عرض مشاركة واحدة
كتبت : (رشيقه هانم)
-
برام الارز المصري باللحم (لا سمن و لا زيت)خاص للرشيقات

كيفكم يا رشيقات
اليوم ده أول مشاركه لي أرجو تحمل أخطائى

بسم الله أبدأ
مش هطول عليكم بس كلنا عارفين برام الأرز و طعمه زيت)خاص للرشيقات icon7.gifبس كمان عارفين دسامتهزيت)خاص للرشيقات icon4.gif
اليوم لا سمن و لا زيت


المقادير:

2 كوب أرز مصري
2كوب حليب خالي الدسم
علبة لبنه منزوعة الدسم(يمكن استبدالها ب 2 زبادي خالي الدسم)
2 قطعة لحم بالعظم بدون دهن(2 صدر دجاج منزوع الجلد اخف طبعا)



الطريقه:

يتبل اللحم أو الدجاج
في مقلاه تيفال جافه ساخنه جدا بدون دهن يحمر اللحم حتي يحمر من الجانبين و يترك جانبا(لا تقلقي اللحم و الدجاج ينزل دهنه و يتشوح فيه)
يغسل الارز جيدا و يصفى و يبهر بالملح و الفلفل
يدهن البرام او البيركس باللبنه جيدا ثم يضاف الأرز و اللحم او الدجاج
يغلي الحليب و يضاف له قليل من الملح و الفلفل ثم يضاف للأرز
يغطى و يدخل فرن متوسط الحراره
بعد حوالي ساعه خرجيه أكشفي الوجه و غطيه بطبقه سميكه من اللبنه و ادخليه الفرن مره أخري حتي يحمر الوجه

و بألف هنا زيت)خاص للرشيقات wink.gif

جربوه و قولولي لأنه أختراعي و بعمله كتير