عرض مشاركة واحدة
كتبت : ~helwa~
-
[align=center]
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

حبيبتى دى طريقة ماما حقولهالك

كيلو دقيق

خميره صغيره تدوبيها فى ماء دافى بسكر شوية ميه

او ملعقه صغيره خميره فوريه

قليل من الملح

كوب ونص ماء
لبن

مرقه وممكن تحطى وش المرقه او ممكن لا لو عيزاها خفيفه

الطريقه

حطى الدقيق فى طبق العجين ث عليه الخميره والملح ثم الماء وتقلبيها جيداااا

الى ان يصبح الدقيق مفرفر ثم تضع قليل من الدقيق فى الكبة الى ان يصبح محبب

لغاية اما تنتهى من الكميه كلها وتصبح محببه

وبعدين تضعى حله فيها ماء وتضع فوقها مصفه

وعليها قماشه قطنيه ثم ضعى الدقيق المحبب على القماشه

وتغطى اجزاء القماشه على الدقيق

وبعدين غطى الحله واهم شئ انك تكون مغطيه الدقيق كويس ومحكم الغلق

ثم تقلبيه كل فتره وتتركيه يستوى ساعه وتلت

وبعدين بعد ما يستوى انشل الدقيق من القماشه واضعه فى طبق جديد

وبعد ما يبرد اضع عليه لبن وحوالى 2 كوب لبن

وممكن تضعى وش المرقه يضا لو تحبيها دسمه شويه ولا مش عيزه متحطيش

وتانى ضعى الدقيق فى الكبه مره اخرى حتى يصب مفرفر اكتر

لحين تنتهى من الكميه كلها

ثم تكررى نفس اللى عملتيه تضعيه فى مصفاه بها قماشه وتعيها فوق الحله

اللى بها ماء وتكررى نفس اللى سوتيه من قبل

وتسبيها تستوى كمان ساعه وربع

وبعدين ممكن تدى شويه وتضعى قليل من الزبده

وتشوحيهم شويه وترشى عليهم السكر ولو تحبى بعض من الزبيب

بس كده يا قمر بالتوفيق وياريت تعزمينا عليه لان بموووت فيه اووى
[/align]