عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-


بطاطس دى فينيواز
1/2 ك بطاطس – 1/2 ك حليب – 1/4 ك كريمة – فص ثوم – ملح وفلفل- بشرة جوزة الطيب
الطريقة
نقشر البطاطس ونقطعها شرائح اتخن من الشيبس حاجة بسيطة . نضع الحليب والكريمة والثوم و بشرة جوزة الطيب فى صينية على النار لحد ما يغلوا ثم اضع البطاطس لحد ما الحليب يغلى تانى ثم اضع على وش الصينية جبنة مبشورة وادخلها الفرن

تبولة بالكاليمارى
6 حزمة بقدونس مفرومة – بصلة مقطعه – برغل – 3 ثمرات طماطم – عصير 2 ليمونة – زيت زرة – 1/4 ك كاليمارى مسلوق – نعناع مفروم ناعم
الطريقة
ننقع البرغل فى ماء لمدة 10 د لحد ماينفش . نقطع البصل صغير جدا ونضع علية سنة قرفة ناعمه ونخلطه نقطع الكاليمارى المسلوق صغير قوى .فى طبق نضع البقدونس المفروم والبصلة والبرغل ومكعبات الطماطم والنعناع المفروم ونخلطهم ثم نتبلهم بعصير الليمون والملح وزيت الزيتون ونقلبهم كويس. نضع فى طبق التقديم شرائح الخس ونضع السلطة ونجملها بالطماطم والكاليمارى




سمك بالطحينة
سمك فيلية – 2 فص ثوم مهروس – عصير ليمون – 2 ليمونة مقطعة حلقات – توابل – زعتر – طحينة – 2 م زيت ذرة – بصل محمر – صنوبر محمر – ملح وفلفل
الطريقة
نتبل السمك بالملح والفلفل والكمون وعصير ليمونة . ندهن صينية بالزيت ونضع السمك ونضع عليه شرائح ليمون وشوية ماء صغيرين وندخلها الفرن تقريبا لمدة 10 د وبعد مايطلع نضعه فى طبق التقديم ونضع عليه الطحينة ثم نضع البصل المحمر والصنوبر المحمر . نجهز الطحينة نضعها فى طبق ونضع عليها ماء وملح وشطة وكمون وعصير ليمونة وخل ونخفقها كويس ثم نضعها فى مقلاية على النار يادوب ثانيتين تسخن بس ونضعها على السمك
فيلية شارلوت
شرائح فيلية – 2 بصلة كبيرة – 3 م بقدونس – 2 م خل عنب ابيض – ملح وفلفل – 2 م ذبدة
الطريقة
نتبل اللحمة ملح وفلفل . نضع على النار فى مقلاية سمن وذبدة ونشوح الفيلية كويس وبعدين نشيله من المقلاية ونضعه فى صينية فى الفرن لحد ماتستوى وتحمر وفى المقلاية مكان تشويح اللحمة نشوح البصل المفروم لحد مايدبل ثم نضع شوية من خل عنب ابيض وملح وفلفل وبقدونس ناعم ثوانى ونطفى نضع شوية من الصوص فى طبق التقديم ثم نضع عليه اللحمة ثم نضع باقى الصوص على الوش
ارز بالحبة السوداء
1/2 ك ارز بسمتى – فلفل الوان – 4 م حبة سوداء – 2 بصل
الطريقة
نضع فى حلة حتة ذبدة والبصل المخرط وحبة البركة والفلفل الملون ونشوحهم تشويحه بسيطة ثم نضع الارز ونقلب ثم نضع ملح ونقلب ثم نضع الماء وممكن شوية من شوربة اللحمة (بتاعه الوصفة الجاية الموزة البتلو)
ونتركه يستوى عادى
موزة بتلو بالليمون
1/2 ك لحم موزة بتلو – 5 فصوص حبهان مفروم ناعم – 5 حبات مستكة ناعمه – 100 ج ليمون مخلل – ملح وفلفل – بصلة مفرومة – 2 بصلة شرائح
الطريقة
نفطع اللحم مكعبات نضع فى مقلاية شوية زيت ونضع اللحمة لحد ماتتشوح ثم نضع عليها شوية حبهان ومستكة ونقلبهم ثم نضع البصل المقطع صغير عليهم ونشوحهم. نضع فى حلة شوية زيت ونشوح فيها البصل الشرايح تشويحه ثم نضع كل اللى فى المقلاية على البصلة اللى فى الحلة ونضع ماء ونقلبهم ونغطيها لحد ماتستوى
نغرفها مع الارز ( اللى بالحبة السوداء) ونضع عليها الليمون المخلل
كويرات الكفتة بصوص الكارى
1/2 ك كفتة متبله – بصلة مفرومة – فص ثوم مفروم – ملح وفلفل – توابل – صوص كارى – م ك كارى بودر – كوب ونص مرقة دجاج
نتبل اللحمة المفرومة بملح وفلفل وتوابل وبصلة مبشورة وشوية بقدونس ونكورها ثم نشوحها فى شوية زيت فى مقلاية . فى مقلاية تانية نشوح بصلة فى الزيت والثوم لحد ما البصل يدبل ثم نضع بودرة الكارى ومعلقة دقيق ونقلبهم ثم نضع شوية ماء مغلى حوالى كوب وكرفس مفروم وفلفلة حمراء مكعبات ثم نضعهم على الكفتة ونقلب كل الخليط مع بعضه ثم نغرفه فى الطبق
ملحوظة اذا لاحظتى ان الصوص تخين ممكن تحطيله شوية ماء كمان لحد ما يكون صوص متوسط القوام
ارز بخارى
2 كوب ارز – 3 جزرة مبشورة – 2 م صلصة طماطم مزابة فى شوية ماء – 2 فص حبهان – 3 قرنفل – 3 كوب ماء ساخن او شوربة اللحمة – سمن او زيت
الطريقة
نشوح الجزر فى معلقة زيت وحتة زبدة وحبهان وقرنفل وورق لاورا ثم نضع ثمرة طماطم مقطعه ونقلب ثم نضع الارز ونقلب كويس ثم نضع قطع اللحمة المسلوقة ثم نضع الصلصة المزابة وملح وفلفل ونقلب ثم نضع ماء او شوربة سلق اللحمة واغطيه يستوى وقرب السوى اضع معلقة ذبدة واقلب واغطيه تانى لحد مايستوى
ثم اغرفه وارش على الوش صنوبر
شوربة شعيرية
1/2 ك كفتة متبلة – كوب شعيرية – ملح وفلفل – لتر ماء ساخن – مكعب مرقة – 2 فص حبهان – 2 م ذيت ذرة او سمن
الطريقة
نتبل اللحمة المفرومة بملح وفلفل وتوابل وبصلة مبشورة وشوية بقدونس ونكورها. نحمر الشعيرية فى ذيت وذبدة لحد ماتحمر. نضع كور الكفتة النية فى الشوربة اللى بتغلى ثم نضع الشعيرية وملح وورق لاورا ونتركها لحد ما الشعيرية والكفتة يستووا
سلطة مكرونة بالتونة
1/2 ك مكرونة مسلوقة – علبة تونة – ثمرة فلفل مكعبات – 1/2 كوب ذرة – م ك بقدونس – 2 م ك خل – عصير ليمون – ملح وفلفل
الطريقة
نضع المكرونة فى طبق وعليها علبة التونة المصفاه والبصلة والبقدونس والذرة والفلفل وشوية زيت وخل وليمون وملح وشطة ونخلطهم مع بعض كويس



لوبيا بالكاليمارى
1/2 ك كاليمارى مسلوق – 1/2 ك لوبيا مسلوقة – بصلة مفرومة – ثمرة طماطم مقطعه – ملح وفلفل – كمون – شطة – ثوم – صلصة طماطم – كسبرة خضراء
الطريقة
نضع زيت فى مقلاية ونشوح فيه الكاليمارى المسلوق ومقطع حلقات وملح وفلفل وشوية خل يادوب دقيقتين تلاتة . نشوح البصل والثوم فى زيت ثم نضع مكعبات الطماطم والفلفل وصوص الطماطم ونقلبهم مع بعض تشويحه ثم نضع اللوبيا وملح وفلفل وشوية ماء وشطة ونقلبهم كويس مع بعض ثم نضع الكاليمارى عليهم ونقلبهم مع بعض ثوانى ونغرفهم
سلطة الخضروات بالتفاح والكارى
2 خيار – 2 طماطم – 2 فلفل رومى احمر واخضر – 2 تفاحه اصفر او اخضر – كرفس مخرط – ملح وفلفل – كارى – م خل – م ك بقدونس مفروم – خس مفروم خشن – بصل اخضر – م ك زيت ذرة – غصير ليمون
الطريقة
نضع الخس والكرفس فى طبق وعليهم مكعبات الطماطم والبصل والفلفل ونقلبهم ثم نضع ملح وفلفل وكارى وخل وليمون وثوم وشطة ونقلبهم مع بعض
صدور رومى استراجانوف
1/2 ك صدور ديك رومى – بصلة – فلفل الوان – ذبدة – ديميجلاس – ملح وفلفل
الطريقة
نقطع الصدور والفلفل و الطماطم والبصل زى الشاورما. نشوح البصل فى الذبدة ثم نضع الرومى ونقلب ثم نضع الفلفل ونشوحهم كويس ثم نضع الديميجلاس ثوانى ثم نضع الطماطم ونقلبهم ونتركهم على نار متوسطة لحد مايستووا
سلطة فراخ مع الاسبراجوس
1/2 ك اسبراجوس – 1/2 ك فيلية صدور – جبنة بارميزان – م سكر – 2 مكعب مرقة – زعتر – خل – ملح وفلفل – خس مشكل – جرجير – فلفل الوان – زيت زيتون – مستردة – ثوم
الطريقة
اذا كان الاسبراجوس طازة وحلو استخدميه على طولب واذا كان شايخ قشريه الاول. نضع فى صينية حتة زبدة وبصل مفروم وملح وشوية روزمارى وفلفل وفصين ثوم والمرقة بس افركيها بايدك . نفرد امامنا شريحه الصدر ونضع على طرفها نص واحدة اسبراجوس ونلفها زى الصباع ونضعها فى الصينية وهكذا لحد مانخلص الصدور اللى عندنا ونضع فى الصينية شوية ماء ونغطيها كويس بفويل ونضعها على النار لحد ماتستوى ونسيبه لما يبرد وبعدين نرصصهم على السلطة فى الطبق ونضع الصوص على الوش
طريقة الصوص
نضع فى طبق مستردة وشوية خل وشوية زيت زيتون وم سكر وزعتر وملح وفلفل وبصلة ناعمة وثومة ناعمة وروزمارى ونخلطهم كويس
طريقة السلطة
نقطع فى طبق الخس والجرجير بايدنا قطع متوسطة ونضع عليهم شوية من الصوص ونخلطهم ببعض نقطع فلفل الوان شرايح ونضعها عليهم ونخلط ثم نرصص الصدور الملفوفة ونضع عليها الصوص (الدريسنج)
ريش ضانى بالشعيرية والمكسرات
1/2 ك ريش ضانى سليمة مش متقطعه – 200 ج بسلة – 1/2 ك شعيرية – 1/4 كوب زيت – بصل – طماطم – ملح وفلفل – كرفس – ثوم – 1/2 لتر ماء
الطريقة
نسلق البسلة كويس ونضربها فى الكبة لحد ماتتفرم خالص وتنعم ثم ناخدها تشويحه على النار مع ملح وفلفل وفص ثوم وشوية زيت . نحمر الشعيرية فى الذبدة لحد ماتحمر خالص مع فص ثوم مهروس وبصلة مخرطه صغير ثم نضع عليها شوية من الصوص الموجود فى صينية اللحمة مع شوية ماء ونتركها لحد ماتشرب الماء خالص وتبقى مفلفلة. بالسكينة الرفيعه ندخلها من طرف قالب الريش ونفضل نزق ونخرم لحد ما السكينة تطلع من الناحية التانية ونعمل فيها تجويف داخلى. نحشيها بالبسلة كويس ثم نشوحها فى شوية زيت على النار من جميع الجهات ثم ندخلها الفرن حوالى عشر دقايق وبعدين نطلعها ونضع معاها فى الصينية شوية كسبرة خضراء مفرومة وورق لاورا وطماطم وبصل شرايح وندخلها تانى الفرن لحد ماتستوى وبعد ماتطلع نقطعها او نتركها سليمة ونرصصها على الشعيرية ونضع شوية مكسرات
حمام بالكسكسى
1/2 ك كسكسى – 4 فرد حمام – بصلة – 2 ثمرة طماطم – كسبرة خضراء – زيت او ذبدة – ملح وفلفل – كرفس – ثوم – ورق لاورا
الطريقة
نشوح الكسكسى فى م ذبدة لحد مايدبل كله ثم نضع شوية ملح ونقلبه ثم نضعه على حمام مائى وكل شوية نقلبه لحد مايستوى. نتبل الحمام بالملح والفلفل وبشر طماطم ثم نشوحه فى الزيت على النار كويس من كل الجهات ثم نضع معاه شرايح طماطم سميكة وشرائح بصل سميكة وكرفس مخرط وملح وفلفل وثوم مفروم وشوية ماء ونغطيه ونتركه لحد مايستوى . بعد مايستوى نشيلة من الصينية وندخله الفرن علشان يحمر . نغرف الكسكسى فى طبق التقديم ونرصص الحمام فوقه ونضع شوية من الصوص المتخلف من تسوية الحمام
سمك فيلية ويلنجتون
1/2 ك سمك فيلية – 1/2 ك سبانخ او سلق – خل – ملح وفلفل – ثوم – صفار بيض – عجينة ميل فى
تقدم مع طماطم محشية بالبسبانخ – جبنة موزاريلا
الطريقة
نتبل قطع السمك بملح وفلفل وزعتر وثوم وشوية روزمارى وشوية خل . اسلق السبانخ او السلق على النار يادوب ثانية واطلعه على طول ثم نضع امامنا ورقة السلق واضع عليها قطعه سمك ونلفها ثم نفرد قطعه عجينة بالنشابة ونضع فيها السمك الملفوف وندهن طروفها بصفار البيض ونلفها ثم ندهن وشها برضه بصفار البيض وهكذا مع باقى كمية السمك ثم نرصصهم فى صينية وندخلها الفرن لحد ماتستوى ونقدمها مع الطماطم المحشية بالسبانخ
الطماطم المحشية بالسبانخ
طماطم جامدة – سبانخ مسلوقة – جبنة بارميزان
الطريقة
نسلق السبانخ ونصفيها من الماء ونفرمها ونشوحها فى شوية زيت وفصين ثوم ناعمين وشوية زعتر
نشيل بالسكينة الجزء العلوى من الطماطم ونضع فوق كل طماطماية شوية سبانخ ونرش على الوش جبنة بارميزان مبشورة وندخلها الفرن لحد ما الجبنة تسيح
طاجن عكاوى
قطع عكاوى – بصل- ثوم – فلفل الوان – جزر – ارز- ملح وفلفل – بهارات – جوزة الطيب – ذبدة
الطلايقة
تضع فى مقلاية 2 م ذبدة ثم نضع العكاوى والبصل والثوم والفلفل والجزر والملح والفلفل وجوزة الطيب وفلفل مجروش وورق لاورا ونشوحهم كويس مع بعض حوالى 10 د ثم نضع عليهم الارز المغسول ونقلبهم كويس ثم نضعهم فى طاجن فخار وعليه شوية ماء و2 قرن فلفل حامى وادخله الفرن


تارت شعيرية بالخضار
كيلو شعيرية – 1/2 ك لحم –1/2 ك صدور فراخ – خضار مشكل – بصل – ملح وفلفل – توابل – حليب – بيض
الطريقة
نسلق الشعيرية . نقطع الفراخ واللحمة والبصل والفلفل الوان كله شرائح رفيعه زى الشاورما . نضع الزيت على النار ونضع الفراخ واللحمة والبصل والفلفل والخضار المسلوق (3/4 سلق) ونشوحهم ونقلبهم كويس نص تشويحه ثم نضع الملح . نضع شعيرية فى القالب اللى بيتفتح من الجنب ونضغط عليها بايدنا ثم نضع شعيرية على الجناب فقط داير مايدور القالب ونعمل تجويف فى النصف ثم نضع الخليط فى هذا التجويف ونساويه ثم نضع على الجناب وحدات من الطماطم الصغيرة ونضع على وش الخليط شوية حليب ثم نضع بيض مخفوق وندخل القالب الفرن

الديميجلاس
اى نوع عظم – جلد – بصل – كرفس – جزر – طماطم – ورق لاورا – حبهان
الطريقة
نضع كل العظم والجلد فى صينية ونرشه كله من على الوش رشة دقيق وندخله الفرن لحد مايتحرقوا خالص ممكن تاخد 12 ساعه وكل مايتحرق اكتر كل ما يكون احسن ثم نضعه فى حله فيها ماء مغليه او شوربة مغليه ونتركه لحد مايتحلل خالص ونصفية ونضعه فى زجاجات فى الفريزر لحين الاستخدام

كبدة بالجمبرى والكركدية الابيض
1/2 ك شرائح كبدة – 100 ج جمبرى مقشر – 3 فصوص ثوم مهروسين – كسبرة خضراء – حليب – كركدية ابيض
الطريقة نضع الذيت على النار ثم نضع الكبدة والجمبرى والثوم المهروس ونقلبهم تقليبه ثم نضع الكركدية ناشف زى ماهو (شوية صغيرين) ونقلبهم ثم نضع ملح وفلفل ونقلبهم كويس لحد ماتستوى الكبدة ثم تضع شوية كسبرة خضراء مفرومة وشوية حليب حوالى نص كوب ونتركهم حوالى 5 دقايق ونطفى

فراخ بستانى
صدور فراخ – شطة – ثوم مفروم – زعتر – جنزبيل بودر – عصير ليمون – خل – ذيت ذرة – 2 ثمرة طماطم – 2 ثمرة فلفل رومى احمر واخضر – بصلة جوانح رفيعه – 2 م ك صوص حار
الطريقة
نتبل الصدور بالملح والفلفل وتوابل وثوم وزعتر ونشوحها فى الزيت لحد ما تستوى. فى مقلاية تانية فيها زيت نشوح البصل والفلفل ونقلب ثوانى ثم نضع شرائح الطماطم الرفيعه لحد ما كله يتجانس. اضع الخضروات فى طبق التقديم وارصص عليها الصدور

سلطة البطاطس والجزر بالمايونيز
بطاطس مسلوقة – جزر مسلوق – 3 م مايونيز – ملح وفلفل – خل – عصير ليمون
الطريقة
نقطع البطاطس مكعبات ونقطع الجزر مكعبات . نضع الملح والفلفل وشوية خل والمايونيز ونخلطهم كويس
وتقدم

سلطة الركا
4 باقات جرجير – ثمرة بصل ناعمة جدا – فلفل احمر ناعم جدا – ملح وفلفل – ثوم – خل – عصير ليمون - سماق
الطريقة
فى طبق نضع ذيت وملح وفلفل وثوم وخل وليمون وم مايونيز ونخلطهم بالمعلقة كويس. اقطع الجرجير واضعه على بعض فى طبق التقديم ثم اضع عليه البصل ثم اضع الطماطم فوق البصل ثم ارش عليهم رشة سماق ثم اضع عليها التتبيله اللى عملناها ثم اضع شوية صنوبر