الموضوع
:
سمك بالميرمية و القرنفل في الفرن و مقلي (من افكاري )
عرض مشاركة واحدة
كتبت : سعاد الراشد
-
سمك بالميرمية و القرنفل في الفرن و مقلي (من افكاري )
حبيباتي
اليوم جبت ليكم اكلة من افكاري الحلوة
و طلعت معاي حلوة بجد و ياريت تجربوها
و هي اكلة سمك
و تفضلوووووووووووووووووووووووو
المقادير
ربع كيلو سمك سردين
حبتين فلفل
ملعقتين زيت
بصلة صغيرة + تلات فصوص توم
بهارات (كراوية -ملح-فلفل اسود - كركم -قرنفل(ربع ملعقة))
مجموعة من اوراق الميرمية
نصف كوب ماء+ ملعقة خل تفاح او نصف ليمونة
حبتين طماطم
زيت للقلي بعد نضجها
الطريقة
align="right">
1-بعد تنضيف السمك
align="right">
2-تقطع الطماطم و البصل و الثوم و الفلفل حلقات
align="right">
3-يصف في الصينية الخاصة بالفرن و بعدها يوضع عليه شرائح الطماطم و الفلفل و البصل و اوراق الميرمية
align="right">
4-يخلط البهارات في نصف كوب الماء و تسكب على السمك
align="right">
5- يضاف فوقها الزيت و الخل او الليمون
align="right">
6-تغطى الصينينة بورق السيليكون او باي غطاء محكم و توضع في الفرن لمدة من 20 الى 30 دقيقة على درجة حرارة عالية حتى تنضج
align="right">
بعدها تخرج من الفرن و يزال عنها الخضار و يوضع السمك في صحن تحته ورق لكي يجف قليللا عن المرق
align="right">
و توضع الخضار في صحن التقديم مضاف اليها المرقة الناتجة من طهي السمك
align="right">
و نأتي للمرحلة الاخيرة و هي قلي السمك بعد ان جف من المرق و يقلي في الزيت حتى يتحمر الوجه قليلا و يخرج
align="right">
و يوضع بعدها في صحن التقديم مع الخبز و الشوربة التي طهي فيها
align="right">
و بالهناء
اتنرككم مع الصورة