عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-
سمك بالزعتر
سمك فيلية – م زعتر - ثوم مهروس - عصير ليمونة – دقيق – ملح
الطريقة
نتبل السمك بالملح والثوم والزعتر وعصير الليمون ومستردة وندعكه كويس. نضع السمك فى الدقيق من الناحيتين . نحمر السمك فى قليل من الزيت

قالب الارز الابيض باللحم المعصج
والذرة الصفراء
2 كوب ارز – 3 كوب ماء ساخن – مزاب فية مكعب مرقة – 1/2 ك لحمة معصجة بالبصل والصلصة والتوابل – ذرة صفراء – بصلة مقطعه ناعم – ملح وفلفل - جزر مبشور
الطريقة
نغصج اللحمة بتشويح البصل والثوم ثم اضافه اللحمة ثم اضافة الصلصة مع شوية ماء ثم اضافة التوابل
ثم الذرة الصفراء ونتركها لحد ما تتعصج. نغرف الارز الابيض فى طبق التقديم ونضع حواليه اللحم المعصج

اسباجتى بولونيز ايطالى
1/2 ك لحمة مفرومة – 1/4 ك مكرونة اسباجتى مسلوقة – م صلصة – 1/2 كوب ذرة صفراء مسلوقة – ثمرة طماطم مقطعه ناعم – م ص زعتر ناشف – فص ثوم مهروس – جبنة مبشورة – ملح وفلفل
الطريقة
نشوح البصلة فى الزيت ثم نضع اللحمة ونشوحها ثم نضع الصلصة ونضع الذرة ونضع شوية ماء ونقلبهم لحد ما اللحمة تتعصج نغرف المكرونة فى الطبق ونضع الصلصة عليها ونرش عليها الجبنة المبشورة

تشيكن مكسيكانو بالافوكادو
1/2 ك صدور فراخ مكعبات – 1/2 ك افوكادو – فلفل ملون – بصل – 3 م كاتشب – م طماطم بيورية – فلفل حار – كسبرة خضراء – مكعب مرقة دجاج – ملح وفلفل
الطريقة
نشوح فى الزيت مكعبات البصل وقطع جنزبيل فريش ثم نضع الفراخ ومكعب المرقة ونقلبهم لنص سوى ثم نضع مكعبات الفلفل الملون والفلفل الحار والكاتشب والطماطم البيورية ونقلبهم كويس ثم نضع شوية من مكعبات الافوكادو المقشر والكسبرة المفرومة مع التقليب لحد ما الفراخ تستوى ثم نضعها فى طبق التقديم ونضع باقى مكعبات الافوكادو على وش الطبق

طاجن ستى
1/2 ك لحمة كندوز مكعبات – 1/2 ك بطاطس مكعبات - – فلفل ملون– فلفل حار – كسبرة خضراء – مكعب مرقة دجاج– ملح وفلفل – كمون - طماطم بيورية– بصل- بسلة- زبدة او زيت – كرفس
الطريقة
نقطع البطاطس مكعبات ثم نشوحها فى مقلاية فيها زيت . نقطع البصل مكعبات ونشوحه فى الزيت ثم نضع قطع اللحمة مع التقليب ثم نضع الكرفس والطماطم مع التقليب ثم نضع باقى المقادير مع التقليب نضع البطاطس المتشوحه فى المقلاية اللى فيها اللحمة ونقلبهم ثم نضع الكسبرة والملح والفلفل ثم نغرفها فى الطاجن

فطيرة المأكولات البحرية
1/2 ك سمك مشكل ( جمبرى – فيلية – سبيط) – 200 ج بسلة – 200 ج مشروم – م ذبدة – روزمارى – 1/2 كوب كريمة – ملح وفلفل – عجينة ميل فى
الطريقة
نقطع العجينة قطع مربعه او مستطيلة ونضعها فى صينية وندخلها الفرن لحد ماتنفش . نضع على الناء ماء وكرفس وورق لاورا وملح وفلفل وخل لحد ماتغلى ثم اضع الاسماك وبعد مايتسلقوا نشيلهم فى طبق فى مقلاية نضع معلقتين ذبدة وم دقيق ونقلبهم ثم نضع الماء اللى سلقنا فيه السمك لحد ما يغلى ثم نضع البسلة والمشروم شوية ونضع الكريمة والاسماك ونقلبهم شوية لحد ما كل الخليط يتجانس. نضع فى طبق التقديم وحدات من الميل فى ثم نضع فوقهم الخليط ثم نضع تانى وحدات من الميل فى على الخليط

البيتـــــــــــــــــزا
4 كوب دقيق – 1/2 كوب زيت زيتون – م ص ملح – 1/2 م ص سكر – كوب ماء – قطعه خميرة بيرة فى حجم البندقة او م طعام خميرة فورية
الطريقة
نذوب الخميرة مع السكر مع شوية ماء دافيين لحد ما تزوب. نضع الدقيق فى طبق مع الملح مع الزيت ونفركهم ثم نضع الزيت ونخلط ثم نضع الخميرة المزابة واخيرا نعجن بالماء لحد ما تتكون العجينة ثم نغطيها بفوطة ونتركها تخمر حوالى 30 د
الصلصة
نضع الطماطم فى ماء مغلى ثوانى ثم نقشره من القشرة الخارجية ونفرمه بالسكينة فرم ناعم جدا
نضع زيت على النار ونشوح البصل والثوم ثم نضع الطماطم وملح وزعتر لحد ما تتسبك

بيتزا باللحم
عجينة بيتزا – صوص طماطم – م ص زعتر – لحم مفروم معصج – 1/4 ك بسلة مسلوقة – جبنة موزاريلا مبشورة – م زيت
الطريقة
نفرد العجينة بالدقيق والنشابة ثم نقطعها بالقطاعه المدورة . ندهن ضهر صينية البيتزا بالزيت كويس ونضع عليها البيتزا ثم ندهنها بصوص الطماطم ثم نضع اللحمة ثم البسلة ثم الجبنة وندخلها الفرن

بيتزا بالتونة
عجينة بيتزا – صوص طماطم – 1/2 م ص زعتر – فلفل الوان – زيتون شرايح – علبة تونة صغيرة - – جبنة موزاريلا مبشورة – م زيت – ملح وفلفل
الطريقة
نفرد العجينة بالدقيق والنشابة ثم نقطعها بالقطاعه المدورة . ندهن ضهر صينية البيتزا بالزيت كويس ونضع عليها البيتزا ثم ندهنها بصوص الطماطم ثم نضع التونة والفلفل الوان والزيتون ثم الجبنة وندخلها الفرن

بيتزا بالسوسيس
عجينة بيتزا – صوص طماطم – 1/2 م ص زعتر – فلفل الوان – زيتون شرايح – سوسيس مقطع او سجق - جبنة موزاريلا مبشورة – م زيت
الطريقة
نفرد العجينة بالدقيق والنشابة ثم نقطعها بالقطاعه المدورة او نقطعها وحدات صغيرة. ندهن ضهر صينية البيتزا بالزيت كويس ونضع عليها البيتزا ثم ندهنها بصوص الطماطم ثم نضع السوسيس والفلفل الوان والزيتون ثم الجبنة وندخلها الفرن

بيتزا بالسى فود
عجينة بيتزا – صوص طماطم – 1/2 م ص زعتر – فلفل الوان- جبنة موزاريلا مبشورة – م زيت – 3 اصابع كابوريا مثلجة – كاليمارى مسلوق ومقطع
الطريقة
نفرد العجينة بالدقيق والنشابة ثم نقطعها بالقطاعه المدورة . ندهن ضهر صينية البيتزا بالزيت كويس ونضع عليها البيتزا ثم ندهنها بصوص الطماطم ثم نضع الكاليمرى والكابوريا والفلفل الوان ثم الجبنة وندخلها الفرن

بيتزا الخضروات بالفطير المشلتت
فطير مشلتت صغير من الفرن – صوص طماطم – فلفل الوان – بصل – زعتر – حبنة مبشورة
الطريقة
ندهن وش الفطيرة بالصوص ثم نرصص شرائح الفلفل الوان ثم نرصص الزيتون وشرائح البصل ثم الجبنة المبشورة وندخله الفرن

سلطة الشيف
لانشون بيف دجاج – فلفل الوان مقطع جوانح – بقدونس – بصلة مقطعه جوانح – ملح وفلفل – خل – زيت
الطريقة
نخلط كل المقادير ونتبلها ونقدمها