عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-
صينية قرع عسلى

كيلو قرع عسلى مقطع مكعبات – كيلو سكر– مكسرات – 250ج باسترى كريم – 250ج فريش كريم
الطريقة
نضع القرع عسلى فى حلة مع السكر على النار بدون اى ماء خالص هو لوحده حيغلى وحينزل مايته والسكر حيدوب تماما لحد ما يستوى تشيلية من على النار وتصفيه تماما من الماء وتضغطى عليه كويس بايدك ثم تضعيه فى صينية بايركس وتضعى عليه المكسرات ضعى الفريش كريم على الكريم باتسير واخلطيهم كويس ثم ضعيهم على كل وش الصينية ودخليه الفرن على درجة 200 لحد ما الوش ياخد اللون الذهبى



سمك بصوص المستردة
سمك فيلية – مستردة – دقيق – توابل – ماء – ليمون – بقدونس – حليب
الطريقة
نضع فى الخلاط ملح وثوم وفلفل وكمون وكسبرة وخل وليمون وفلفل حامى ونضربهم ناعم . نتبل السمك بالتتبيلة اللى عملناها ثم نضع السمك فى الدقيق ونقليه فى الزيت ثم نضعه فى طبق التقديم
نعمل الصوص
نضع كوب ماء فى مقلاية على النار ونضع 2 م ك مستردة ونقلبهم ونضع ملح وفلفل وقرنفل وحبهان ولاورا ونقلبهم ويغلوا غلوة ثم نضع كريمة ونقلبهم ثم نضعها على السمك فى طبق التقديم



جمبرى مشوى
حمبرى – ملح وفلفل – كمون – ك***ة – ليمون
الطريقة
نتبل السمك بكل المقادير. نضع سنة زيت فى مقلاية ونضع الجمبرى مع التقليب لحد مايستولى يادوب دقيقتين


شوربة السى فود
سمك فيلية – جمبرى – سبيط – جندوفلى – كابوريا – كرفس – بصل – ثوم – توابل
الطريقة
نضع الزيت على النار ونشوح كل السى فود مع ملح وفلفل مجروش و كمون وك***ة زلاورا وقرنفل وحبهان ونقلبهم ثم نضع ماء وتغلى غلوتين ثم نضع الكرفس والكرات ونتركها تغلى وتستوى ثم نضع كوب كريمة غلوة ونغرفها


ملوخية بالجمبرى
ملوخية – سى فود ( سمك فيلية – جمبرى – سبيط – جندوفلى ) توابل – زيت او زبدة – بصل
الطريقة
نضع الذبدة على النار ونشوح السى فود ثم نضع ماء وملح وفلفل وحبهان ولاورا يغلوا غلوتين ثم نضع الملوخية ونقلبها تقليبة لحد ماتغلى ثم نضع التقلية ونقلبها ونغرفها
التقلية: زيت زثوم مفروم وك***ة


ارز بالسى فود
1/2 ك ارز بسمتى - جمبرى – سبيط – جندوفلى – كابوريا – سمك فيلية – فلفل الوان – طماطم – بصل – بقدونس – كسبرة – كلركم – ثوم
الطريقة
نضع الزيت على النار ونشوح البصل والفلفل والثوم والسى فود ونقلبهم ثم نضع ملح وفلفل وكمون وك***ة وكركم ولاورا و4 قرنفل و4 حبهان ونقلبهم ثم نضع الطماطم المكعبات ونقلبهم ثم نضع الارز ونقلبهم ثم نضع نص حزمة شبت مفروم و نص حزمة بقدونس مفروم و نص حزمة كسبرة خضراء مفرومة ونقلبهم ثم نضع الماء ونكمل سوى الارز عادى وفى اخر مرحلة السوى نضع فى الحلة على وش الارز واحدة الكابوريا الكبيرة ونغطى الحلة


كباب لحم النعام
لحم نعام فيلية مقطعه – فلفل الوان – 2 بصلة مقطعه – عصير بصلتين – ملح وفلفل – جوزة الطيب
الطريقة
نتبل قطع اللحمة بالملح والفلفل وماء البصل وننغزها فى الاسياخ مع قطع البصل والفلفل الوان
ونشوحها فى شوية زيت وبعدين نضعها فى الفرن لحد ماتستوى


كبدة النعام بالخضروات
كبدة نعام – بصلة – فلفل رومى الوان – ثمرة طماطم – ملح وفلفل – زعتر – زيت
الطريقة
نفطع الكبدة والبصل والطماطم والفلفل كله زى الشاورما . نشوح الكبدة تقليبة ثم نضع البصل ونشوحه معاهم ثم نضع الفلفل والطماطم ونقلب مع وضع ملح وزعتر وشوية شطة ونقلبهم لحد ما تستوى . ممكن تقدم زى ماهى وممكن نعملها سندوتشات


روست لحم النعام
3/4 ك فيلية – روزمارى – ملح وفلفل – زيت – بصلة مقطعه – جزرة – 2 ثمرة طماطم
الطريقة
اربط العرق بالدوبارة كويس. واتبله بالملح والفلفل واضعه فى صينية وحواليه شرائح الخضروات المقطعه ونشوح العرق لحد ما يتغير لونه ثم نضعه فى الفرن يكمل سواه وبعد ما بستوى نفك الدوبارة ونقطعه سلايس


ستيك لحم النعام
قطع شرائح فيلية – ملح وفلفل – عصير بصل – زعتر – مستردة
الطريقة
نتبل اللحمة بالملح والفلفل والزعتر والمستردة ونخلطهم كويس. نشوح اللحمة فى الزيت ونقلبها على الناحيتين لحد ما تستوى ونقدمها فى طبق التقديم مع بطاطس بيورية


كسكسى بالجمبرى
كوب حمص – 2 كوب كسكسى – ملح وفلفل – ورق لاورا – كوب ونص ماء مزاب فيه مكعب مرق سمك – جمبرى
الطريقة
نشوح الجمبرى فى الزيت ثم نضع الحمص المسلوق وملح مع التقليب ثم نضع الكسكسى ونقلب كله كويس ثم نضع الماء ونقلب ونسويه عادى زى الارز


تارت الدجاج المشروم ( فوليفون)
عجينة ميل فى – 2 صدور مكعبات – 2 كوب بشاميل – كوب كريمة – ريحان مفروم – 200 ج مشروم – 500 ج جبنة مبشورة
الطريقة
ناخد 5 شرائح من العجينة ونفردهم ونعملهم دائرة ثم نعمل دائرة بس مفرغة من الداخل ونضعها فو ق الدائرة المقفولة ونعمل كمان دائرة مفرغة من الداخل ونضعها فو ق الدائرة المفرغة الاولى وندخلها الفرن على درجة 160 لحد ماترتفع وتنشف ونطلعها من الفرن ثم نفتح الدائرة الداخليه بالسكينة ونفرغها تماما ونتركها لحد ماتبرد خالص. نقطع المشلروم شرايح ونشوح البصلة ثم نضع عليها الفراخ واول ما يتغير لونهم لنص تشويحه اضع المشروم واقلب ثم نضع 2م ريحان مفروم ثم 2م جبنة مبشورة ثم حوالى كوب بشاميل ونقلبهم حوالى 5 دقايق ثم نضعهم داخل فطيرة الميل فى اللى عملناها




كيش لورين
2كوب دقيق – 100 ج ذبدة سايحه – بيضة – ماء للعجن – ملح
الجشو: كوب كريمة – 500 ج سبانخ مسلوقة – كوب جبنة مبشورة – فلفل ملون شرائح – رشة جوزة الطيب – 4 بيضات
الطريقة
نعمل العجينة نضع الدقيق فى طبق وعليه الذبدة السايحه والبيضة ونعجن كويس ثم نعجن بشوية شوية ماء ثم نترك العجينة ترتاح فى الثلاجة مش اقل من نص ساعه
لعمل الحشو ة / نضع فى طبق البيض والكريمة و رشة جوزة الطيب و ملح وفلفل و كوب جبنة مبشورة ونقلبهم ثم نضع السبانخ المسلوقة والمصفاه تماما من الماء ونخلطهم كويس
نفرد العجينة بالدقيق والنشابة على مقاس الصينية ثم ندهن الصينية بالذبدة ونفرد العجينة مع رفع الاجناب ثم نضع الخليط ثم كام شريحه فلفل ملون وندخلها الفرن

كبدة بتلو مع الكرنب
1/2 ك كبدة بتلو مكعبات كبيرة – 2 م دقيق – م خل – م صويا – بصل مفرى – 2 فص ثوم مفرى –
الطريقة
نتبل الكبدة ملح وفلفل وكمون وفص ثوم ونخلطها كويس ثم نضع عليها م دقيق – ونشوحها فى الذبدة ثم نضع شرائح البصل مع التشويح ثم نطفيها بالخل وشوية صويا صوص وندخلها الفرن

جمبرى بدبس الرمان
1/2 ك جمبرى – دبس رمان – 50 ج جنزبيل فرش – ثوم – بصل – فلفل الوان – كسبرة خضراء = صويا صوص – ملح وفلفل
الطريقة
نشوح شرائح البصل لحد ماتدبل ثم نضع الجنزبيل الفرش الناعم والثوم المفروم ونقلبهم ثم نضع التشيفذ المفروم ونقلبهم مع بعض ثم نرصص عليهم الجمبرى ونضع علية دبس الرمان والليمون وشرائح الفلفل الملون ونغطيه لحد مايستوى

تندورى فيش
1/2 ك سمك فيلية قطعه واحدة – 2 كوب زبادى - ملح وفلفل – كمون – شطة – شرائح بطاطس – زيت زيتون
الطريقة
نفرم الجنزبيل والثوم مع بعض ونضعهم على الزبادى و ملح وفلفل و كمون و شطة وليمون وكسبرة خضراء وبودرة التندورى وزيت الزيتون ونلطهم كلهم مع بعض ثم نضغهم فى مقلاية وناخد معاهم السمك سوتية ثم نرصص البطاطس فى صينية ونضع شوية كسبرة خضراء مفرومين ثم نضع عليها السمكة ثم الصوص وندخلها الفرن حوالى 10 د