مجتمع رجيم

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   النقاش العام (https://forum.rjeem.com/f2.html)
-   -   اسألونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد) (https://forum.rjeem.com/t18518.html)

مسلمة 05-12-2008 08:32 PM

اسألونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
http://www.arabsys.net/pic/bsm/4.gif
http://www.arabsys.net/pic/bsm/5.gif

يا بنات الموضوع عباره عن اى حد يحب يسأل فى اى شىءتخص المطبخ يتفضل واحنا ان شاء الله
هنجوبه والى يحب يستفسر عن اكله او وصفه يتفضل واحنا ان شاء الله هنجوبه مهما كانت الوصفه
او الاكله من اى مكان فى العالم واتمنى من الجميع المشاركه فالموضوع مفتوح فيه الرد لاى

شخص عنده معلومه تفدنا او رد على اى وصفه مطلوبه بس اذا كان يعرفها ياترى مين راح

يبتدى؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

سحر هنو 05-12-2008 08:52 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
دايما دايما متميزة وموضوعاتك متميزة جدا

ودايما اصطادك فى الاسئلة بس يارب متزهقيش منى

انا عايزة اعرف اعمل الكريم كراميل بطريقة سهلة وفى

نفس الوقت طبعا يكون طعمها حلو لان جوزى بيموت فية

وبيخرجنا نتغدى برة مخصوص علشان ياكلة

مسلمة 05-12-2008 09:25 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
تسلميلى يا أحلى سحورة

و انت تامرى يا جميل و احلى كريم كرمل ليكى و لجوزك



http://up.arabseyes.com/upfiles/4m938675.jpg
المقادير

2 كوب سكر
1 كوب ماء
3 كوب لبن حليب
6 بيض
4/3 كوب سكر
ڤانيليا
حبهان (حب الهيل) مطحون أو قرفة مطحونة أو زعفران ( اختياري )

الطريقة

- يُوضع الماء والسكر في وعاء على نار متوسطة حتى يبدأ بالغليان ، و نترك الخليط حتى نحصل على الكراميل البني اللون و يُصب في قالب أو قوالب التقديم .
- يُسخن لبن الحليب في وعاء على نار متوسطة حتى درجة الغليان ، و يُترك جانباً.
- يُخفق البيض جيداً في وعاء عميق ، و يُضاف إليه السكر و الڤانيليا مع الاستمرار في الخفق.
- يُضاف لبن الحليب الفاتر مع الاستمرار في الخفق أثناء إضافته.
- للحصول على نكهات مختلفة للكريم كراميل يتم تقسيم الخليط و وضعه في أوعية منفصلة و يُضاف إما القرفة المطحونة أو الحبهان المطحون أو الزعفران (يُراعى إذابة الزعفران في قليل من الشربات قبل إضافته إلى الكريم كراميل)
- يُصب من الخليط على الكراميل و تُرص الأوعية في صينية عميقة ، و يُصب الماء الساخن في الصينية حتى نصف علو الأوعية.
- تُوضع في فرن حرارته 160 درجة مئوية لمدة 35- 45 دقيقة ، و تُترك لتبرد ثم تُوضع في الثلاجة (البراد) لمدة ساعة و نصف على الأقل .
- عند التقديم يُقلب الخليط على طبق التقديم ،و تُزين بالفاكهة الطازجة .

http://vb.arabseyes.com/uploaded/43101_1205238776.gif

سحر هنو 05-14-2008 12:55 AM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
الف شكر وتسلملى ايديكى وعنيكى

ربنا يسعدك ويهنيكى

OMBAKR 05-15-2008 09:24 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
شكرا مسلمه على الموضوع الرائع انا حابه اسئل عن اكلتين وبالتحديد من مصر وياريت تعطيني الوصفات الي بعملوها من زمان ،الاكلتين هم الكشري والفطير المشلتت وياريت بالصور ،مشكوره

مسلمة 05-15-2008 10:06 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
اهلا بيكى ام بكر حبيبتى نورتى الموضوع

عيونى ليكى يا قمر

نبتدى الاول بالكشرى

الكشري المصري (انا باموت فية )

المكونات :

أرز بالشعرية

عدس بجبة( العدس البنى )

حمص شامي

مكرونة ( إسباجتي + أكواع)

بصل

صلصة طماطم

الدقة

الشطة

أرز بالشعرية:


تحمرالشعرية ثم يضاف الأرز و الماء و شوية ملح و يطبخ بالطريقة العادية




عدس بجبة :

يسلق العدس و يتبل بالكمون

حمص شامي :


مسلوق

http://img180.imageshack.us/img180/5169/koshary49kr.png

مكرونة :

يسلق النوعان

http://i150.photobucket.com/albums/s...E/Image067.jpg

بصل :


يستعمل بصل أصفر و يقطع شرائح و يرش دقيق ثم يحمر في الزيت ثم ينشف على ورق مطبخ



صلصة الطماطم :


معجون طماطم
بصل مفروم
فلفل أسود
كمون
كسبرة جافة مطحونة ناعم
ثوم مهروس
ماء - ملح - زيت

تخلط كل المكونات في الكبة Food Processor ثم تطبخ على النار حتى تتسبك

الدقة :



فلفل أخضر حلو مقطع صغير - ثوم فصوص - كمون - ملح - ماء - خل
تضرب في الخلاط حتى تنعم جيدا ثم توضع في زجاجة

الشطة :



4 م/ك شطة - ملح - فلفل - كمون - زيت - 2 كوب ماء - ممكن إضافة شوية معجون طماطم
تخلط ثم توضع على النار و تترك حتى تركز ثم توضع في زجاجة

التقديم :



في صحن كبير يوضع الأرز بالشعرية ثم فوقه العدس ( أو ممكن خلط العدس مع الأرز ) ثم الحمص ثم المكرونة ( أو ممكن توضع المكرونة في صحن لحالها بعد خلطها بشوية زيت ) ثم يزين بالبصل المحمر ثم ترش شوية صلصة طماطم و تكون باقي الصلصة و الشطة و الدقة جانب الصحن
و لكي طبعا الحرية في طريقة تقديمك للكشري

http://img98.imageshack.us/img98/6089/21vk6.jpg

http://img222.imageshack.us/img222/5299/11tt0.jpg

مسلمة 05-15-2008 10:11 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
http://www.sedty.com/up_ar/ar/fatyr7.jpg


[size=5]المقادير:

2 كوب دقيق
من كوب الى كوب وربع ماء حسب ما تحتاج العجينة
انا استخدمت هذا الكوب
http://education.wichita.edu/caduceu...asure_200w.jpg
1/4 ملعقة صغيرة سكر
1/2 ملعقة صغيرة ملح
سمنة لدهن الفطيرة

الطريقة:


* انخلي الدقيق وحطي له الملح والسكر ثم ضيفي مقدار الماء بالتدريج
وتكون المويه دافئة واعجني الى ان تلم العجينة من جميع الجوانب
شرط ما تلزق في ايدك ... غطي العجينة واتركيها ترتاح لمدة ربع ساعة او اكثر
تقريبا من ربع ساعة الى نصف ساعة كل ما ارتاحت العجينة
كل ما كانت سهلة في فردها


* في طاولة نظيفة ادهنيها بالسمنة علشان نفرد عليها الفطيرة
http://www.sedty.com/up_ar/ar/fatyr1.jpg


* بالنشاب افردي العجينة بحيث تكون رقيقة جدا وتكون
على شكل دائرة كبيرة
http://www.sedty.com/up_ar/ar/fatyr2.jpg


* ادهني الفطيرة بالسمن وتاكدي ان كل جزء فيها مدهون بالسمن
وزي ما في الصورة تطبقي العجينة على شكل ظرف
وكل ما تطوي جانب ادهنيه ... الى ان توصلي لكورة زي الصورة رقم 10
اقلبيها وغطيها واتركيها ترتاح لمدة ربع ساعة تاني

http://www.sedty.com/up_ar/ar/fatyr3.jpg
http://www.sedty.com/up_ar/ar/fatyr4.jpg


* بعد مار ترتاح افرديها تاني بالنشابة لكن المرة دي
ما تفرديهاش قوي بس دائرة صغيرة زي الصورة
http://www.sedty.com/up_ar/ar/fatyr5.jpg


* ادهني صينية فرن بالسمن وحطي الفطيرة بحرص
وحطيها في الفرن لمدة من 10 الى ربع ساعة في الرف الوسط
http://www.sedty.com/up_ar/ar/fatyr6.jpg




منقول


و بألف هنا و شفا

سحر هنو 05-15-2008 10:17 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
http://www.tntup.com/photo/img2/e5d4...811[1].gif

مسلمة 05-15-2008 10:23 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
مشكورة حبيبتى سحورة
جــــــزاك اللـــــه خيـــــــــــــرا

OMBAKR 05-16-2008 04:59 AM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
تسلم اديكي وعنيكي يارب انشاء الله رح اجربهم واخبرك بالنتائج

مسلمة 05-17-2008 05:23 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
منتظرة رأيك حبيبة قلبى و بالف هنا و شفا

OMBAKR 05-26-2008 07:10 AM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
يسلموا اديكي مسلمه جربتهم وكانو روعه،وبدي اطلب اكلتين تانيين اذا ممكن،صينية المعكرونه بالباشميل من مصر،والكبسه بالدجاج من الخليج،وشكرا،آسفه رح اغلبك

مسلمة 06-02-2008 02:39 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
أنت تأمرينى يا قلبى و كفاية انك انت الوحيدة اللى رافعة من روحى المعنوية

و الف هنا و شفا على الاكلات السابقة

مسلمة 06-02-2008 02:44 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
المقادير

نصف كيلو لحم مفروم
بصلة كبيرة مقطعه مكعبات
3 فصوص ثوم
2 حبة طماطم متوسطة
1 حبة فلفل أخضر رومي متوسطة
1 حبة فلفل أخضر
3 ملاعق طعام صلصة
بهارات المفرومة (كمون-ملح-فلفل أسود-كزبرة ناشفة-ملح أجينو موتو-هيل مطحون)
كيس مكرونة سباغيتي
ملعقتين طبخ زيت لسلق المكرونة+ماء+ملح وفلفل أسود

*******************
البشامل0

ثلاثة كاسات كبيرة حليب
ثلاثة أرباع كاسة الجبنة الكبيرة زيت
كاسة كبيرة دقيق+ 3 ملاعق طبخ مليانة دقيق
واحد مكعب ماجي-ملح-فلفل أسود
بيضة لدهن الوجه

************
الطريقه000

أولا لعمل المفرومة

نضعها في طاوة كبيرة مع البصل والثوم..ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هادية..ثم نقلبها جيدا ونتركها الن أن يختفي لون المفرومة الأحمر وتبدأ في النضج..ثم نضيف الطماطم والفلفل الرومي والفلفل الأخضر والصلصة والبهارات كالتالي


http://up.graaam.com/p11ic/6d7953ec10.gif

انتبهي: الصورة تتحرك

ثانيا لتحضير المكرونة

نضع ماء في قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة (نكسرها من النصف)..وعندما تنضج بعد 10 دقائق (يفضل تحريكها بالشوكة بين فترة وأخرى حتى لا تلتصق)..نصفيها ونغسلها بماء بارد لإزالة النشا الزائد كالتالي:

http://up.graaam.com/p11ic/f8709e81a8.gif

ثالثا لتحضير الباشميل
نسخن الحليب في قدر..وأثناء ذلك..نحضر قدر أكبر ونحمي فيه الزيت..وعندما يحمى..نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين..ثم نقفل النار..ونضيف الحليب الساخن بالتدريج..أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحرك باستمرار وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب وهكذا حتى نحصل على قوام كريمي للباشميل كما هو موضح في الصورة القادمة..ثم نعيده على نار هادئة ونحرك باستمرار لمدة دقيقة ثم نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود ونقلب لمدة دقيقتين ونرفعه من على النار كالتالي


http://up.graaam.com/p11ic/7219d3d2c8.gif

رابعا لتحضير الصينية

ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش طبقة من الباشميل وفوقها نصف مقدار المكرونة ثم جميع خلطة المفرومة ثم النصف المتبقي من المكرونة..ثم الباشميل مع مساواة السطح ودهنه بالبيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة 190 من أعلى ومن أسفل وإذا كان الفرن مروحة بدرجة 150 حتى يحمر الوجه...تترك حوالي ربع ساعه قبل التقديم حتى تهدأ
http://up.graaam.com/p11ic/c3ad40436d.gif



وبالهناء والعافية على قلوبكم
http://forums.graaam.com/images/smil...37;20(269).gif

مسلمة 06-02-2008 02:50 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
و دا الطبق الثانى كبسة الدجاج

المقادير :

دجاجتين منزوع الجلد (او بالجلد حسب الرغبة ) مقطعة أرباع

3 بصلات مفرومين
3 فصوص ثوم مدقوق
أرز منقوع قبلها بنصف ساعة
2 طماطم مقطعة مكعبات
فلفل بارد (رومي) نص فلفلة نقسمها لربعين
فنجان زيت ذرة + فنجان زيت زيتون او سمنة حسب الرغبة
التوابل ملعقة صغيرة لكل من ( فلفل اسود ؛ كزبرة ؛ كمون ؛ كركم ؛ كاري ؛ هيل ؛ دارسين ؛ زنجبيل ؛ 2حبة لومي اسود ) ملح حسب الرغبة

http://rjeem.com/Upload/uploads/63a23a17ce.jpg

طريقة التحضير :

نأتي بقدر ونضع الزيت والبصل ليتحمر قليلا ؛ ثم الثوم معه ؛ نضع الدجاج ونقلبه جيدا الى ان ينشف الماء اللي فيه ومن ثم نضع التوابل ونقلبه جيدا

http://rjeem.com/Upload/uploads/1fec50fcb5.jpg

نضع عليه الماء ونتركه لحين نضوج الدجاج


http://rjeem.com/Upload/uploads/0ab09214cb.jpg

عند نضوج الدجاج نقوم بوضع ماء قليلا ونسكب الأرز ويكون ارتفاع الماء عن الأرز بمقدار 2سم

http://rjeem.com/Upload/uploads/27c6f9e12a.jpg

نغطي القدر الى ان يتشرب الماء ونتركه بعدها على نار هادئة لمدة نصف ساعة وهذا شكله النهائي
وبالعافيه على قلوبكم

http://rjeem.com/Upload/uploads/6a3333c6fd.jpg

انتاج واخراج
امي الدنيا ومافيها

مسلمة 06-02-2008 02:51 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
و بالف هنا و شفا حبيبة قلبى و بأنتظار رأيك

noga sief 09-24-2008 06:18 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
جميل اوى مسلمة فكرة رائعة ومواضعبك كلها مميزة
بارك الله فيكى
عاوزة اعرف بقى طريقة الكبسة والمقلوبة

هوبى 09-24-2008 06:36 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
طريقة الكبسة
كيلو لحم ضانى
كيلو ارز بسمتى
كركم ملح فلفل
تسلقى اللحم ثم تضعى عليه الكركم والبهارات(الملح الفلفل بهارات الكبسة من عند العطار)
وبعدين تحطى الرز على اللحمة والشوربه(يعنى فى الحلة)وعلى نار هادية ودوقى بقه
وادعيلى بس اوعى تدعى عليا

هوبى 09-24-2008 06:37 PM

رد: اسئالونى تجدونى (ادخولو بسرعه موضوع جامد)
 
ايه رايك حلة مش كده


الساعة الآن 11:30 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0