عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-


تورتة الارز بالحمام
ك ارز – الوان صحية – حمام مقطع نصين بالطول – ملح – زيت او زبدة – عصير طماطم – عصير بصل – عصير بقدونس
الطريقة
نغسل الحمام ونتبله بماء البصل وماء الطماطم وملح و فلفل وخل وليمون ونشوحه فى الزيت فى مقلاية وندخله الفرن شوية . نرصص الحمام داخل طبق مقعر غويط ( بولة ) ثم ندهنها كويس من الداخل بشوية زيت ثم نضع طبقة من الارز الابيض ثم طبقة من الارز البرتقالى(بالزعفران) ثم طبقة من الارز الاخضر(بعصير البقدونس او الشبت ) ثم طبقة من الارز الاصفر( بالكركم ) ونضغط بايدنا كويس جدا ثم نقلبه ويقدم

سلطة الجرجير بالعسل
جرجير مقطع – بصل مقطع – طماطم مقطعه – بصل اخضر مقطع – مستردة – ليمون – ملح وفلفل – عسل نحل – زيت
الطريقة
فى طبق نضع كل المقادير ونخلطها كويس بالمعلقة ثم نقدمها

كمونية السمك
سمك فيلية – ثوم – كمون – ليمون – زيت – شوية ماء
الطريقة
نتبل السمك بالثوم و2 م ك كمون وعصير ليمون وملح وفلفل وندعكهم كويس ثم نضعهم فى صينية ونضع قليل من الماء وندخلها الفرن لحد مايستوى

ارز بالاتريج
ك ارز بسمتى – 1/2 ك خضار مشكل – 1/2 ك لحم مفروم – 2 بصلة مبشورة – ذبدة – توابل – اتريج -
خبة سفرجل مبشورة
الطريقة
نضع الذبدة فى مقلاية ونضع البصل واللحمة والخضار وملح وفلفل ونقلبهم كويس ثم نضع الارز والسفرجل ونقلب كله مع بعضه ثم نضع الماء ونكمل السوى عادى
بيكاتا بالفلفل (بأبسط الطرق)
لحم بتلو – ذبدة – بصل – ملح – فلفل مجروش – دقيق – حليب
الطريقة
نتبل اللحمة بملح وفلفل وماء البصل ثم نضع قطعه قطعه فى الدقيق ثم نضعها فى مقلاية فيها ذبدة وذيت على الوشين ثم نضع البصل المبشور ونضع فلفل اسود كتير حوالى معلقتين كبار ونشوحها لحد قرب السوى ثم نضع الحليب ويادوب غلوة ونقدمها
كباب السجق
1/2 ك سجق – قطع فلفل الوان – 2 م زيت – اسياخ خشبية – مكرونة مسلوقة
الطريقة
ننغز بالتبادل فى الاسياخ السجق وقطع الفلفل وقطع بصل ونرش عليه رشه زعتر. نضع الزيت فى مقلاية ونشوح السجق ثم ندخله الفرن يادوب 10 د واطلعه. اشوح المكرونة فى نفس المقلاية مكان السجق ونقلبها تقليبتين ونغرفها فى الطبق مع السجق
بيض اسكرمبيل بالبسلة
3 بيضات – 1/4 كوب حليب – م ط زبدة – 2 م بسلة مسلوقة – ملح وفلفل – توست
الطريقة
نضرب البيض بالشوكة ونضع عليه الحليب ونخفقهم مع بعض. على حمام مائى نضع قطعه الذبدة وعليها البيض والملح ونقلب بسرعه بسرعه بالمعلقة لحد ما حتلاقيه مسك واستوى نضع عليه البسلة ونقلبهم ثم نغرفه على وحدات التوست
اسكالوب الجبنة الرومى
شرائح جبنة رومى بس متوسطة السمك – بيض – دقيق – بقسماط – زيت
الطريقة
نضع شريحه الجبنة الرومى فى الدقيق ثم فى البيض ثم فى البقسماط ونقليها فى الزيت ونطلعها بسرعه يعنى اقل من ثانية
شوربة السمك
1/8 ك جمبرى – قطعه سمك فيلية – قرطاس كاليمارى – زعتر – بصلة – م ص ثوم - كرفس مفروم ناعم – 2 صباع كابوريا – 2 عود كسبرة – م هوت صوص
الطريقة
نشوح البصل فى الزيت ثم نضع السمك والكاليمارى والجمبرى والكرفس ونقلب ثم نضع الهوت صوص وشوية ماء ونتركها لحد ماتستوى
دبابيس الفراخ
دبابيس فراخ – بصلة – جزرة – عود كرفس – ملح وفلفل – 2 بيضة مخفوقة – ملح وفلفل – دقيق
الطريقة
نسلق الدبابيس فى ماء مغلى وبصلة وجزرة مفطعين وملح ثم ننشلها من ماء السلق وتبرد شوية ثم نرش عليها رشة ملح وشطة ونضعها فى الدقيق ثم فى البيض ثم فى البقسماط ونحمرها فى الزيت
سلطة الارز والذرة والكابوريا
1/2 كوب زرة صفراء مسلوقة – 1 و 1/2 كوب ارز مسلوق او بايت – زيت زيتون – 4 اصابع كابوريا – م ص بقدونس مفروم – خل
الطريقة
نضع الارز فى طبق غويط وعلية البقدونس والذرة وثمرة فلفل احمر مكعبات وقطع اصابع الكابوريا و2 م زيت زيتون و م خل وملح وسنة زعتر ونخلطهم كلهم مع بعض
لحم فيلية محشى بالمشروم
750 ج لحم فيلية – 200 ج مشروم – بصلة – طماطم – 1/2 ك بطاطس – عيش توست – 1/2 كوب ديميجلاس – 1/2 م دقيق – 1/2 م ذبدة
الطريقة
نفتح قطعه اللحمة علشان تتفرد . نضع زيت على النار ونشوح فيه بصلة ناعمه ثم نضع روزمارى وزعتر وشوية دقيق والمشروم وبقدونس مفروم وملح وفلفل ونقلبهم ثوانى وبعدين نشيلها ونفردها على قطعه اللحمة كويس ونلفها زى السويسرول ونربطها بالرباط زى اللحمة الباردة . نشوحها فى مقلاية فى زيت مع مكعبات طماطم وبصلة قطع وروزمارى والبطاطس ونقلب كله كويس ثم نضع كله فى صينية وندخلها الفرن لمدة نص ساعه . لماتستوى وتبرد نفك الدوبارة ونقطعها شرايح ثم نضع البطاطس فى الطبق وحواليها عيش توست سن ثم نضع اللحمة وصوص الديميجلاس
الدجاج بأنواع الجبن
4 انواع من الجبنة وليكن مثلا ( جبنة رومى – فلمنك – شيدلر – لكفورد ) ذبدة – دقيق – 2 صدور دجاج شرايح عريضة – ماء بصل – عصير ليمون
الطريقة
نتبل الفراخ بماء البصل وعصير 3 ليمونات وملح وفلفل ونقلبهم كويس . نشوح الدجاج فى حتة زبدة على النار
فى حلة نضع 2 م ذبدة و 2 م دقيق ونفلبهم ثم نضع عليهم الفراخ المتشوحه وكل انواع الجبنة والكريمة ونقلبهم مع بعض ثوانى طبعا الجبنة حتسيح ثم نضع شوية كريمة لحد ماتغلى غلوة ثم نغرفها


اسياخ السمك المشوى
1/2 ك مكعبات سمك كبيرة – بصل – خل – ثوم – زيت زيتون – بشر ليمون – عصير ليمون – فلفل ملون – ريحان مفروم – كسبرة خضراء مفرومة – معناع مفروم
الطريقة
نضع فى طبق مكعبات السمك ريحان وكسبرة ونعناع مفرومين وعصير ليمون وبشر ليمونتين وملح وفلفل وثوم ونخلطهم كلهم مع بعض ثم ننغز السمك فى الاسياخ ونشوحه على النار فى شوية زيت زيتون وبعدين ندخله الفرن لحد مايستوى . نقطع الفلفل الملون نصين ونتبله ملح وفلفل وزعتر وزيت زيتون ونشوية تحت الشواية ولما يطلع نشيل القشرة بتاعته ونفرمه بالسكينة فرم ناعم ونضعه فى طبق التقديم وعلية سنة ثوم وخل بلسمك وكابرى مفروم وشوية ريحان وكسبرة ونعناع مفرومين ونرصص عليهم اسياخ السمك

جازباتشوشوب باردة
(عصير طماطم بارد)
1/2 ك طماطم – فص ثوم مبشور – ملح وفلفل – م خل كبيرة – م ك زيت زيتون – نص لتر ماء – خيار – طماطم – فلفل – قلب 4 توست ابيض
الطريقة
نضع فى الخلاط الطماطم والثوم والخل والملح والفلفل وزيت الزيتون والخل ونضربهم وننزل بالماء مع الضرب لحد ما كله يتجانس ثم نصفيها ونضعها فى كاس التقديم ونجملها بمكعبات الخيار والطماطم والفلفل

كبيبة لبنيه
3\4 ك لحمة مفرومة – 1\2 ك برغل – بصلة – ملح وفلفل – توابل
للحشو صنوبر او فستق
للصوص
1 ذبادى صغيرة – كوب لبن رايب – م ك ثوم مفروم
الطريقة
نعمل عجينة الكبيبة عادى (مكتوبة قبل كدة ). نكور الكبيبة ونبل صابعنا بالزيت ونجوفها ونضع فيها كام واحدة فستق او صنوبر ونقفلها . نضع ماء مغلى على النار ثم نضع الكبيبة تتسلق حوالى 5 دقايق ثم نطلعها من الماء
نضع فى مقلاية ذبدة ونشوح فيها الثوم ثم نضع الذبادى باللبن الرايب ونقلبهم ثم نذوب م نشا فى شوية ماء صغيرين وننزل بيهم على المقلاية مع التقليب لحد ماتغلى ثم نضع الكبيبة ونتركها لحد مايغلوا ثم نغرفها ونضع على الوش شوية فستق متشوحين فى ذبدة

كبيبة محمرة
3/4 ك لحمة مفرومة – 1/2 ك برغل – بصلة – ملح وفلفل – توابل
نعمل عجينة الكبيبة عادى ثم نعملها على هيئة اصابع و نضع ماء مغلى على النار ثم نضع الكبيبة تتسلق حوالى 5 دقايق ثم نطلعها من الماء . نحمرها فى الزيت لحد ماتحمر وتقدم

دجاج بوت افو
شوربة خضار بالفراخ
1/2 ك صدور فيلية – بصلة مقطعه ناعم – ثمرة بطاطس كبيرة مقطعه صوابع – جزرة كبيرة مقطعه صوابع – 2 ثمرة كوسة كبيرة مقطعه صوابع – 2 عود كرات – 2 عود كرفس – ملح وفلفل – 2 م زيت
الطريقة
نشوح فى الزيت البصلة ثم قطع الفراخ ثم كل الخضروات ثم شوربة دجاج وورق لاورا ونتركهم على النار ونغطى الحلة لحد ما كله يستوى وتقدم

سلطة البنجر والتفاح
1/2 ك بنجر مسلوق – 2 ثمرة تفاح اصفر – م ط بقدونس – بصلة – ملح وفلفل – خل – ليمون
الطريقة
نقطع البنجر والتفاح مكعبات ونضعهم فى طبق ونضع عليهم البصل والملح والليمون وزيت الزيتون وشوية بقدونس مفروم ونخلطهم ونضعهم فى طبق التقديم

بطاطس بنوزيت
1/2 ك بطاطس كبيرة الحجم – ثوم – ك***ة – زيت زيتون – ملح وفلفل
الطريقة
نقور البطاطس بالمعلقة المخصوص على هيئة كور صغيرة . نسلق البطاطس فى ماء مغلى ونشيلها من الماء
نشوح البطاطس فى شوية زيت ونرش عليها رشة بقدونس وشطة وملح وتقدم