الموضوع
:
البطة المشوية بالفرن 000 من مطبخى ( مسابقة طازة يا مشاوى )
عرض مشاركة واحدة
كتبت : noga sief
-
البطة المشوية بالفرن 000 من مطبخى ( مسابقة طازة يا مشاوى )
[align=center]
كيفكم يا احلى ورادت وحشتونى كتير اوووووووى
النهاردة جايبة لكم اكلة تجنن روووووعة وهى
طريقة عمل البطة المشوية بالفرن
بطة ( الوزن حسب الرغبة ) - التتبيلة عبارة عن ( 2 كوب زبادى - حبهان - ورق لورو - كارى - زنجبيل - جوزة الطيب - زعتر - اعواد قرفة - كارى - 2 معلقة صغيرة عسل نحل - ملح - فلفل اسود - كمون - ريحان - مستكة - قرنفل - زعتر - نعناع ناشف - عصير 2 ليمونة)
ملحوظة : التتبيلة كلها من تأليفى
- تغسل البطة جيدا بالدقيق والماء والخل
- نشق جلد البطة جيدا كما فى الصورة
- تتبل البطة جيدا من جوة ومن برة ومن تحت الجلد ومن الظهر كما فى الصورة
- تترك البطة متبلة فى الثلاجة مدة على الاقل 4 ساعات ويفضل من بالليل لتانى يوم
-تدخل البطة الفرن على درجة حرارة 180 ْ وتقدم فى سريفيس الطعام وتزين بالبطاطس الشبيس
وده شكلها النهائى
اتمنى ان تعجبكن
[/align]