عرض مشاركة واحدة
كتبت : سعاد الراشد
-
سمك بالميرمية و القرنفل في الفرن و مقلي (من افكاري )



حبيباتي


اليوم جبت ليكم اكلة من افكاري الحلوة بالميرمية wub.gifبالميرمية wub.gifبالميرمية wub.gifبالميرمية wub.gifبالميرمية wub.gifبالميرمية wub.gif

و طلعت معاي حلوة بجد و ياريت تجربوها



و هي اكلة سمك


و تفضلوووووووووووووووووووووووو



المقادير


ربع كيلو سمك سردين

حبتين فلفل

ملعقتين زيت

بصلة صغيرة + تلات فصوص توم
بهارات (كراوية -ملح-فلفل اسود - كركم -قرنفل(ربع ملعقة))
مجموعة من اوراق الميرمية
نصف كوب ماء+ ملعقة خل تفاح او نصف ليمونة
حبتين طماطم
زيت للقلي بعد نضجها



الطريقة



align="right"> 1-بعد تنضيف السمك
align="right"> 2-تقطع الطماطم و البصل و الثوم و الفلفل حلقات
align="right"> 3-يصف في الصينية الخاصة بالفرن و بعدها يوضع عليه شرائح الطماطم و الفلفل و البصل و اوراق الميرمية
align="right"> 4-يخلط البهارات في نصف كوب الماء و تسكب على السمك
align="right"> 5- يضاف فوقها الزيت و الخل او الليمون
align="right"> 6-تغطى الصينينة بورق السيليكون او باي غطاء محكم و توضع في الفرن لمدة من 20 الى 30 دقيقة على درجة حرارة عالية حتى تنضج


align="right"> بعدها تخرج من الفرن و يزال عنها الخضار و يوضع السمك في صحن تحته ورق لكي يجف قليللا عن المرق
align="right"> و توضع الخضار في صحن التقديم مضاف اليها المرقة الناتجة من طهي السمك


align="right"> و نأتي للمرحلة الاخيرة و هي قلي السمك بعد ان جف من المرق و يقلي في الزيت حتى يتحمر الوجه قليلا و يخرج


align="right"> و يوضع بعدها في صحن التقديم مع الخبز و الشوربة التي طهي فيها


align="right"> و بالهناء




اتنرككم مع الصورة



بالميرمية g5v9zfh2fftbddsqf2y4

بالميرمية 6cx338dsp1j3l8l9ip.j