عرض مشاركة واحدة
كتبت : white rose
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة عين التسنيم:
ممممممممممممم

ربنا يسامحكم يا احلى شيفات فى المنتدى
انا اللى جبته لنفسى ههههههههههههه عمالين تعملو اكلات تجنن وتشهى
تسلم اديكم يارب
-الاول عايزة اقول لحبيبتى سالى انا لســـــــــــة منتظرة حلويات رمضان العراقية اللى وعدتينا بيها يا قمر
ومنتظرين كمان اجابتك على باقى اسئلة البنات اللى تخص المطبخ العراقى الجميل
والف شكر لكِ حبيبتى سالى على مجهودك الرائع فى وصف المطبخ العراقى وأكلاته الرائعة

وحعملك مفاجئة هدية منى لكى بس حقول عليها للبنات الاول وانتى لأ بس لم اجهزها ان شاء الله

**وايت روز**
نجمة شيفات المنتدى طبعاً مش لاقية كلام يعبر عن اعجابى بيكى وخايفة البنات يعتبروها مجاملة
لكن فعلا والله أطباقك فعلا رائعة وشهية ودايماً احس انها فعلا بتقربنى وتحببنى فى المطبخ الاردنى
وتسلم الايادى يا قلبى على الاطباق الشهية اللى قدمتيها لنا
وفى انتظار باقى ابداعاتك حبيبتى
-ولى سؤال يخص المطبخ الاردنى
ويمكن انتى سبقتينى وسألتيه لسالى
-أكيد بيختلف المطبخ الاردنى من منطقة الى اخرى يارسيت تعرفينا على المناطق دى ومطابخها
وأشهر اكلاتها ولو اطمع كمان فى اهم التوابل التى لا يستغنى عنها ابداا المطبخ الاردنى
وكمان عايزة اشهر حلوة اردنية ههههههههههههه مالى بسأل كتير ليه كدة
خلاص كفاية كدة اسيب شوية اسئلة لباقى الاخوات



اشكرك حبيبة قلبي عين التسنيم على هالكلام الجميل والذوق الرفيع

انا عن جد سعيده برايك ومو لاقيه كلمات توفيكي حقك يا غاليه

بالنسبه للمطبخ الاردني فهو غني جدا بالاكلات الشهيه


على راسها المنسف المقلوبه بجميع انواعها والملوخيه والباميا والمحاشي بكل اشكالها

المكموره المجلله الصواني بجميع اشكالها والكبه بكل الانواع الزرب

وكما تعرفي ان الاردن بلد صغير ولكن بينقسم عندن لمجموعتين همه الشمال منطقتي والجنوب وكل منطقه تمتاز


باطباقها وعاداتها ولكن تقدري تقولي انو نفس العادات تقريبا


والاردن بشكل عام بلد مشهور بالمنسف واذا حد زار الاردن وما اكل المنسف يعني كانه ما ذاق شئ

لازم يكون في الافراح والاتراح والعزايم الرسميه وتكريم الضيوف


طبعا منطقة الشمال تتميز بالمكموره عن غيرها والكبه المقليه والمهبله والمشاوي والمازات

واهل الجنوب بيتميزو باكلات كتير اهمها المنسف بالجميد الكركي

واهل الريف الاردني مشهورين باكلات شعبيه كتير منها الكعاكيل والمجدره والعكوب والمجلله والزلابيا

وطبعا بالاعياد لازم ستات البيوت يعملو المعمول بالسميد بالتمر والمكسرات والغريبه والارز بالحليب

وطبعا فيه حلويات كتير بالاردن واشهر شئ عندنا الكنافه ما في مناسبه بتخلو منها

بالنسبه للتوابل اكتر شئ الهيل والفلفل وطبعا حسب الصنف اللي بدنا نعمله


واي سؤال انا حاضره يا قمرااااااااااات