عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-
بلح الشام
1/2 ك ماء (2 كوب ) – 200 ج زيت – 6 بيضات – 400 ج دقيق – 5 ج ملح – 5 ج سكر – سيرب تقيل
الطريقة
نضع فى حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق يستوى . نضع العجينة فى الخلاط ويلف لفتين علشان العجينة تبرد ثم نضع البيض بيضة بيضة . نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت. نضع صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما البلح الشام يتخن وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب التقيل

البقـــــــــــــــــــــلاوة البيضـــــــــــــــــــــــــ اء
ك دقيق – 100 ج سمنة – 450 ج ماء ( 2 ونص كوب ) 20 ج ملح ( م كبيرة) – سيرب تقيل – لوز بودرة – كورن فلور للفرد
الطريقة
نضع فى الخلاط الدقيق والسمنة والماء شغلها على سرعه بطيئة لحد ما تتكون عجينة جامدة شوية ثم نضع الملح فى الاخر . نلم العجينة كويس على بعض ثم نقطعها ل 12 كرة متساوية فى الحجم ثم نرش تحتهم وفوفهم كورن فلور كتير ونتركهم يرتاحوا 12 ساعه ثم نفرد كرة كرة على هيئة قرص ونرش فوقه كورن فلور وهكزا مع باقى كور العجينة ونضعهم فوق بعض كلهم مع رش كورن فلور بينهم ونتركهم يرتاحوا ثم نرش كورن فلور ونفردها على هيئة قرص كبيييير ورفيع جدا ثم نبدء فى تقطيعها بالاشكال المرغوبة سواء اصابع او كل واشكر او مثلثات ثم نضعها فى الصينية ونصب عليها سمنة كتير بحيث تغطيها خالص ب 2 سم وندخلها الفرن على درجة 150 لمدة ساعتين ولما تطلع نصفيها تماما من كل السمنة و نسقيها بالسيرب الخفيف
لعمل الكل واشكر
بعد ما تتفرد العجينة ضعى على خط مستطيل بالعرض لوز ثم اتنى العجينة ثنيتين وبالقطاعه اقطعى وحدات صغيرة ورصصبها فى الصينية
لعمل الاصابع
بعد ما تتفرد العجينة قطعيها مربعات صغيرة ثم نضع شوية لوز على كل مربع ثم نقفل المربع لفة واحدة
ورصصبها فى الصينية وتقدرى انتى تتفننى فى الشكل وممكن تقطعى من العجينة دايرة كبيرة قد الصينية ثم تقطعيها بالسكينة مثلثات وهكزا

كنافة اسطمبولى
ك كنافه – 100 ج زيت – 100 ج زبدة – 200 ج سيرب – 200 ج فروت مشكل – 200 ج كريمة للديكور
الطريقة
نقصقص الكنافة لقطع صغيرة ثم نحمرها فى الزيت والزبدة مع بعض لحد ما تحمر ثم نضعها فى طبق غويط ونضع معاها الفواكه ونقلبهم ثم نضع السيرب ونقلبهم ثم نضع مكسرات ونقلبهم ثم نضع كل المقدار فى قالب ونكبسه جامد بايدنا جامد ثم نقلبه فى طبق التقديم ونجمله بالكريمة

فراخ بالكورن فليكس
1/2 ك صدور فراخ – علبة كورن فليكس – بيضة – كوب حليب – ملح وفلفل – خل – زيت - دقيق
الطريقة
نضرب البيضة مع الحليب بالشوكة. نتبل الفراخ بالملح والفلفل والخل ثم نرش رشة دقيق ونخلطهم ثم نضع عليهم الحليب بالبيض ونخلطهم ثم نضعها فى الكورن فليكس ونضغط بأيدنا ثم نحمرها فى الزيت
جمبرى على البخار
750 ج جمبرى – شرائح جزر – شرائح بصل – شرائح كرات – كرفس – ليمون – خل – ورق لاورا – ملح وفلفل – ثوم – خس مشكل
الطريقة
نقشر الجمبرى ونسيب الراس والزيل . نضع فى المقلاية الجزر والكرات والكرفس والخل والليمون والملح والفلفل والثوم وماء ونغطى المقلاية ونتركهم شوية على النار ثم نضع الجمبرى فى المقلاية ونغطيه شوية لحد ما يستوى ثم نقدمه على الخس
كابوريا بالبطاطس
ك كابوريا مخليه – 750 ج بطاطس مشوية – بيض – حليب – دقيق – زيت – ملح وفلفل – جبنة موزاريلا – اعشاب فريش – ثوم
الطريقة
نقشر البطاطس ونفرمها بالشوكة . نشوح البصل والثوم الناعم مع زعتر فرش وروزمارى فريش لفة ثم نضع الكابوريا المفرومة ونشوحها معاهم . فى مقلاية نضع حتة زبدة وشوية دقيق ونقلبهم ثم نضع شوية حليب ونقلبهم ثم نضع البطاطس المهروسة ثم نضع خليط الكابوريا ونقلبه كويس مع بعض مع ملح وفلفل ثم نضعه فى صينية بايركس مدهونة بالذبدة ونرش على الوش جبنة مبشورة وندخلها الفرن
سلطة كاليمارى صينى
1/4 ك كاليمارى – شمر – خيار – زيت سمسم – سكر – جنزبيل – خل – ثوم – ليمون – طماطم
الطريقة
نقطع شريحه الكاليمارى بالطول والعرض بالورب بس من غير مانفصلها ثم نضعه فى ماء وملح يتسلق فى مقلاية نضع شوية زيت سمسم وسمسم وثوم وجنزبيل فرش مفروم وينسون وشوية سكر وثوم ناعم وشوية ملح ونقلبهم لفه ثم نضع خل تقليبتين ثم نضع الكاليمارى ونقلبهم يادوب ثانية ونغرفه
سمك محشى بالبصل
سمكة كبيرة – 2 بصلة شرائح – ثوم – زعتر – روزمارى – بطاطس شرائح – زيت زيتون – كمون – ليمون –الطريقة
نفتح السمكة من ظهرها بالطول ونشيل الخياشيم ونتبلها ملح وفلفل وكمون وشوية زعتر وشوية روزمارى وشوية عصير ليمون. نضع فى مقلاية البصل والريحان والروزمارى لحد مايدبل ثم نضع ملح وفلفل وكمون ونص كوب خل ونقلبهم ثم نحشى بيهم السمكة ونقفلها . فى صينية نضع شوية زعتر وشرائح بطاطس وشوية ليمون وشوية زيت زيتون وملح ونقلبهم ونضع حوالى كوب ماء على النار شوية لحد ما يغلوا ثم نضع السمكة المحشية واضع عليها ليمون وزيت زيتون وشوية زعتر وادخلها الفرن لحد ماتستوى وبعدين اطلعها فى طبق التقديم مع شرائح البصل
فاهيتا جمبرى
حمبرى – فلفل ملون – بصل شرائح – مستردة – ملح وفلفل وكمون – خبز مكسيكى – بصل اخضر – زعتر – قشدة – ليمون
الطريقة
نتبل الجمبرى بملح وفلفل وكمون ومستردة وخل . نشوح البصل الشرايح والفلفل الشرايح فى الزيت ثم نضع الجمبرى ونقلبهم لحد ما يستووا ثم نضعهم فى الخبز ونلفه سندوتشات وممكن نضع السندوتشات فى صينية فيها شوية زيت ونحمصهم من بره شوية
فطائر الزيتون
عجينة ميل فى – زيتون اسود واخضر – شمر – طماطم – حبة البركة – زيت زيتون – جبنة مبشورة الطريقة
1- اقطع مربعه العجينة ونقطعها شرائح رفيعه زى الصابع وبعدين تبرميها وتضعيها فى الصينية وترشى عليهم حبة البركة وارش جبنة
2- او دوائر بالقطاعه ونضع زيتونة على كل دائرة
3- او نعملها مستطيل ونرصص عليها وحدات من الزيتون ونرش عليها شمر وجبنة وحبة البركة
4- او نعملها زى التورتة باننا نعمل العجينة على هيئة دايرة كبيرة ونخرمها وندخلها الفرن لحد ما تستوى وبعد ماتطلع نضع فى مقلاية سنة زيت وبصلة مفرومة وثوم سليم تقليبتين ثم نضع طماطم مقشرة ومفرومة وشوية سكر وشوية ملح وفلفل و زعتر وروزمارى ونتركهم على نار هادية لحد ما تستوى ثم نضعها على دائرة العجينة اللى استوت ثم ارصص عليها شرائح جبنة موزاريلا وشرائح ريحان واغطيها بزيت زيتون وادخلها الفرن وبعد ما تطلع من الفرن نضع فى طبق التقديم شوية زيت زيتون ثم اضع التورتة


مربى الفراولة
1/2 ك فراولة – كيلو سكر – عصير ليمونة
الطريقة
نضع الفراولة فى طبق وعليها السكر ونقلبهم مع بعض ثم نضعها فى الثلاجة لمدة ساعتين ثم نضعها فى حله على نار هادية لحد ما السكر يسيح والفراولة تكون العرق يعنى لما تضعى المعلقة وترفعيها لفوق حتلاقى الماء بتاعها عامل زى الكراميل( ودة حيكون مش اقل من نص ساعه ) تضعى عصير الليمون وتقلبيها حوالى دقيقتين ثلاثة وكدة المربى جاهزة تضعها فى البرطمان المعد لها بشرط يكون ناشف تماما من اى ماء وبعد ما تبرد تماما نضع الغطاء على البرطمان ونضعها فى الثلاجة او خارج الثلاجة

مربى التفاح
1/2 ك تفاح اخضر – كيلو سكر – عصير ليمونة
الطريقة
نقشر التفاح ونقطعه مكعبات صغيرة . نضع التفاح فى طبق وعليه السكر ونقلبهم مع بعض ثم نضعها فى الثلاجة لمدة ساعتين ثم نضعها فى حله على نار هادية لحد ما التفاح يكون العرق يعنى لما تضعى المعلقة وترفعيها لفوق حتلاقى الماء بتاعها عامل زى الكراميل( ودة حيكون مش اقل من نص ساعه ) تضعى عصير الليمون وتقلبيها حوالى دقيقتين ثلاثة وكدة المربى جاهزة تضعها فى البرطمان المعد لها بشرط يكون ناشف تماما من اى ماء وبعد ما تبرد تماما نضع الغطاء على البرطمان ونضعها فى الثلاجة او خارج الثلاجة

مربى المانجة
1/2 ك مانجة – كيلو سكر – عصير ليمونة
الطريقة
نقشر المانجة ونقطعها مكعبات . نضع المانجة فى طبق وعليها السكر ونقلبهم مع بعض ثم نضعها فى الثلاجة لمدة ساعتين ثم نضعها فى حله على نار هادية لحد ما المانجة تكون العرق يعنى لما تضعى المعلقة وترفعيها لفوق حتلاقى الماء بتاعها عامل زى الكراميل( ودة حيكون مش اقل من نص ساعه ) تضعى عصير الليمون وتقلبيها حوالى دقيقتين ثلاثة وكدة المربى جاهزة تضعها فى البرطمان المعد لها بشرط يكون ناشف تماما من اى ماء وبعد ما تبرد تماما نضع الغطاء على البرطمان ونضعها فى الثلاجة او خارج الثلاجة

مربى المشمش
1/2 ك مشمش – كيلو سكر – عصير ليمونة
الطريقة
نفتح المشمش نصين ونخليه من النوى .نضع ا لمشمش فى طبق وعليه السكر ونقلبهم مع بعض ثم نضعها فى الثلاجة لمدة ساعتين
ثم نضعها فى حله على نار هادية لحد ما المشمش يكون العرق يعنى لما تضعى المعلقة وترفعيها لفوق حتلاقىالماء بتاعها عامل زى الكراميل( ودة حيكون مش اقل من نص ساعه ) تضعى عصير الليمون وتقلبيها حوالى دقيقتين ثلاثة وكدة المربى جاهزة تضعها فى البرطمان المعد لها بشرط يكون ناشف تماما من اى ماء وبعد ما تبرد تماما نضع الغطاء على البرطمان ونضعها فى الثلاجة او خارج الثلاجة