مجتمع رجيم

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   السلطات وَ المقبلات وَ الشوربات (https://forum.rjeem.com/f19.html)
-   -   الدقة المصرية بالخطوات و الصور (https://forum.rjeem.com/t111587.html)

أم عمر و توتة 10-21-2011 08:05 PM

الدقة المصرية بالخطوات و الصور
 
الدقة المصرية بالخطوات و الصور
الدقة المصرية بالخطوات و الصور
الدقة المصرية بالخطوات و الصور



http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...pjwxyd45ml.gif

http://www.rjeem.com/up/images/yv4ympds1w3jdjnpi7g.gif

حبيباتى..اجمل وردات..

احبكن جميعا فى الله..و يعلم الله تقديرى

و عشقى لهذا المنتدى الجميل..

اقدم لكن الـدُقــــة المصرية..و الكثير بالتأكيد يعرفوها..http://img.rjeem.com/imgcache/2013/01/54971.gif


كانت فى بادئ الامر تصنع من نواة المشمش..و تتصدر موائد الامراء
و الملوك..
الى ان جاء العصر الفاطمى الذى تنوعت فيه انواع التوابل..
حتى وصلت الينا بمكوناتها الحالية..

المقادير..http://img.rjeem.com/imgcache/2013/01/54972.gif
1/8 كيلو كسبرة 1/8 كيلو حمص 1/8 كيلو سودانى
1/8 كيلو سمسم..1/2 ملعقة صغيرة ملح.. 1/2 ملعقة
كبيرة كمون مطحون..



http://www.rjeem.com/up/images/mloebkiy1foleb6mwg8.jpg




الطريقة..
تحمص المكونات كل على حدة..
يطحن كل مكون عدا السمسم..
يخلط الجميع مع بعض ثم نضيف السمسم..



http://www.rjeem.com/up/images/t2b6slr0u2syfpfaba.jpg



http://www.rjeem.com/up/images/y2f4sxds334unl1k8ncr.jpg


المتعارف عليه ان تؤكل مع السميط..http://www.rjeem.com/up/images/arwd8mxai8zs04x3aig.jpg

لكنى استعملها مع البيض الاومليت..
او العيون..او مع البطاطس المحمرة..بتكون رووووووعة..
كذلك يمكن اضافتها الى عجينة الفلافل..
او طبق الفول المدمس..او البطاطا الحلوة المشوية..http://img.rjeem.com/imgcache/2013/01/54977.gif


http://www.rjeem.com/up/images/bir4imns7tlq8pd5whn.jpg



ان شاء الله تعجبكوا حبيباتى..


الدقة المصرية بالخطوات و الصور
الدقة المصرية بالخطوات و الصور
الدقة المصرية بالخطوات و الصور


http://www.rjeem.com/up/images/52y2m2iyos8ac9gwf.gif

ورده اردنيه 10-21-2011 08:12 PM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...7q33q4nhca.gif

منايا1977 10-21-2011 08:31 PM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 
تسلم الايادي حبيبتي ام عمر
الدُقة تختلف كتير عن يلي عندنا
نحنا نضيف الحمص والقمح والبزر والعدس الحب والمكونات يلي ذكرتيها
بس كتير عجبتني وصفتك
تقبلي مروري وتقييمي المتواضع

رحمتك يالله 10-21-2011 08:36 PM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 
تسلم ايدك غاليتى
طريقة جدا رائعة
تقبلي مروري وتقييمي

*بنت الإسلام* 10-21-2011 08:44 PM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 
انا اول مرة اعرف طريقتها
شكرا حبيبتي
واحلي تقييم لعيونك

زهره الاسلام 10-21-2011 09:18 PM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 
تسلم الايادى يا ام عمر على الدقه الجنان
فعلا دائما بناكلها مع السميط واحنا قاعدين على الكورنيش :00000245:
بس عمرى ما جربتها وعملتها فى البيت واما بشتريها من بتاع السميط متهيالى ما بيبقاش فيها طعم السودانى والحمص :online2long:
ان شاء الله حبيبتى اجربها لان طريقتها ومكوناتها عجبتنى جداااااا
تقبلى تقيمى وفى انتظار جديدك :0000454:

Coeur de Rjeem 10-21-2011 09:38 PM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 
اول مره اتعرف على هذه الوصفه
شكرا لك ام عمر
تقبلي مروري وتقييمي
و مبروك الوسام مقدما
http://www.canailleblog.com/photos/b...0208040823.png

◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕ 10-21-2011 09:40 PM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 
ماشاء الله

تحفه تحفه يا ام عمر

تسلم ايديكى حبيبه قلبى

وصفه مصريه 100 % 100

وكل الوصفات اللى ذكرتيها فعلااا بتكون تحفه معاها

تسلم احلى ايدين حبيبتى

تقبلى مرورى ومبروك الوسام

وانتظرى تقييمى الساعه 12 لن فرصتى انتهت بالتقييم اليوم

:-*

كشموشه 10-21-2011 10:06 PM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 
اممممممممممم اشتهيتها وانا مابعرفه طعمها

http://rjeem.com/Gtool/General-word/...7n2xjws0rs.gif

احلى دندونة 10-21-2011 11:51 PM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 
تسلم ايدك حبيبتي

القسم بينور بوصفاتك الجميله

لازم تبعتيلي شويه لاني بحبها جدااااااااااااا

um rawan 10-22-2011 12:31 AM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 
سلمتي غاليتي
انا بحبها جدا بالسميط
وماحصل جربتها مع الفول
بس حا اجربها
سلمتي مبدعتي

أم عمر و توتة 10-22-2011 01:22 AM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة اجمل الفراشات:
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...7q33q4nhca.gif


جزاك الله خيرا حبيبتى..
http://www.rjeem.com/up/images/3k9tpf6dkjd4w71jgasn.gif

دينار 10-22-2011 01:22 AM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 
الله يام عمر
ماشاء الله
انا بموت فيها

عندنا كحك شبابيك بيتباع معاه الدقة بحبها جدا
وزمان كانت ماما تعملها من نوي المشمش


ههههههههه احنا من ايام الفراعنة بحس اني بعرف حاجات قديمة كتيررررررر


تسلميلي ياغالية ومعلش نفذ رصيدي
وكتبولي برجاء اعادة شحن تقييمك ههههههههههههه

أم عمر و توتة 10-22-2011 01:31 AM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة منايا1977:
تسلم الايادي حبيبتي ام عمر
الدُقة تختلف كتير عن يلي عندنا
نحنا نضيف الحمص والقمح والبزر والعدس الحب والمكونات يلي ذكرتيها
بس كتير عجبتني وصفتك
تقبلي مروري وتقييمي المتواضع

منايا حبيبتى..
اكيييد الدقة عندكم طعم تانى لكن اكيييييد
حلوة برضه..و سعيدة ان الوصفة عجبتك..
http://www.rjeem.com/up/images/n1jjs8dreakuwnfqn8y.gif


أم عمر و توتة 10-22-2011 01:32 AM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة رحمتك يالله:
تسلم ايدك غاليتى
طريقة جدا رائعة
تقبلي مروري وتقييمي

تسلمى حبيبتى..
نورتى القسم..http://www.rjeem.com/up/images/3k9tpf6dkjd4w71jgasn.gif


أم عمر و توتة 10-22-2011 01:35 AM

رد: الـــــدُقــــة المصرية..
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة *بنت الإسلام*:
انا اول مرة اعرف طريقتها
شكرا حبيبتي
واحلي تقييم لعيونك

تسلمى بنت الاسلام يا غالية..
بارك الله فيك حبيبتى..http://www.rjeem.com/up/images/n1jjs8dreakuwnfqn8y.gif



الساعة الآن 08:22 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0