عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-


سوربيه الليمون
ك عصير ليمون – ك سيرب خفيف بارد – ك ماء - 20 ج مثبت ومحسن سوربيه
السيرب المخصوص بالسوربيه
كيلو ماء + 600 ج سكر + ليمونة بعد الغليان

طاجن اللحم المعصج بالبيض
1/2 ك لحمة مفرومة – بصلة مقطعه – فص ثوم مهروس – 2 م ك صلصة – جزرة مبشورة – 2 ثمرة طماطم – ملح وفلفل – 3 بيضات – 2 م زيت زرة
الطريقة
نشوح البصلة فى الذيت ثم نضع اللحمة المفرومة ونقلبها ثم نضع الجزر وصلصة الطماطم ونقلب ثم نضع البسلة ونقلب ونضع ملح وفلفل وسنة ماء وايبه لحد ما اللحمة تستوى . ادهن صينية بالذيت واضع خليط اللحمة واساويه كويس ثم اكسر البيض واحاول انه يكون سليم على وش الصينية وادخله الفرن على درجة 180 لحد ما البيض يستوى

بطاطس على الطريقة المكسيكية
3 ثمرات بطاطس – جبنة مبشورة – 1/4 ك لحمة مفرومة معصجة – ملح وفلفل
الطريقة
نسلق البطاطس ونقسم كل واحدة نصين بالعرض من المنتصف واسيبها بالقشر زى ماهى. ادهن صينية بالذيت وارصص فيها البطاطس واحشيها بالعصاج واضع على وش كل واحدة شوية جبنة مبشورة وندخلها الفرن لحد ما الجبنة تسيح

سلطة اللحمة الباردة
قطعه روزبيف ناضجة – ثمرة فلفل اخضر واحمر – بصلة مقطعه شرائح – بقدونس مفروم – خل – ذيت ذرة – ملح وفلفل
الطريقة
اقطع اللحمة شرائح رفيعه ثم قطع ثم نضعها فى طبق وعليها الفلفل الشرائح والطماطم القطع وملح وفلفل وزيت زيتون وزعتر ونخلطهم مع بعض بالمعلقة ونقدمها

اللحم بالعجينة
العجينة (3 كوب دقيق - 1/2 كوب زيت – 3/4 كوب ماء – ملح – 1/4 م ص سكر – م طعام بيكنج بودر )
1/4 ك لحم مفروم – بصلة مقطعه – ملح وفلفل – طماطم – زيت زيتون – فلفل رومى – صنوبر – سماق
الطريقة
لعمل العجينة ,,, نضع الملح والسكر والبيكنج بودر على الدقيق ونخلطهم ثم نضع الذيت ونفركهم ثم نضع الماء ونعجن لحد ماتتكون عجينة متماسكة ثم نتركها ترتاح . فى طبق اضع البصل والفلفل والطماطم والملح والفلفل والسماق والصنوبر واللحمة ونخلطهم مع بعض كويس . نرش دقيق على الترابيزة ونفرد العجينة بالنشابة ثم نقطعها بالقطاعه دوائر ثم نضع على كل دائرة معلقة من الحشو ونقفلها من الاجناب ونضعها فى صينية مدهونة ذيت وندخلها الفرن لحد ماتستوى وتحمر

الخبز المحمر
العجينة (3 كوب دقيق - 1/2 كوب زيت – 3/4 كوب ماء – ملح – 1/4 م ص سكر – م طعام بيكنج بودر )
الطريقة
لعمل العجينة ,,, نضع الملح والسكر والبيكنج بودر على الدقيق ونخلطهم ثم نضع الذيت ونفركهم ثم نضع الماء ونعجن لحد ماتتكون عجينة متماسكة ثم نتركها ترتاح . نرش دقيق على الترابيزة ونفرد العجينة بالنشابة ثم نقطعها بالقطاعه دوائر ثم نحمرها فى الزيت حتلاقيها نفشت وانتفخت واحمرت خفيف تطلعيه وممكن ترشى على وشه شوية زعتر

سمبوسك
العجينة (3 كوب دقيق - 1/2 كوب زيت – 3/4 كوب ماء – ملح – 1/4 م ص سكر – م طعام بيكنج بودر )
1/4 ك لحمة مفرومة معصجة – ملح وفلفل – صنوبر – سماق - بهارات
الطريقة
لعمل العجينة ,,, نضع الملح والسكر والبيكنج بودر على الدقيق ونخلطهم ثم نضع الذيت ونفركهم ثم نضع الماء ونعجن لحد ماتتكون عجينة متماسكة ثم نتركها ترتاح . نضع على اللحمة المعصجة الصنوبر والبهارات والسماق ونخلطها . نرش دقيق على الترابيزة ونفرد العجينة بالنشابة ثم نقطعها بالقطاعه دوائر دوائر ثم نضع على كل دائرة معلقة من الحشو ونقفلها زى القطايف كويس ونعمل اطرافها زى الضفيرة ونحمرها فى الزيت

دجاج محشى بالجمبرى
صدور فراخ – شرائح جبنة شيدر – ملح وفلفل – جمبرى صغير مقشر – ذبدة – كريمة – مربى توت احمر (او سماق او كبابة صينى )
الطريقة
نعمل فتحه فى الصدر من فوق زى الجيب وندخل فيها شريحه الجبنة وشوية جمبرى . نشوح الفراخ فى الذبدة من كل الجهات ونضع معاها فى المقلاية باقى الجمبرى ونشوحهم ثم نضع معلقة المربى ونقلب ثم نضع الكريمة ونقلب ونتركها لحد ما الفراخ تستوى

كبسة باللحم
ك لحمة قطع كندوز او ضانى – ك ارز بسمتى –2 جزرة مبشورة – 2 بصلة مبشورة – طماطم مكعبات – بصل محمر – 2 فص ثوم صحيح – زبيب – قرفة خشب – قرنفل – كركم – كبابة صينى – كارى – كمون – ك***ة – ليمون ناشف – جنزبيل – ورق لاورا
الطريقة
نضع ذيت فى حلة ونضع البصل والطماطم والثوم واللحمة ونقلبهم كويس ثم نضع كل التوابل ونقلبهم مع بعض كويس لحد ما اللحمة تستوى 3/4 سوى ثم نضع الارز والماء ونقلبهم ونتركهم لحد ما كله يستوى ثم نغرفهم فى طبق التقديم ونضع على الوش البصل المحمر والزبيب

جمبرى بانية بجوز الهند
جمبرى مقشر ونترك الراس والذيل – بيض – بقسماط – دقيق – ملح وفلفل – كمون – ثوم – قرفة – جوزهند
الطريقة
نضع على البقسماط شوية قرفة وشوية جوز هند ونخلطهم بالمعلقة. نتبل الجمبرى بالملح والفلفل والكمون والك***ة والليمون ثم نضع الجمبرى فى الدقيق ثم فى البيض ثم فى البقسماط ثم نقليه فى الذيت

طماطم مخللة
طماطم صغيرة – ملح وفلفل – كمون – ك***ة – ليمون – ثوم قليل -فلفل حامى
الطريقة
نعمل قطع بالسكينة فى الطماطم من فوق . نضع كل مع بعض ونخلطهم كويس ثم نحشى بيهم الطماطم وممكن نضع خلة فى كل طماطماية

المايونيز
م ص مستردة – بيضة – كيلو زيت – ملح
الطريقة
نضع المستلردة والبيضة فى طبق غويط ونضرب فيهم كويس ثم ننزل بالزيت بالراحه على هيئة سرسوب رفيع قوى لحد ما المايونيز يتكون ثم نضع م خل ( علشان المايونيز يبيض) مع الاستمرار فى الضرب بس شرط يكون الضرب فى اتجاه واحد ثم نضع الملح والفلفل

اقراص اللانشون البانية
1/2 ك لانشون بيفى – 2 بيضة مخفوقة – 1/2 كوب دقيق – بقسماط ناعم – ذيت للقلى
الطريقة
نقطع اللانشون دوائر ثم نضعه فى الدقيق ثم فى البيض ثم فى البقسماط ونحمره فى الذيت

سلطة التونة
2 علبة تونة صغيرة مصفاه من الزيت – ثمرة فلفل رومى احمر مقطع ناعم - – م بقدونس مفروم – بصلة ناعمه
الطريقة
نضع كل المقادير على بعض ونخلطهم ونضعهم فى طبق التقديم

سلطة البطاطس بالبسلة والكارى
2 ثمرة بطاطس مسلوقة – 1/2 كوب بسلة مسلوقة – م ص كركم – فص ثوم مهروس – ملح وفلفل – م زيت ذرة
الطريقة
نضع كل المقادير على بعض ونخلطهم ونضعهم فى طبق التقديم

سلطة الجبنة
2 قطعه جبنة قريش – ثمرة فلفل احمر مقطعه ناعم – م بقدونس مفروم ناعم – م ص زعتر – م شطة – ملح وفلفل
الطريقة
س الجبنة بالشوكة ثم نضع كل المقادير على بعض ونخلطهم ونضعهم فى طبق التقديم

عجينة الفطائر والسمبوسك
بحشوة التونة
العجينة
العجينة (3 كوب دقيق - 1/2 كوب زيت – 3/4 كوب ماء – ملح – 1/4 م ص سكر – م طعام بيكنج بودر )
الحشو
2 علبة تونة صغيرة مصفاه من الزيت – ثمرة فلفل رومى احمر مقطع ناعم - – م بقدونس مفروم – بصلة ناعمه
طريقة الحشو
نضع كل المقادير على بعض ونخلطهم
الطريقة
لعمل العجينة ,,, نضع الملح والسكر والبيكنج بودر على الدقيق ونخلطهم ثم نضع الذيت ونفركهم ثم نضع الماء ونعجن لحد ماتتكون عجينة متماسكة ثم نتركها ترتاح نص ساعه. نرش دقيق على الترابيزة ونفرد العجينة بالنشابة ثم نقطعها بالقطاعه دوائر ثم نضع م حشو كبيرة فى منتصف كل دائرة ونقفلها من 3 جهات زى المثلث و نحمرها