بلح الشام
1/2 ك ماء (2 كوب ) – 200 ج زيت – 6 بيضات – 400 ج دقيق – 5 ج ملح – 5 ج سكر – سيرب تقيل
الطريقة
نضع فى حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق يستوى . نضع العجينة فى الخلاط ويلف لفتين علشان العجينة تبرد ثم نضع البيض بيضة بيضة . نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت. نضع صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما البلح الشام يتخن وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب التقيل
البقـــــــــــــــــــــلاوة البيضـــــــــــــــــــــــــ اء ك دقيق – 100 ج سمنة – 450 ج ماء ( 2 ونص كوب ) 20 ج ملح ( م كبيرة) – سيرب تقيل – لوز بودرة – كورن فلور للفرد الطريقة نضع فى الخلاط الدقيق والسمنة والماء شغلها على سرعه بطيئة لحد ما تتكون عجينة جامدة شوية ثم نضع الملح فى الاخر . نلم العجينة كويس على بعض ثم نقطعها ل 12 كرة متساوية فى الحجم ثم نرش تحتهم وفوفهم كورن فلور كتير ونتركهم يرتاحوا 12 ساعه ثم نفرد كرة كرة على هيئة قرص ونرش فوقه كورن فلور وهكزا مع باقى كور العجينة ونضعهم فوق بعض كلهم مع رش كورن فلور بينهم ونتركهم يرتاحوا ثم نرش كورن فلور ونفردها على هيئة قرص كبيييير ورفيع جدا ثم نبدء فى تقطيعها بالاشكال المرغوبة سواء اصابع او كل واشكر او مثلثات ثم نضعها فى الصينية ونصب عليها سمنة كتير بحيث تغطيها خالص ب 2 سم وندخلها الفرن على درجة 150 لمدة ساعتين ولما تطلع نصفيها تماما من كل السمنة و نسقيها بالسيرب الخفيف لعمل الكل واشكر بعد ما تتفرد العجينة ضعى على خط مستطيل بالعرض لوز ثم اتنى العجينة ثنيتين وبالقطاعه اقطعى وحدات صغيرة ورصصبها فى الصينية لعمل الاصابع بعد ما تتفرد العجينة قطعيها مربعات صغيرة ثم نضع شوية لوز على كل مربع ثم نقفل المربع لفة واحدة ورصصبها فى الصينية وتقدرى انتى تتفننى فى الشكل وممكن تقطعى من العجينة دايرة كبيرة قد الصينية ثم تقطعيها بالسكينة مثلثات وهكزا