عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-


عجينة الفطائر والسمبوسك
بحشوة البطاطس
العجينة
العجينة (3 كوب دقيق - 1/2 كوب زيت – 3/4 كوب ماء – ملح – 1/4 م ص سكر – م طعام بيكنج بودر )
الحشو
2 ثمرة بطاطس مسلوقة – 1/2 كوب بسلة مسلوقة – م ص كركم – فص ثوم مهروس – ملح وفلفل – م زيت ذرة
طريقة الحشو
نضع كل المقادير على بعض ونخلطهم ونضعهم فى طبق التقديم
الطريقة
لعمل العجينة ,,, نضع الملح والسكر والبيكنج بودر على الدقيق ونخلطهم ثم نضع الذيت ونفركهم ثم نضع الماء ونعجن لحد ماتتكون عجينة متماسكة ثم نتركها ترتاح . نرش دقيق على الترابيزة ونفرد العجينة بالنشابة ثم نقطعها بالقطاعه دوائر ثم نضع م حشو كبيرة فى منتصف كل دائرة ونقفلها ونضغط على طروفها ونضفرها و نحمرها




وحدات الخبز المحمر بالسكر
العجينة
العجينة (3 كوب دقيق - 1/2 كوب زيت – 3/4 كوب ماء – ملح – 1/4 م ص سكر – م طعام بيكنج بودر )
سكر بودرة للوجه
الطريقة
لعمل العجينة ,,, نضع الملح والسكر والبيكنج بودر على الدقيق ونخلطهم ثم نضع الذيت ونفركهم ثم نضع الماء ونعجن لحد ماتتكون عجينة متماسكة ثم نتركها ترتاح . نرش دقيق على الترابيزة ونفرد العجينة بالنشابة ثم نقطعها بالقطاعه دوائر ونحمرها فى الزيت حتلاقيها نفشت وانتفخت واحمرت خفيف تطلعيه وترشى على وشه شوية سكر بودرة

وحدات الخبز المحمر بالسمسم وحبة البركة
سمسم وحبة البركه للوش
العجينة
العجينة (3 كوب دقيق - 1/2 كوب زيت – 3/4 كوب ماء – ملح – 1/4 م ص سكر – م طعام بيكنج بودر )
الطريقة
لعمل العجينة ,,, نضع الملح والسكر والبيكنج بودر على الدقيق ونخلطهم ثم نضع الذيت ونفركهم ثم نضع الماء ونعجن لحد ماتتكون عجينة متماسكة ثم نتركها ترتاح . نضع على العجينة شوية سمسم وحبة البركة ونعجنها ثم
نرش دقيق على الترابيزة ونفرد العجينة بالنشابة ثم نقطعها بالقطاعه دوائر ونحمرها فى الزيت حتلاقيها نفشت وانتفخت واحمرت خفيف
مكرونة كواتر بنا جيون
كيس مكرونة قلم – كوب بسلة مسلوقة – ريحان فرش – 100 ج مشروم – 1/2 ك طماطم – بصل – 1/2 ك جبنة مبشورة – شرائح بزنجان مقلية
الطريقة
نقطع البصل والثوم شرائح كبيرة ونشوحهم لحد ما يدبلوا ثم نخرط الطماطم المقشرة بالسكينة ثم نضعها فى المقلاية لحد ماتتشوح كويس ثم نضع البسلة المسلوقة وقطع البزنجان المقلية و المشروم ونقلب كله مع بعض ثم نضع المكرونة مع التقليب ثم نضع الريحان ونغرف الطبق
البيض بالانشوجة
5 بيضات مسلوقين – فص ثوم كبير مسلوق – شريحه انشوجة – كابرى – خل – ذيت – 2 طماطم
الطريقة
نقطع البيض المسلوق نصين بالعرض ونشيل الصفار. نضع الصفار فى طبق والانشوجة والكابرى والثوم والخل وسهم مع بعض بالشوكة كويس . نقطع الطماطم ارباع وبعدين نشيل البزر ونضعها فى طبق التقديم . نحشى بياض البيض بالحشوة ونرصصه فى الطبق وممكن نضع على الوش حلقات من الزيتون الاسود المخلى
ريش البتلو مع صلصة النيسواز
4 شرائح ريش – 4 قطع انشوجة – 1/4 ك زيتون اسود مخلل – ذبدة – كابرى – ملح وفلفل – خل
الطريقة
نشوح الريش فى الذبدة لحد ما تاخد لون ثم نضع شرائح البصل وعود ريحان لحد ما يتشوحوا كويس مع بعض ثم اضعهم فى صينية وادخلها الفرن لحد ما تستوى اللحمة وتحمر ثم نضعها فى طبق التقديم وعليها الصوص
الصوص . فى نفس المقلاية اللى عملنا فيها الريش نضع البصل والانشوجة المفرومة ونقلبهم تقليبة ثم نضع شرائح الزيتون الاسود ثم الخل ونقلب تقليبة ثم نضع الكابرى المخرط رفيع حيغلوا غلوة ثم نضعه على الريش
فطائر الذرة الايطالية
كوب دقيق زرة – 3 م ذبدة – 3 صفار بيض – كوب جبنة مبشورة – نص ك حليب – رشة جوزة الطيب
الطريقة
نضع الحليب على النار لحد ما يقرب من الغلى نضع رشة جوزة الطيب ولما يغلى نضع دقيق الذرة ونفضل نقلب لحد ما حيتكون عندك حاجة زى العجينة نشيلها ونضعها فى طبق ونضع عليها صفار البيض واحدة واحدة مع التقليب والجبنة مع التقليب كويس ثم نضع قطعه ذبدة مع التقليب. ندهن صينية بالذبدة ونضع فيها الخليط ونفرده كويس ونضع على الوش قطع ذبدة صغيرة وندخلها الفرن
مأكولات بحرية مشوية
200 ج سمك فيلية – 200 ج سلمون فيلية – 200 ج سبيط – 400 ج جمبرى – ملح وفلفل – ليمون – زعتر فريش
الطريقة
نقشر الجمبرى ونسيب الراس والذيل. نتبل كل الاصناف بالملح والفلفل والزعتر والروزمارى وعصير ليمون
نشوح كل الاصناف تشويح خفيف ثم ننغزهم فى خله خشبية ونضعهم فى صينية وندخلهم الفرن لحد ما يستووا ويحمروا ونقدهم
طريقة للتقديم
هاتى بزنجانه رومى كبيرة وقوريها من الداخل وجملى طروفها بالسكينة ثم ضعى داخلها قطعه مبللة بالسبرتو ونغزى فيها الاعواد الخشبية ثم ولعى النار فى السبرتو حطلع لهب نار خفيف ممكن تسخين الاصناف منها قبل الاكل
فراخ بصوص الليمون
1/2 ك صدور فراخ – 2 مكعب مرقة – 1 جريب فروت – عصير ليمون – كوب كريمة لبانى – 2 م دقيق – ملح وفلفل – زعتر فرش – ذبدة – خضار سوتية
الطريقة
نتبل الصدور بالملح والفلفل والليمون والزعتر ونخلطهم ونرش عليهم م دقيق ونخلطهم كدة بايدنا. نشوح الصدور فى قطعه ذبدة لحد نص سوى ثم ندخلهم الفرن حيكملوا السوى وبعد ما يستووا نضعهم فى طبق التقديم ونضع صوص الليمون على الوش
صوص الليمون بالزبدة
نخرط البصلة ناعم جدا . نضع الزبدة على النار ونشوح فيها البصلة وم دقيق ومكعب المرقة ونقلب ثم نضع زعتر فرش وشوية عصير ليمون ونقلب ونضع الكريمة ونقلب ثم نضع ملح وفلفل وفصوص الجريب فروت ويادوب تقليبة واحدة ونطفى
داميلينج صينى
لحم مفروم – بصل – كسبرة خضراء – زيت سمسم – صوياصوص – جمبرى
الطريقة
الحشو بالجمبرى
نضع فى الكبة الجمبرى والكسبرة وم بصل و 2 فص ثوم وسنة زيت سمسم وسنة خل وملح وفلفل وفلفل احمر ونخلطهم كويس قوى . نعمل العجينة بشوية دقيق وعليه زرة ملح ونفضل نعجن بشوية ماء لحد ماتتكون عندك عجينة . نفردها ونعملها دوائر ونحشيها بالحشوة ونحمرها فى الزيت ثم نضعها فى الطبق ونضع الصوص عليها
الحشو باللحمة. نضع فى الكبة اللحمة والجنزبيل وشوية زيت سمسم وكسبرة وثوم ونضربهم لحد ما ينعموا
نعمل العجينة دوائر ونحشيها بالحشوة ونقفلها بأى شكل (ممكن شكل الششبرك) ونسلقها فى ماء مغلى حوالى من 6 الى 10 د ثم نضعها فى الطبق ونضع الصوص عليها
الصوص
زيت سمسم – خل – جنزبيل فرش – ملح وفلفل
نخلطهم مع بعض فى طبق ونقدمها مع الفطائر
مكرونة الارز مع اللحم البتلو
1/2 ك مكرونة ارز – 1/2 ك لحم بتلو – 300 ج سمسم – 100 ج جزر مبشور – 100 ج حلبة منبتة – فلفل ملون – بصل – كرنب ابيض مبشور – كرنب احمر مبشور – ملح وفلفل- صوياصوص
الطريقة
نسلق المكرونة فى شوية ماء مغللى ثم نشطفها بماء بارد. نقطع اللحمة قطع صغيرة ونقطع جزء شرائح ونخلطة بشوية سمسم ونشوحها لحد ما لونها يتغير ثم نضع شرائح البصل والصويا وفلفل اسود مع التقليب ثم نضع الحلبة والجزر والفلفل الملون والكرنب الابيض والاحمر ثم نضع المكرونة وقلبهم خفيف ونغرفها
سمك مكرونة فى الفرن
سمك مكرونة – نص كوب عصير ليمون – 4 ليمونات مقطعه شرائح – 4 فصوص ثوم مهروسين – م ص كمون – كسبرة خضراء مفرومة – م ك بقدونس مفروم – 4 م زيت ويتون – ملح
الطريقة
نضع فى طبق الكسبرة المفرومة وملح وكمون و فلفلة حمراء و م ثوم وعصير ليمون والبقدونس المفروم ونخلطهم مع بعض كويس . نتبل السمك من جوه ومن بره بالليمون ونحشيه بالحشوة اللى عملناها واضعه فى صينية فيها زيت واضع على وشه شرائح الليمون واضع شوية ماء وادخله الفرن لحد مايستوى
الكفتة اليونانية
1/2 ك لحمة مفرومة – م كسبرة خضراء – م نعناع مفروم – م ك بقدونس – ملح وفلفل – زعتر – م ك بابريكا
م كمون – بصلة ناعمه – 2 م بقسماط مطحون
الطريفقة
نضع كل المقادير على بعض ونفرمها فى مفرمة اللحمة ثم نكورها ونضعها فى اسياخ خشبية ونحمرها فى الزيت شوية ثم ندخلها الفرن تكمل سواها
دجاج بالزيتون
3/4 ك صدور على وراك بالعظم –م ك زيت زيتون – بصلة شرائح – م زنجبيل بودرة – م ص بابريكا حمراء – كوب مرقة دجاج – م ص كركم – 2 بصلة خضراء مقطعه – 1/2 كوب زيتون اخضر واسود مخلل – عصير ليمونة – ليمون مخلل – ملح وفلفل
الطريقة
اضع الفراخ فى صينية واضع كل المقادير عليها وندخلها الفرن لحد ما الفراخ تستوى
ايمانسية اللحم البتلو
1/2 ك لحمة مقطعه زى الشاورما – 2 بصلة شرائح – 2 ثمرة فلفل رومى اصفر – م بقدونس ناعم – 2 ثمرة طماطم جوانح – ملح وفلفل – بابريكا
الطريقة
نقدح الزيت ونشوح البصل ثم نضع باقى الخضروات نشوحهم. فى مقلاية تانية نشوح اللحمة لحد قرب السوى ثم نضعها مع الخضروات المتشوحه والملح والفلفل والبابريكا والزعتر ونقلبها تقليبتين لحد ما تستوى ونغرفها
كاليمارى بالبيض والدقيق
كاليمارى مسلوق – ملح وفلفل – دقيق – بيض – عصير ليمونة – زيت للقلى
الطريقة
نقطع الكاليمارى دوائر. نتبله ملح وفلفل وعصير ليمون ثم نضعه فى الدجقيق ثم فى البيض ثم فى الدقيق تانى ونحمره فى الزيت لحد ما ياخد اللون الذهبى

تشكيلة مشويات
300 ج ريش ضانى – 400 ج لحم مفروم – 300 ج لحم فيلية – 300 ج كبدة – طماطم – بصل – زيت زيتون – ملح وفلفل – كمون – زعتر – خل – ليمون – فلفل رومى ملون – سماق – بقدونس – بزنجانه رومى
الطريقة
نشوى البزنجانة فى الفرن او على عين البوتجاز وبعدين نقشرها ونفرمها ناعم بالسكينة. نفرم البصلة والطماطم وملح وفلفل وكمون و خل وليمون ونعصرهم كلهم فى العصارة وبعدين نتبل بيهم اللحمة ونصبع اللحمة المفرومة اصابع كفتة . نضع شوية زيت فى مقلاية ونشوح المشويات لحد ماتستوى وبعدين نشيلها ونضع مكانها فى المقلاية البزنجان المفروم وقرن فلفل حامى مخرط وشوية كسبرة خضراء ويادوب لفتين ونطفى ثم نضعه فى طبق التقديم ونرصص علية المشويات وكام واحدة من البصل القاورمة المشوى ثم نضع السلطة عليهم
طريقة السلطة
نضع فى طبف كسبرة خضراء وبقدونس وسماق وفلفل الوان وطماطم كله شرائح رفيعه ونخلطهم مع بعض