عرض مشاركة واحدة
كتبت : Blue Rose
-
المكرونة الصينى
500 ج سبيط – 2 باكيت نودلز – فلفل حراق – فلفل الوان – كسبرة خضراء – صويا صوص ملح – بسلة – ثوم
الطريقة
نقطع السبيط حلقات ونضعه على النار فى شوية ماء وملح وفلفل يتسبق. نشوح البصل والجنزبيل والفلفل الوان والثوم والفلفل الحراق ونضع شوية خل وليمون ونشوحهم كويس ثم نضع الكاليمارى ونقلبهم ثم نضع الصويا صوص ونقلب. نضع النودلز الجاهزة فى طبق التقديم ونضع عليها الصوص ثم نرصص عليها الكاليمارى

ارز بالتونة
ارز – تونة – طماطم – بصل – فلفل – زيت – شبت – ملح وفلفل
الطريقة
نضع زيت بسيط فى حلة ونشوح البصل والطماطم والفلفل والشبت ونقلب ثم نضع التونة ونقلبهم ثم نضع الارز ونقلب ثم نضع الماء ونسويه عادى

سمك بربونى بالشبت والليمون(ش ايمن)
سمك بربونى – ثوم – مستردة – ليمون – شبت – ملح وفلفل – توابل
الطريقة
نضع الفلفل والبصل والمستردة والليمون والثوم والبصل والشبت وفلفل حار وكمون ونخلطهم كلهم مع بعض كويس ناخد شوية من الخلطة ونحشى بيها السمك. نضع فى صينية 3 ورقات عريضة من ورق الخس مفرودين ثم نضع على كل ورقه شوية من الخلطة ثم نضع سمكة فوق كل ورقة ثم نضع عليه المتبفى من الخلطة ثم نضع فى الصينية شوية ماء وندخلها الفرن لحد ما تستوى

سمك مكرونة بالبرتقال
سمك مكرونة – زيت – ثوم – برتقال – كريمة – ملح وفلفل
الطريقة
نلف السمكة زى الكرة ونمسكها بالخلة . نشوح بصلة والثوم فى الزيت نشوحهم ثم نضع السمك ونشوحه وملح وفلفل وبعد التشويح نضع عصير البرتقال واول مايبتدى يستوى نضع عليه شوية شبت ونطفى
فراخ ايطالى
صدور فراخ – ثوم – بصل – زيتون اسود – ملح وفلفل – توابل – بزنجان اسود
الطريقة
نشوح شرائح البصل فى زيت وذبدة ثم مكعبات البزنجان والثوم ونقلب ثم نضع مكعبات الدجاج ونقلب كويس ثم نضع الملح والفلفل والكمون وممكن زعتر وممكن ريحان ونقلب ثم نضع طماطم مبشورة وشرائح الزيتون الاسود ونقلب لحد ماتستوى الفراخ
سلطة كول سلو
شرائح خس ابيض وشرائح جزر – مايونيز – ذبادى – سكر – ملح وفلفل – توابل
الطريقة
نضع الجزر والكرنب فى طبق على ان يكون كمية الجزر نص كمية الكرنب ونضع الذبادى والمايونيز والسكر ونص ليمونة او خل وملح وفلفل ونخلطهم
فيلية مع الزرة الصفراء (ش شربينى)
4 كوز زرة صفراء – 500 ج شرائح بتلو فيلية – خضار سوتية – ديميجلاس – ملح وفلفل – ذبدة
الطريقة
نتبل اللحمة كويس بالملح وفلفل وزعتر وشيفز واعشاب وزيت زيتون وياريت لو تتركيها فى التتبيله من بليل للصبح اقطعى اكواز الذرة بالعرض كل كوز نصين . افردى شريحة اللحمة وضعلى داخل كل شريحه نص كوز الذرة ولفيها ثم امسكيها بخله خشب ونرصصها فى الصينية وندخلها فرن حار وفى نص السوى نطلع الصينية ونضع عليها شوية ديميجلاس وندخلها تانى لحد ماتستوى . نضع خضار سوتية فى طبق التقديم ونرصص عليها اللحمة
ريش بتلو مع الخضار
500 ج بزنجان رومى – بصل – بطاطس – كوسة – فلفل الوان – كسبرة خضراء – ملح وفلفل – ثزم – اعشاب
الطريقة نقطع الخضار كله مكعبات صغيرة ونضع عليهم م سكر وكاتشاب وشوية خل و شوية اعشاب وزيت زيتون ونقلبهم ونشوحهم على الهادى . نتبل الريش بملح وفلفل وبصل و م عصير طماطم وثوم وزعتر وشوية زيت وصور صوص حار ونخلطهم كويس مع بعض. نشوح الريش فى شوية زيت على النار لحد ماتستوى
نغرف الخضار فى طبق التقديم ونرصص عليه الريش
فراخ قاورمة
1/2 ك فراخ من الورك – بصل قاورمة مسلوق ومتشوح – بطاطس قاورمة مسلوقة ومتشوحة – 2 فص ثوم كبير 0- 500 ج طماطم – 2 فلفل حار – زيت او ذبدة
الطريقة
نتبل الفراخ بملح وفلفل واعشاب وكمون وزعتر . نشوح الفراخ فى الزيت على النار ثم نضع الثوم المفروم ونقلب ونضع قطعه ذبدة ثم نضع البطاطس والبصل ونقلب ثم نضع الطماطم الفرش وم طماطم بيورية ونقلب تقليبتين ثم نضع شوية كسبرة خضراء مفرومة ثم نضع شوية ماء ونتركها نص سوى ثم نضعها فى الفرن تكمل سواها


صينية كفتة هندى
1/2 ك لحمة مفرومة – بصلة ناعمه – ملح وفلفل – كمون – شطة – م بقسماط ناعم – فلفل رومى احمر ناعم – كركم
الطريقة
اضع على اللحمة كل المقادير واعجنها بايدى ثم ابططها كويس فى صينية مدهونة زيت وندخلها الفرن لحد ماتستوى

سلطة الزيتون المخلل



1/4 ك زيتون اخضر مخلل شرائح –2 فلفلة رومى احمر واخضر – م ص شطة – بصلة مفرومة – م ط زيت زيتون – بقدونس مفروم
الطريقة
نضع كل المقادير على بعض ونضربها فى الخلاط لحد ماتنعم خالص ونضعها فى طبق التقديم