مجتمع رجيم
1 2  3 

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   السلطات وَ المقبلات وَ الشوربات (https://forum.rjeem.com/f19.html)
-   -   طريقه عمل باذنجان مخلل لذيذ وشهى جدا (https://forum.rjeem.com/t158322.html)

زهره الاسلام 10-30-2014 11:48 AM

طريقه عمل باذنجان مخلل لذيذ وشهى جدا
 
اكيد كلنا بنعرف نعمل الباذنجان المخلل بس ساعات بناكله وبيكون طعمه رااائع
وبما انى من محبى الباذنجان هقول لكم طريقتى وجربوها وان شاء الله تعجبكم
http://rjeem.com/Gtool/Fwasel-Cherry5/image/0025.gif
المكونات
باذنجان
ثوم
فلفل رومى وحامى
ليمون
خل
ملح-كمون-كسبره-نعناع جاف-فلفل اسمر-شطه

الطريقه
نقوم بتحمير الباذنجان بس مانشف القشره بتاعته نوطى النار شويه لحد ما يستوى
انا حمرت بانجان وفلفل وكوسه
http://up.rjeem.com/uploads/14146015721.jpg

نحضر الخلطه
ندق الثوم والفلفل الاخضر والاحمر ونضع عليهم ملح وكمون كتير وقليل من بلقى البهارات المذكوره فى الاعلى والليمون والخل مع رشه صغيره جدا سكر ودى بتخلى اى مراره فى الباذنجان بتروح وبتخلى طعمه حلو جدا
http://up.rjeem.com/uploads/14146015722.jpg

نخلل الباذنجان والمتبقى من الخلطه نضع عليه القليل من الماء والليمون ونضعه على الباذنجان مع تقطيع القليل من البقدونس ونضعه فى الثلاجه اطول فتره
http://up.rjeem.com/uploads/14146015723.jpg

http://up.rjeem.com/uploads/14146015724.jpg

يارب يعجبكم :wub:
http://rjeem.com/Gtool/Fwasel-Cherry5/image/0026.gif





♥♥..fafy..♥♥ 10-30-2014 12:05 PM

رد: طريقه عمل باذنجان مخلل لذيذ وشهى جدا
 
بصراحة المنظر رووووعة
بس انا ما فهمت
نحن المخلل عندنا بنكبسه بماء وملح
يعني حمرتيه بالزيت وحشيتيه الخلطة
انا هيك فهمت

سارة هند 10-30-2014 12:44 PM

رد: طريقه عمل باذنجان مخلل لذيذ وشهى جدا
 
نحن في الجزائر لا نعمله اطلاقا ممكن تزيدي توضحيلي حبيبتي يعني نحمروه في الزيت غزير او قليل وكيف نكبسه وهل ممكن نحتفظ به
كتير راائع شهيتيني حبيبتي

أميرةالياسمين 10-30-2014 01:32 PM

رد: طريقه عمل باذنجان مخلل لذيذ وشهى جدا
 
تسلم الايادي

زهره الاسلام 10-30-2014 03:33 PM

رد: طريقه عمل باذنجان مخلل لذيذ وشهى جدا
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ♥♥..fafy..♥♥:
بصراحة المنظر رووووعة
بس انا ما فهمت
نحن المخلل عندنا بنكبسه بماء وملح
يعني حمرتيه بالزيت وحشيتيه الخلطة
انا هيك فهمت

اهلا حبيبتى فافى
ايوه انا حمرته فى زيت وحشيته بالخلطه
بس ما عليت النار وهو بيتحمر علشان القشره ماتنشف :icon11:

زهره الاسلام 10-30-2014 03:37 PM

رد: طريقه عمل باذنجان مخلل لذيذ وشهى جدا
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة سارة هند:
نحن في الجزائر لا نعمله اطلاقا ممكن تزيدي توضحيلي حبيبتي يعني نحمروه في الزيت غزير او قليل وكيف نكبسه وهل ممكن نحتفظ به
كتير راائع شهيتيني حبيبتي
جربيه حبيبتى ساره وبعد كده مش هتبطلى تعمليه :smile20:
ايوه انا حمرته فى زيت غزير بس ما عليت النار اوى علشان قشرة الباذنجان تفضل هى والباذنجان طرى
بعد كده نحشيه بالخلطه ونكبسه ونضعه فى الثلاجه وكل ما بيفضل فى التتبيله بيكون طعمه احلى :icon11:



الساعة الآن 04:06 AM.
1 2  3 

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0