حصرى عزومتى لأحلى نهلة يارب تعجبها السلام عليكم ورحمة الله وبركاته http://www.rjeem.com/up/images/4xl8cmy8cnzhhz12xnxg.gif حبيباتى موضوعى النهارده هو عزومتى لأحلى نهلة فى المنتدى يارب تعجبها عزومتى ( بط محشى بالفريك - محشى كوسة وبدنجان) والحلوة بقلاوة وكنافة نبتدى بسم الله أولا بط محشى بالفريك http://www.rjeem.com/up/images/4rsomrfuq8wepbbg5mjs.gif بطة كبيرة مقلبظة كده علشان خاطر عيون نهلة متنظفة ومغسولة بالدقيق والملح علشان مش تبقى ريحتها ظفرة http://www.rjeem.com/up/images/jmfm8szysq7syz70lgk.gif طريقة الحشو الفريك أنا بنقيه وأغسله وأنشفه وأشيله لوقت الحاجة طبعا ناخد شوية فريك وننقعهم فى ميه سخنه شوية بالشكل ده http://www.rjeem.com/up/images/cb6vbg2ml03ttyi8oq2.jpg وبعد كده بجيب بصله كبيرة أو بصلتين وأقطعهم مكعبات مش بالمبشره لأ وأشوحهم شويه بقليل من السمن لما لونها يبقى دهبى ثم أضيف عليهم الكبد والقوانص بعد تقطعيهم قطع صغيرة وأضيف عليهم بهار لحمه وبهار فراخ وكارى وفلفل وملح وأسيبهم شويه على نار هاديه لغاية لما ميه البصل تنشف شويه وأضيف عليهم الفريك بعد تصفيته من الميه وأشوحهم مع بعض وأسيبهم على نار هايه شويه لغايه لما أحس الفريك بدأ يستوى دى وهو على النار http://www.rjeem.com/up/images/kr6oq7m85sl7ct5hpubx.jpg http://www.rjeem.com/up/images/8jrwar1sxoyp51incfuo.jpg نفس طريقتى فى الحمام المحشى والبطة بعد حشوها بالشكل ده http://www.rjeem.com/up/images/8xt1yu2pn24dab544dr.gif وبسلقها عادى جداااااااااااااا علشان أعمل المحشى بالشوربة بتاعتها وبعد كده بحطها على صينية وأدخلها الفرن علشان تتحمر بدون أى اضافات بكده الدهون اللى فيها بتسيح وبتطلع جميلة بالشكل ده http://www.rjeem.com/up/images/2nfjznxyqxl97etin6wv.gif ودى السمبوسك أنا نزلت طريقتها بس أنا عملتها مربعه مش دايرة وحشيتها جبنة http://www.rjeem.com/up/images/1jocaz2p129i1fk9axp.gif ودى الكبيبة بصراحة دى جاهزة يدوب على التحمير فقط http://www.rjeem.com/up/images/x75jfexd0xhxu4nnxp3t.gif نيجى للمحشى أنا بعمل خلطة المحشى بالطريقة دى بقطع 3 بصلات كبار بالسكينة وأضيف عليهم السمن وزيت الزيتون ومعلقة ملح صغيرة دى بقى مش بتخلى البصل يتحرق وكلة يبقى دهبى لونه حلو مش غامق بعد كده بضيف عليها عصير الطماطم والتوم المفروم وكمان بضيف بهارات المحشى دى من عند العطار + شوية نعناع + فلفل أسود + زنجبيل بيدى للمحشى طعم جنان على فكرة أنا بطحن على الفلفل خلطة من عند العطار أسمها خلطة الفلفل بتخلى ريحة الطبيخ جنان والله وتسبيها لحد ماتتسبك شوية وبعد كده تنزليها من على النار لغاية لما تبرد وكمان ببشر بصلتين بالمبشرة وأضيف عليهم شوية ملح وفلفل وأفركهم كويس جدا دى بقى أسمها مرته وبضيفها على الخلطة ولما بقور الكوسة باخد نصف كمية القلب اللى طلع منها وبضيفة على الخلطة وبتيقى بالشكل ده http://www.rjeem.com/up/images/vpihwdwaqch63jbojd2y.gif ودى الكوسة http://www.rjeem.com/up/images/6v537a1u0ghvvt0jdlyb.gif وباخد باقى القلب وأفرشه فى الصينية ومعاه حلقات البصل وعيدان الشبت بالشكل ده http://www.rjeem.com/up/images/z3smpxmdu4gsk6uvv0a.gif وباخد نصف القلب الباقى بضيفة على الخلطة بالشكل ده http://www.rjeem.com/up/images/vpihwdwaqch63jbojd2y.gif وأنا بحمر الكوسة لثوانى بس تاخد لون دهبى بيعطيها طعم كويس جداااا تحفةودى صورتها http://www.rjeem.com/up/images/pikwvcwsrki0rsx704g0.gif ودى صورة الكوسة حشوها ورصها فى الصينية http://www.rjeem.com/up/images/fbihzeoavk1x0azl60cm.gif وده البدنجان _أسود وأبيض http://www.rjeem.com/up/images/ghdfud98zeapz3k2dy8c.gif وبسويهم على البوتاجاز بالشوربة وبعد كده بحطهم تحت الشوايى لما تتحمر وأتفضلوا ده الطبق http://www.rjeem.com/up/images/tjfc105qpnzf1hfk6o7l.gif http://www.rjeem.com/up/images/ypt3xjccnvjwd4s2ai4t.gif والله العزومة دى حصرى علشان خاطر عيون نهلو وأنتم كلكم بحبكن فى الله |
رد: حصرى عزومتى لأحلى نهلة يارب تعجبها |
رد: حصرى عزومتى لأحلى نهلة يارب تعجبها ماشاء الله حبيبتي ابدعتي تسلمي على العزومه الحصريه حبيبه منوره القسم وان شاء الله دايما عزومات و اطباق حصريه لمنتدى ريجييم من تحت اديكي الحلوه مبروك الوسام و احلى تقيييييم |
رد: حصرى عزومتى لأحلى نهلة يارب تعجبها تسلم ايدك يا قمر و الله انتى شطورة خالص برافوا عليكى بس الله يسامحك مش عزمانى و انا بموت فى البط لاذم تعزمينى مع نهلة ههههههه |
رد: حصرى عزومتى لأحلى نهلة يارب تعجبها اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة :))NEHLA:)): |
رد: حصرى عزومتى لأحلى نهلة يارب تعجبها |
الساعة الآن 04:16 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0