنزبيل المفروم ناعم و الكاتشب وم زيت السمسم وم صويا صوص وسنة ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ثم نضع الجمبرى فى الخلطة ونتركه من 2 الى 3 ساعات
ناخد شريحه خفيفة من الكنافة نفردها ونضع على طرفها واحدة جمبرى ونلفها ويكون الزيل لبره مش داخل الكنافه وهكذا لحد مانخلص كمية الجمبرى كلها وبعدين ندخله الفريزر حوالى 3 دقايق يرتاح علشان الكنافه متفكش فى التحمير. نحمر الجمبرى فى الزيت الى اللون الذهبى وممكن نعمله صوص من نفس خلطة التتبيله صوص الجمبرى