1 2
|
طريقه عمل الكشرى المصرى بالتفصيل وبالصور الكشرى من افضل واشهى الاكلات المصريه وطعمه زى المحلات بالضبط بالتفصيل وبالصور http://rjeem.com/Gtool/Fwasel-Cherry5/image/0023.gif http://www.rjeem.com/up/images/mh7eerzsrhlzcwaj6rec.gif المكونات 2 كوب ارز 1\4 كيلوا عدس اسمر 1\2 كوب شعريه 1\4 كيلوا مكرونه اسباكتى وصغيره 1\4 كيلوا حمص 1\2 كيلوا طماطم 2 بصله ثوم الطريقه اولا يتم سلق المكرونه وتصفيتها ويتم وضع معلقتين زيت وملح وفلفل وتقلب وتترك http://up.rjeem.com/uploads/13999057601.jpg ثانيا يتم غسل العدس وسلقه نصف سواء وبعد ذلك يصفى ويغسل ويترك ثالثا يتم عمل الصلصه الخاصه بالكشرى (البارده) يفرم ثوم ثم يحمر فى زيت وملح وفلفل وكمون ونضع الطماطم المخلوطه ومعجون طماطم ومعلقتين خل وتترك حتى تتسبك http://up.rjeem.com/uploads/13999057602.jpg يتم عمل صلصه حاره للكشرى وهى صلصه زيت يتم وضع كميه كبيره من فلفل احمر مطحون (شطه) مع زيت على النار ويتم تقليبها وبعد التحمير يتم وضع معجون الطماطم عليها ويتم تخفيفها بقليل من الصلصه البارده وتترك على النار حتى تتسبك (دى بتكون حاميه جدااااا) http://up.rjeem.com/uploads/13999057603.jpg رابعا يتم عمل الدقه الخاصه بالكشرى عباره عن 3 فصوص ثوم مفرومين ويتم وضع عليهم شطه وكمون وملح وخل ويتم غلى مياه ووضعها عليهم ونغطيها فتره http://up.rjeem.com/uploads/13999057604.jpg خامسا يتم عمل البصل المقرمش الخاص بالكشرى يتم فرم بصلتين كبار او تقطيعهم شرائح وانا استسهلت ففرمت البصل ويتم تحميرهم فى الحله التى سيتم فيها عمل الارز فى زيت ويرش عليهم ملح وبهارات ونستمر بالتقليب حتى يكون لونها دهبى يتم تصفيه البصل من الزيت وترك قليل جدا من البصل والزيت فى الحله واهم خطوه حتى يظل البصل مقرمش ان يتم وضعها على ورق مطبخ ويفرد على الورقه حتى يبرد وينشف وبعد ذلك يوضع فى الطبق http://up.rjeem.com/uploads/13999057605.jpg http://up.rjeem.com/uploads/13999071351.jpg سادسا يتم سلق الحمص وقبل الاستواء يتم وضع 3 فصوص ثوم مفرومين +معلقه معجون طماطم+عصير ليمونه+ملح،فلفل،كمون http://up.rjeem.com/uploads/13999087521.jpg سابعا واخيرا يتم عمل الكشرى فى نفس الحله التى تم تحمير البصل فيها يتم وضع الشعريه مع باقى البصل وتحمر حتى يصبح لونها ذهبى وبعد ذلك يوضع معيار الماء وهو 3 كوب ماء ونضع الملح والكمون والفلفل ونصف معلقه بهارات وعند غلى الماء نضع الارز ونهدىء النار وعند قرب تمام استواء الارز نضع العدس ويقلب ويغطى الاناء حتى تمام الاستواء http://up.rjeem.com/uploads/13999071352.jpg عند الغرف يوضع الارز فى القاع وبعد ذلك المكرونه وبعده الحمص ثم الصلصه ثم البصل ثم الدقه http://up.rjeem.com/uploads/13999071354.jpg http://up.rjeem.com/uploads/13999071353.jpg جربوه وان شاء الله يعجبكم :000021: http://rjeem.com/Gtool/Fwasel-Cherry5/image/0024.gif |
رد: طريقه عمل الكشرى المصرى بالتفصيل وبالصور http://img.rjeem.com/imgcache/2013/11/311763.gif :00000544:يمي يمي يمي روووووووووووووووووووووووعة لذيذة ومشهية :smile04: :00000245::00000245::00000245: يـع’ـــطــيك الع’ــاأإأفــيه .. ع الوصفه الشهية والذيذة .....http://img.rjeem.com/imgcache/2013/11/311764.gif http://img.rjeem.com/imgcache/2013/11/311765.gif .. تقــبلي م’ـــروري وتقييمي لكِ.. كل أإألــــ ود وباأإأإقــة ورد ... http://img.rjeem.com/imgcache/2013/11/311766.gif |
رد: طريقه عمل الكشرى المصرى بالتفصيل وبالصور يمممم يممي شكلها شهي ولذيذ ياقلبي حنا مانحب الحار واجسامنا ماتعودت عليه احلى تقييم لعيونك |
رد: طريقه عمل الكشرى المصرى بالتفصيل وبالصور يمي يمي شكله طعععم يعطيكي الف عافية http://www.rjeem.com/up/images/s0q7ulvozkzentkxlpp.gif احلى تقييم:000021: |
رد: طريقه عمل الكشرى المصرى بالتفصيل وبالصور يممممممممممممممممممى شكله لذيذ يسلمووو ايدينك الحلوين روحى شكله بيشهى تقبلى مرورى وتقييمى |
رد: طريقه عمل الكشرى المصرى بالتفصيل وبالصور يسلمو ايدينك الحلوة ياقلبى شكله ماشاء الله راااائع واكيد الطعم جنااان ماننحرم روعة جديدك تقديرى وتقييمى واحلى وسام لعيونك |
الساعة الآن 07:02 AM. | 1 2
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0