مجتمع رجيم
1 2  3  4 

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   الاطباق المتنوعة (https://forum.rjeem.com/f7.html)
-   -   ~*~مائدتي الرمضانية الثانية~*~ (https://forum.rjeem.com/t107923.html)

كلمة صدق 08-11-2011 12:30 PM

~*~مائدتي الرمضانية الثانية~*~
 
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._6619918_n.jpg

كيفكم يا غاليات

اليوم انا عزماكم على الفطار ^_^

http://image.mabulle.com/i/is/isilfe...z/cuisine2.png

http://www.rjeem.com/up/images/52m95ry5t14zbom0u6vn.gif


محشي كرنب

اول حاجة نسلق الكرنب في ماء مملح ومضاف ليه كمون عشان الريحة
انا بقطع ورق الكرنب وهو لسه اخضر وبعدين بسلقه


وطبعا حضرت الخلطة المعتادة

وهنا المحشي بعد ما نضج
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._5489425_n.jpg


http://up.3dlat.com/uploads/12907310884.gif


محشي كوسة باللحمة المفرومة

كوسة نغسلها ونكحتها بالسكينة ونقورها
نكون محضرين لحمة مفرومة معصجه ونحشي بيها الكوسة
انا رصيت قلب الكوسة في صينية وحطيت الكوسة فوقه وزودت صلصة طماطم ومرق وحطيتها على النار
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._1419396_n.jpg

بعد حوالي ساعة دخلتها الفرن عشان تحمر
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...6_678582_n.jpg

http://up.3dlat.com/uploads/12907310884.gif

محشي باذنجان
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._1136441_n.jpg


http://up.3dlat.com/uploads/12907310884.gif

بط
بطة منظفة ومغسولة جيدا ..
بصلة متوسطة ونضيف لها ملح وفلفل اسود وكمون ونحشي بيه البطة بين الجلد واللحم وشوحها في شوية زيت مع 3-4 فصوص حبهان + ورق الغار + مستكه وبعدين نضيف الماء ونتركها حتى تنضج .. تقريبا لمدة ساعة ونص

وبعدين دهنتها بصلصة الطماطم ودخلتها الفرن عشان تاخد لون
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._8373803_n.jpg

http://up.3dlat.com/uploads/12907310884.gif

كفتة بطاطس باللحمة المفرومة

لحمة مفرومة معصجة
2 حبة بطاطس مسلوقة
بقدونس مقطع - ملح - فلفل اسود
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._6048140_n.jpg

نشكلها اصابع متوسطة ونضعها في الثلاجة
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._6385398_n.jpg

في بيض وبقسماط ونقليها في زيت غمير
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...31_18250_n.jpg


http://up.3dlat.com/uploads/12907310884.gif

كفتة دجاج

لحم دجاج مفروم تقريبا نص كيلو
بصلة متوسطة مبشورة ناعم
ملح - فلفل اسود - كمون - فص توم مدقوق - بقدونس مقطع

نعجن المقادير جيدا ونشكلها على سيخ خشب
توضع في صينية تيفال ونسويها من غير زيت
قبل التقديم مباشرة نضعها على النار مرة تانية ونضيف مقدار ملعقة زيت ونكون محضرين قطعة فحم صغيرة و ونضعها على ورق المونيوم ونغطي الصينية الى وقت التقديم ..
للاسف نسيت اصورها ^_^

http://up.3dlat.com/uploads/12907310884.gif

دجاج مشوي على الصاج
دجاج مخلي صدور - نتبلها في ::
بصلة مبشورة ناعم + زبادي + فلفل اسود + كمون + كركم + عصير ليمونه + زيت زيتون
ونبيتها في التتبيلة لمدة 12 ساعة

على صاج للشوي او صينية تيفال
نضعها على النار
نرص الدجاج على الصاج حتى يتم النضج
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._4071323_n.jpg

http://up.3dlat.com/uploads/12907310884.gif

لحم بقري مشوي بالفرن

لحم بقري نتبله في بصلة مقطعة شرائح - فصين توم - ملح - فلفل اسود ونتبلها لمدة 12 ساعة
نضعها في صينية بايركس ونغطيها بالويل ونضعها بالفرن لمدة ساعة ونص او ساعتين
الابيض اللي في الصينية ده دهن لان اللحمة كانت دسمة
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._6070870_n.jpg

http://up.3dlat.com/uploads/12907310884.gif

ملوخية
احم احم نسيت اصورها

ارز بالشعيرية
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._2809319_n.jpg

شوربة بالشعيرية
عصير كوكتيل
سمبوسة بالجبن
تمر

http://up.3dlat.com/uploads/12907310884.gif

ودي السفرة

اتفضلوا

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._4819329_n.jpg

الأمل القادم . 08-11-2011 01:12 PM

رد: ~*~مائدتي الرمضانية الثانية~*~
 
ما شاء الله عليك كلمة
الله يعطيك العافية
شغل مرتب وحلو

دينار 08-11-2011 01:17 PM

رد: ~*~مائدتي الرمضانية الثانية~*~
 
بسم الله ماشاء الله والله اكبر


انتي فعلا طباخة ممتازة تسلم الايادي


وسفرة دايما


ورمضان كريم

عجبتني جدا وصفة كفتة البطاطس هبقي اجربها



♥BęňŤ ĀļįŕaQ♥ 08-11-2011 01:31 PM

رد: ~*~مائدتي الرمضانية الثانية~*~
 
الف عافيه سفرة شهيه جدا تسلم الايادي

دمعه أمل... 08-11-2011 01:42 PM

رد: ~*~مائدتي الرمضانية الثانية~*~
 
http://www.rjeem.com/up/images/54y9gxcs0cjwvomhar.gif

abanita£ 08-11-2011 01:48 PM

رد: ~*~مائدتي الرمضانية الثانية~*~
 
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...l465opyo21.gif
استاااااااااااااااذة


الساعة الآن 08:30 AM.
1 2  3  4 

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0