عرض مشاركة واحدة
كتبت : noga sief
-
البطة المشوية بالفرن 000 من مطبخى ( مسابقة طازة يا مشاوى )

[align=center]
30283_1485047440420c


كيفكم يا احلى ورادت وحشتونى كتير اوووووووى

النهاردة جايبة لكم اكلة تجنن روووووعة وهى

طريقة عمل البطة المشوية بالفرن

709ec34cc8.gif

بطة ( الوزن حسب الرغبة ) - التتبيلة عبارة عن ( 2 كوب زبادى - حبهان - ورق لورو - كارى - زنجبيل - جوزة الطيب - زعتر - اعواد قرفة - كارى - 2 معلقة صغيرة عسل نحل - ملح - فلفل اسود - كمون - ريحان - مستكة - قرنفل - زعتر - نعناع ناشف - عصير 2 ليمونة)
ملحوظة : التتبيلة كلها من تأليفى

85634ef28a.gif

- تغسل البطة جيدا بالدقيق والماء والخل
- نشق جلد البطة جيدا كما فى الصورة

401131.jpg

- تتبل البطة جيدا من جوة ومن برة ومن تحت الجلد ومن الظهر كما فى الصورة

401128.jpg


- تترك البطة متبلة فى الثلاجة مدة على الاقل 4 ساعات ويفضل من بالليل لتانى يوم
-تدخل البطة الفرن على درجة حرارة 180 ْ وتقدم فى سريفيس الطعام وتزين بالبطاطس الشبيس

وده شكلها النهائى

401129.jpg


اتمنى ان تعجبكن

3tyzzd1zjcqkcwzn8zks
[/align]