مجتمع رجيم
1 2  3  4  ... الأخيرة

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   الأطباق الرئيسية (https://forum.rjeem.com/f305.html)
-   -   **اتفضلى الارز الاخضر..** (https://forum.rjeem.com/t103678.html)

أم عمر و توتة 05-26-2011 11:16 PM

**اتفضلى الارز الاخضر..**
 
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...pjwxyd45ml.gif


http://files.mothhelah.com/img/rXg97231.gif


حبيباتى فى احلى منتدى..:smile11:

طبعا نعرف كلنا الارز الابيض..و الارز الاحمر..و الارز البنى..

اقدم لكن اليوم الارز الاخضر...نعم الاخضر..http://www.rjeem.com/up/images/wm1n2ltm64unef3e740u.gif

و هذه هى الطريقة..http://www.rjeem.com/up/images/mv2cceytt9uxxka6kica.gif

نحضر سلق و نغسله جيدا..(يعطى اللون فقط و لا طعم له)

http://www.rjeem.com/up/images/t9zpdom4i86i0yyfrm52.jpg

نضعه فى ماء على النار و نسلقه..

http://www.rjeem.com/up/images/3dlsta5lypdbhx5g25s3.jpg

نتركه ليبرد ثم نضربه بالخلاط
و نصفيه بمصفاه رفيعة جدا..http://www.rjeem.com/up/images/825ehktrhgdh0oyeokpm.gif
و نأخذ مقدار منه حسب كمية الارز+ نصف كوب
(مثلا 2كوب ارز يكون عليهم 2و نصف كوب ماء سلق)

http://www.rjeem.com/up/images/ri1se7znt4c8cmhjnkf.jpg

نضع قليل من الزيت + ملعقة زبد فى الاناء
ثم نضع فص مستكة و عندما تذوب نضع الماء الاخضر..

http://www.rjeem.com/up/images/ri1se7znt4c8cmhjnkf.jpg

عندما يغلى نضع ملح+الارز المغسول..

http://www.rjeem.com/up/images/i7kwylv7t09mbpbzdxq.jpg


نهدأ النار و نتركه حتى ينضج..
يقدم مع السمك و المأكولات البحرية...http://www.rjeem.com/up/images/mv2cceytt9uxxka6kica.gif


http://www.rjeem.com/up/images/pa0xg4llo3l0xjnx0l6.jpg



http://www.rjeem.com/up/images/jiabe1bv9ptfupn339t.jpg



http://www.rjeem.com/up/images/jnctzzfgj1mdehcrh2x9.jpg


ان شاء الله يعجبكوا..


المشكلة ان الاولاد طلبوا ارز ازرق؟؟؟http://www.rjeem.com/up/images/cvgdsnuyisxua1wn0jbs.gif:smile05:
اللى عندها حل لكن من غير استعمال الوان صناعية
يا ريت تبلغنى..http://www.rjeem.com/up/images/maokqt1m6o949lnfc2ay.gif:smile24:

°o.OجوليO.o° 05-26-2011 11:31 PM

رد: **اتفضلى الارز الاخضر..**
 
ماشاء الله عليك مبدعـــــــــــــــــــــــــة

وهذي طريقة عمل اللون الازرق>> انا ماجربتها بس اخذتها من النت وعجبتني ^^

خذي ملفوف احمر وقطعيه
http://www.kindersoaps.com/wp-conten...d_cabbage3.jpg

اسلقيه مع ماء مغلي الى ان يتحول لون الملفوف للاخضر الغامق وبتكون الصبغة نزلت منه وراح يكون لونها بنفسجي
http://wholenewmom.com/wp-content/up...82-300x225.jpg
صفي الماء البنفسجي من الملفوف واضيفي له قلييييييييل من البكنج صودا ((مو اكثر من نص ملعقة صغيرة))وراح يكون لونه ازرق:)
http://wholenewmom.com/wp-content/up...88-300x225.jpg
اتمنى هالطريقة عجبتك كااعجابي بموضوعك

أم عمر و توتة 05-26-2011 11:55 PM

رد: **اتفضلى الارز الاخضر..**
 
جولى حبيبتى..
جزاك الله كل خير للاستجابة السريعة..
ان شاء الله اجربها و انزل النتيجة..

تسلمى حبيبة قلبى..:000003254:

◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕ 05-27-2011 02:29 AM

رد: **اتفضلى الارز الاخضر..**
 
ماشاء الله

وصفه جديده و جميييله اوى يا ام عمر

فى انتظار جديدك ياغاليه

احلى وسام وتقييم لعيونك حبيبتى

:)

روما الامورة 05-27-2011 04:59 AM

رد: **اتفضلى الارز الاخضر..**
 
[ALIGN=CENTER][TABLE1="width:95%;"][CELL="filter:;"][ALIGN=center]ياعينى شو هالالوانات دى للاسف انا زوجى بيحب الاكلات التقليدية ومابيحبش اي شى جديد يعطيك الف عافية[/ALIGN][/CELL][/TABLE1][/ALIGN]

فرفوووشه 05-27-2011 06:06 PM

رد: **اتفضلى الارز الاخضر..**
 
ماشاء الله عليك يام عمر
وصفه راااائعه ونوع من التغيير صراحة مبدعه دوما
وحلوة فكرة الارز الازرق ننتظر ابداعك فيها


الساعة الآن 12:03 AM.
1 2  3  4  ... الأخيرة

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0