مجتمع رجيم
1 2 

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   الاطباق المتنوعة (https://forum.rjeem.com/f7.html)
-   -   فراخ بالفريك من عند زهورة ( غير منقول ) (https://forum.rjeem.com/t116081.html)

زهرة الليمون 01-17-2012 09:44 PM

فراخ بالفريك من عند زهورة ( غير منقول )
 
فراخ بالفريك

فراخ بالفريك



http://m002.maktoob.com/alfrasha/up/...2724394942.gif

http://files.mothhelah.com/img/rXg97231.gif

حبيباتى وحشتونى
واخيرا هعمل موضوع بعد غياب
اكلة روعة ان شاء الله تعجبكم وهى
فراخ بالفريك والبطاطس ( البطاطا )

وعملتهم اليوم وطلعت وااااااااااااااو تجنن وعجبت اولادى وزوجى كثير

وصورتل لعيونكم المقادير والخطوات والشرح
وبطريقة جديدة وهى ترتيب صورى على الفوتوشوب

نبدأ بالمقادير

فرخة متوسطة الحجم

بصلة كبيرة

طماطم مكعبات ولو عندك فلفل اخضر يبقى روعة

بطاطس حلقات رقيقة

فــريــــك

سمن

فلفل اسود ـ ملح ـ بهارات ـ كمون ـ زعتر جاف ـ شوية خل صغيرين

http://www.rjeem.com/up/images/0xgsoaxsa92t9k50fytj.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/hj6qlyzkwkaie5a1tww.jpg

الـــــطريــقة


أول شئ طبعا نغسل الفرخة كويس جدا ثم
نخلط التوابل مع شوية خل صغيرين

نحاول نعزل الجلد من عند البطن بتبليل ايدك بالتوابل اللى مخلوطة بالخل علشان تكون سهلة

معاكى بالشكل دة


http://www.rjeem.com/up/images/v9kh3sf2sxvkfoa76fy.jpg


نتبلها بالتوابل اللى عندنا من تحت الجلد وفوقه

http://www.rjeem.com/up/images/iib4mzy2yb6e0vfvtj2v.jpg

ونجهز الفريك بنقعه فى شوية ماء دافئ لمدة نصف ساعة علشان ينفش ولاياخذ وقت فى

السوا

الطريقة


نضع السمن ولما يسخن تضيفى البصل ونقلبه شوية حتى ياخذ اللون الذهبى

و تضيفى الطماطم والملح والتوابل اللى عندك

حتى تذبل الطماطم ونضيف عليهم الفريك ونتركه على نار هادئة حتى يتشرب من الخلطة

ويبدأ ينضج

نبدأ نحشى الفرخى

من الجزء اللى عزلتى الجلد فيه وكمان ضعى شوية من الحشو بداخل الفرخة حتى تمتلئ

بالفريك اللى عملتيه

http://www.rjeem.com/up/images/3pg706almmbmf938yr15.jpg

نبدا نجهز الصينية ونبطنها بحلقات البطاطس ( البطاطا ) وشوية مكعبات طماطم وملح وفلفل وشوية كمون

ونبقى جهزنا صينيتنا ونضع الفرخة على البطاطس اللى فرشتى بها الصينية

وكدة تبقى جاهز وطبعا الفرن ساخن وجاهز علشان تستوى بسرعة

http://www.rjeem.com/up/images/owf91y109w77qgk8xfs.jpg

وعلى الفرن طبعا

وآدى فرختنا الطعمة بعد ما استوت

وتبقى جاهزة للتقديم
وبألف هنا ياقمرات

http://www.rjeem.com/up/images/cbg4xbtuby33h79tzm2t.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/40pxf9z95x0k4mmou6pp.jpg

نسيت اصور السلطة جبتلكم صورة من النت قريبة من اللى عملتها
معلش بقى الزهايمر عامل عمايله
http://www.rjeem.com/up/images/pwdb359iyyb42fepw9ny.jpg

http://vb.arabseyes.com/uploaded/43101_1185385889.gif









*غاردينيا* 01-17-2012 10:44 PM

رد: فراخ بالفريك من عند زهورة ( غير منقول )
 
الفرخة كلها الي
لاني الرد الاول
تسلم ايدك ما شاء الله
منظرها شهي جوعني

ツ♥ليمونةالحلوة♥ツ 01-17-2012 10:46 PM

رد: فراخ بالفريك من عند زهورة ( غير منقول )
 
يعطيكي العافية
تقييمي قبل ردي

~ عبير الزهور ~ 01-17-2012 10:52 PM

رد: فراخ بالفريك من عند زهورة ( غير منقول )
 
تسلم ايديك زهورة شكلها كثير طيب
والف عافية عليكم
واحلى تقييم لعيونك ياقمر

اميرة حلوة 01-18-2012 12:00 AM

رد: فراخ بالفريك من عند زهورة ( غير منقول )
 
ما شاء الله على ست غاردينيا جاية تلهف الفرخة

و انا رحت فين ؟؟؟

http://www.rjeem.com/up/images/40pxf9z95x0k4mmou6pp.jpg

تسلمي يا قمر
و مبرووووووك الوسام يا ست الستات
نورينا بطبخاتك الجنان
لو سمحت تم نقل الموضوع للحوم
ما شاء الله عليها فرخة سمينة لازم تشرفنا في اللحوم هههههه
تقبلي تقييمي

Coeur de Rjeem 01-18-2012 07:39 AM

رد: فراخ بالفريك من عند زهورة ( غير منقول )
 
يسلموووووووووو حبيبتي
يعطيك العافيه منوره يا قمر وفي انتظار طبخاتك احلى تقييم


الساعة الآن 03:45 PM.
1 2 

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0