1 2
|
سيقان الدجاج المغربيه http://www.m-7s.net/imgcach/imgch2012/2011/10/23.gif كيف حالكم ؟؟؟؟ https://encrypted-tbn3.google.com/im...4LTKIuqBjEzV0i ان شاء الله بخير http://jokes.m5zn.com/JokesImages/92cxfqyu.jpg http://up.rjeem.com/uploads/13338101571.gif اليوم عملت رائعه من روائع مطبخى وحبيت اتشرف بتقييمكم واراءكم الجميله :smile06::smile06::smile06: سيقان الدجاج المغربيه هو طبق مغربى الاصل والمطبخ المغربى بيمتاز بنكهاته الرائعه والغريبه فى نفس الوقت يلا ندخل فى صلب الموضوع المقادير : http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...50280797_n.jpg سيقان دجاج او دجاج مقطع حسب الرغبه بقدونس ومعدونس هههه (كزبرة خضرا باللغه المغربيه ):icon5::icon5::icon5: بصل مفروم ثوم مفروم زنجبيل اخضر مفروم صلصه طماطم او طماطم مكعبات زيتون اخضر شرائح او منزوع النواه ملعقه زبده ملعقتين زيت زيتون او ذرة ((يستحب الزيتون )) رشه زعفران توابل الطبق ده بيحب التوابل جدا قرفه ,فلفل اسود ,كركم ,زنجبيل مطحون , كارى اللى شرحناه قبل كده ,فلفل احمر كتييييير او حسب الرغبه http://images2.fanpop.com/images/pho...55-225-324.gif نيجى للطريقه بئا اولا بتجيبى قدر وتحطيه على النار وتحطى الزبده والزيت لما يسخن تحطى البصل المفروم والثوم وتقلبى http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...04463188_n.jpg وبعدين بتضيفى الزنجبيل الاخضر وتقلبى وبعدين تضيفى التوابل والبهارات بتاعتك ما عدا الزعفران وتقلبى وبعدين تضيفى الطماطم http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...40377348_n.jpg ومش هقولك على الريحه بتاخد العقل :smile04: وبعدين بنضيف البقدونس والكزبرة الخضرا وتقلبى وتظبطى الملح بس تخليه ناقص ملح http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...37957045_n.jpg تخليه دقيقتين تتسبك مع بعض وبعدين تضيفى السيقان بتاعت الدجاج http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...48932227_n.jpg وتقلبى بئا دقيقتين وبعدين تضيفى كوب ماء وتغطيه وتخليه يتسبك حوالى دقيقتين او 3 دقائق على نار متوسطه لحد ما يبقى منظرة كده :smile21: http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...59830566_n.jpg بتضيفى هنا الزعفران رشه خفيفه بس مع معلقه ماء وبعدين بتخليه دقيقه ينسجم مع بعض وبعدين تطلعى السيقان من المرقه دى وتخليها فى طبق لوحدها تبرد شويه وبعدين تضيفى الزيتون الاخضر على المرقه http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...85591116_n.jpg وتقلبى وتخليه دقيقه او اقل من دقيقه على النار وبعدين ترفعيه من على النار خلاص اما بالنسبه للسيقان بترصيها فى صينيه وتدهنيها بخليط من الزعفران وعصرة ليمون ومعلقه من نفس المرق او الصلصه اللى احنا عملناها وبيبقى شكله كده http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...75279502_n.jpg وتدخليه الفرن حوالى ربع ساعه ليحمر الجزء اللى فوق وتطلع بالمنظر ده http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...13548176_n.jpg كده تبقى خلصتى الطبق بالهنا والشفا باقى التقديم انا عملت معاه فاصوليا بيضا او لوبيا زى ماتسموها وارز ابيض وسلطه خضرا وده شكل الطبق النهائى بس ده لفرد واحد http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...16425527_n.jpg واخيرا تقبلوا منى خالص احترامى وودى لكن جميعا :000003254::00004154::00003265: استنوا قبل لا تطلعوا http://upload.traidnt.net/upfiles/keZ77649.gif صلى الله عليه وسلم يلا بئا مع السلامه http://jigers.com/images/en/tweety/7.gif |
رد: سيقان الدجاج المغربيه ماشاء الله الطبق جميل جدا وسهل جدا جدا تقبلى تقييمى |
رد: سيقان الدجاج المغربيه اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة هنااا: نورتينى يا احلى هنا وتسلمى على التقييم الفن فى الطبيخ هو انها تكون اكله سهله ورائعه مش لازم تكون خطوات كتير ومعقده عشان تطلع حلوة |
رد: سيقان الدجاج المغربيه تسلم ايدك حبيبتي رووووووعة مبروك الوسام و لك ودي و تقييمي |
رد: سيقان الدجاج المغربيه ماشاء الله شكل الطبق رائع واكيد طعمه اروع وازكى بارك الله فيك حبيبتي والله يعطيك العافيه على ماقدمتي ياغاليه لا حرمنا الله من ابداعاتك يالغلا احلى تقييم لعيونك |
رد: سيقان الدجاج المغربيه تسلم الاياااااااااادى حبيبتى على الوصفة الراااائعة.. ما شاء الله عجبتنى كتير و ان شاء الله اجربها.. بانتظار جديدك المميز.. حبى و تقييمى لك حبيبتى..:000003254: |
الساعة الآن 01:48 AM. | 1 2
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0