كورجيت على الطريقة الفرنسية
1/2 ك كوسة – 300 ج لحمة مفرومة – بصلة – زعتر – ملح وفلفل – جبنة مبشورة
الطريقة
نشوح البصلة فى الذيت ونضع اللحمة المفرومة وملح وفلفل وزعتر وطماطماية مكعبات صغيرة واعصجها عادى
نقطع الكوسة نصين بالعرض ثم اقورها واشوحها فى شوية زيت صغيرين ثم ارصصها فى صينية ونحشيها بالعصاج ونضع على وش كل واحدة جبنة مبشورة وندخلها الفرن
الارز بالخضروات 2 كوب ارز – 3 كوب ماء ساخن – مكعب مرقة – نص كوب بسلة - نص كوب زرة صفراء - نص كوب جزر – فلفل رومى – بصلة جوانح – 2 ورقة لاورا – ذيت ذرة او سمن – ملح وفلفل الطريقة نضع الذيت فى حلة ونضع البصل و الارز ونشوحهم ثم نضع الفلفل الرومى والجزر والبسلة والذرة ونقلبهم كلهم كويس ثم نضع الماء ونسويه عادى