مجتمع رجيم
1 2  3 

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   قسم الموضوعات المنقولة (https://forum.rjeem.com/f397.html)
-   -   ملف تعليمي لعمل حشوات وطرق تزيين الكيكات ... وبالصوررر إدخلي لا تفووووووتج (https://forum.rjeem.com/t40346.html)

سالي بغداد 03-12-2009 01:18 PM

ملف تعليمي لعمل حشوات وطرق تزيين الكيكات ... وبالصوررر إدخلي لا تفووووووتج
 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم

حبيباتي حبيت أنقل لكم هذا الموضوع المميز والمفيد بنفس الوقت وان شاء الله يعجبكم

واللي هو شرح مفصل ووافي لكيفية تزيين الكيكات

وإذا إستفدتوا منه إدعوووووووولي

وإليكم الموضوع :


المعلومات والملحوظات
1-بدايةً الكيكه الاسفنجيه لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير
انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير
الكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى




2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه
يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه ولكن قبل ما اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض
3-لو عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل للفانيليا
4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى حكتبلكم مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين
5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه
6- مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اضبطى الفرن على درجه 180 واغلقى الفرن لحد ما تنتهى من عمل الخليط
اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيك
واخيرا اللى بيخلى الكيكه مكتومه حاجتين مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى الكيكه طالعه زى الخبز مكتومه

الان المقادير المظبوطه
طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه وبعدين نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه دى
المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا بس عموما وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها يبقى عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش عن نصف الصينيه لانه حيرتفع
المقادير
الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا
6 بيضات بدرجه حراره الغرفه
كوب الاربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه
ربع كوب نشا
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا
ربع كوب كاكاو غير محلى
لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير

سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو شغال بعد الدقيقتين ضيفى السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد الربع ساعه شيلى المضرب خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده خطأ كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض يخرج تانى ومش حتبقى هشه ابدا
باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه او تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد ما تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد ما تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتهى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن
واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40 دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا كتباها حتلاقى احلى كيكه اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى
وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيها ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب اكون افادتكم


ملحوظه بخصوص الدريم ويب (الكريم شانتيه )
التورته تحتاج ربع كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع بودره يأتى على هيئه علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على شكل كريمه الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل كوب كريمه باودر معها فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها بالشيكولاته ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه نصيحه منى لا تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى سائله نصيحتى لك هى لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج وملعقه كبيره ممتلئه من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه متماسكه وضعيها فى التلاجه فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف والتزيين اما كريمه الطبخ المخصصه ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب عالعلبه بالظبط لا تقلقى
الان ما قراتموه هو اساسيات عمل الكيكه الاسفنجيه ولكن
ولكن
ولكن
انا شخصيا احب اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى وغالبا تورتاتى تتنوع مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك العادى مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها تنتقلى للكيكه الاسفنجيه ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق منخول مضاف له ملعقه ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف كوب زيت او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا لو اردتى عملها بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر غير محلى والان مع طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور كتطبيق لما ذكرته سابقا
هنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر




http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ebL80n01182331.jpg

نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا
http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/6yM8vn01182331.jpg



ونتركهم جانبا نقوم بضرب البيض والفانيلا حوالى دقيقتان وبعدها قومى بأضافه السكر


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/W2gZRI01182332.jpg

نقوم بالخفق لمده ربع ساعه على اعلى سرعه الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى ويكون أضعاف حجم البيض

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/hOxo8Z01182332.jpg

بعد ذلك نقوم باضافه الطحين المنخول ومعه البيكنج باودر والكاكاو ملعقه ملعقه ونقلب كما ذكرت فوق

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/QWwoL701182333.jpg

والان الخليط اصبح جاهز ونصبه فى الصينيه
http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/kq91nK01182334.jpg

ونتبع طريقه الخبز والتى شرحتها سابقا وهاهى شكل الكيكه بسم الله ماشاء الله دى بالشيكولاته
http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/jo8ud501170159.jpg

وواحده أخرى بيضاء بالفانيليا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/7zjwog01170158.jpg

هذا هو اساس عملها ننتقل الان الى المراحل الأخرى الا وهى الحشو والتزيين الان سيكون معنا كيكه فكيف نقطعها؟؟؟؟؟؟؟؟
انا افضل تقطيعها بالخيط بدلا من السكين طبعا بعد مابردت تماما
ونقطعها هكذا نلف الخيط حول الكيكه ونوسطه جيدا ويكون هكذا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/v6P3qh01182303.jpg

ثم نقوم بوضع الخيط على شكل حرف xهكذا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/9xLZmJ01182304.jpg

ونمسك الطرف الايمن بيدنا اليسرى وطرف الخيط الايسر بيدنا اليمنى يعنى العكس ونشد الخيط ونفضل ماسكينه بقبضه ايدنا ونشد

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/dFoLCZ01182304.jpg

سنجدها بتقطع ومظبوطه ان شاء الله مائه بالمائه وهنا الحشو انا استخدمت كما فى الصوره دريم ويب باودر وفواكهه وشيكولاته مبشوره

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/CIWia201182302.jpg

وطبعا الصور شارحه نفسها وضعت ملعقتين من سائل الفواكه على الكيكه المقسومه نصفان لتطريتها واضفت جزء من الكريمه وفوقها الفواكهه

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/g4raxU01182305.jpg

اضفت النصف الاخر وغلفت التورته بالكريمه وبدأت ازينها

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/7Hiawo01182305.jpg

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/Tl3q9w01182306.jpg

اتمنى من الله ان يكون الشرح السابق كاف ووافى
وهذه تورتة أخرى أكيد بنفس المقادير بس الحشوة مختلفة


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/P05sOy01170200.jpg

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/MeskbV01170200.jpg

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/xZIWib01170201.jpg

ونا بفضل بعد تغليف التورته اضعها فى التلاجه عشر دقائق تتماسك وارجع ازين تانى
وهنا وضعت فى جوانب التورته شيكولاته فارمسيل حبيبات وممكن تستبدليها بجوز هند او اى مكسرات مفرومه

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/bDRIrO01170201.jpg

نبدأ بوضع الكريمه فى كيس التزيين ونزين هكذا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/OLQI5s01170202.jpg

ونضيف الفواكهه

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/jyM0Re01170202.jpg


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/mj2Uh801170203.jpg

طبعا كملت الاماكن الفارغه بالكريمه واضفت قطع من الكريز الاحمر

وده شكلها ماشاء الله عاليه ومرتفعه

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/qerF2U01170204.jpg

وهنا بعد التقطيع
http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/r7Q4rN01170204.jpg

نأتى لتورته اخرى على شكل مربع

الحشو كريمه الجبنه
مقادير الحشو
كوب كريمه باودر
كوب الا ربع لبن مثلج
ملعقه سكر بودره كبيره
حوالى اربع ملاعق جبنه فلادلفيا وممكن استبدالها باربع قطع كيرى نضرب مقادير الحشو بالمضرب الكهربائى الى ان تتجانس ويمكن اضافه ملعقه لبن لو حبيتى تكون سائله الى حد ما ويمكنك اضافه ملعقتان كاكاو باودر لو عاوزه الحشو بالشيكولاته

هنا سويت الكيكه لأنها مربعه من عند الاطراف

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/Nesk3401190051.jpg

وقسمتها نصفان وشربت القسم السفلى بعصير او ممكن مربى مخففه بماء

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/XyM80S01190052.jpg

وزعت الكريمه

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ROxUM901190052.jpg

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ZWG2p801190052.jpg

غلفت الجوانب بجوز هند مبشور ومكسرات

هناك ملحوظه مهمه
ممكن سطح الكيكه معاكى ميكونش مغلف بالكريمه بشكل منسق ومتقن فلا تقلقى الفواكه اللى حتحطيها فوق لن تظهره ومع الوقت ستحترفى التنسيق ان شاء الله

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ur2TL801190053.jpg

وبدأت فى التزيين

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/2Dm5sk01190053.jpg

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/vWa2Uh01190053.jpg

وده الشكل النهائى يارب تعجبكن
http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ZVEFfC01190054.jpg
يتبــــــع
7
7
7
7
7
7
7


سالي بغداد 03-12-2009 01:31 PM

رد: ملف تعليمي لعمل حشوات وطرق تزيين الكيكات ... وبالصوررر إدخلي لا تفووووووتج
 
وهذه تورته اخرى
الحشو
كريمه الشيكولاته البيضاء
مقادير الحشوه
عشر قطع جبنه كيرى وومكن استبدالها بعلبه فلادلفيا
ربع كوب لبن
كوب الا ربع شيكولاته بيضاء مبشوره
الطريقه يسخن اللبن ويضاف اليه الشيكولاته المبشوره
ونتركها تسيح وتبرد تماما تماما وبواسطه المضرب الكهربائى نضرب كل المكونات السابقه جميعا ونضعها فى التلاجه ربع ساعه قبل التغليف والتزيين
طبعا عملت الكيكه وقسمتها وحشيتها مثل الطرق السابقه وغلفتها كمان وده التزيين


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/0kypME01170214.jpg


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/2udWj201170214.jpg


ووضعت فى الجوانب شيكولاته فارمسيل وكريمه هكذا


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ncMDvn01170215.jpg

والان نأتى لتورته اغلبنا بيحبها والتورته دى انا بعتبرها أهم تورته فى ملفى ليه بقى
لأنها اسهل تورته ممكن تتعمل انا انصح كل مبتدئه فى عمل التورتات انها تعملها وحتشوفوا بنفسكم ازاى سهله وازاى روعه
تورته بحشوه الأيس كريم
زى ماقلت التورته دى تنفع المبتدئات وكمان تنفع لو عندك كيك بايت او عملتى كيكه وباظت منك فى الفرن مرتفعتش او هبطت او او اى سبب لفشلها
انا كان عندى كيكه باظت منى فى الفرن وده طبعا شئ وارد انه يحصل وده شكل الكيكه



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/JkUh9001170205.jpg

واضح جدا انها مش مظبوطه فطبعا مرمتهاش عملت بيها ايه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اولا جبت نفس الصينيه اللى غملت فيها الكيكه
وبطنتها بالبلاستيك الشفاف ووضعت فيها حلقات اناناس
http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ms2U8v01170205.jpg

وجهزت ايس كريم ثلاث اكواب كبيره انا استخدمته بالفانيليا وتركته يسيح الا حد ما يعنى خرجته من التلاجه نصف ساعه تقريبا قبل العمل علشان يبقى سهل معايا ووضعت جزء منه على الاناناس هكذا


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/F7Q4VN01170206.jpg

وبعدها وضعت فواكهه


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/1P3VM901170208.jpg

طبعا نوع الايس كريم او الحشوه متروك ليكى اختى الكريمه

ثم وضعت جزء من الكيكه قطعتها بنفس الطريقه اللى ذكرتها قبل كده
وشوفو كانت مفتته بس عادى لانها ستجمد مع الايس كريم
http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/F7QHqN01170209.jpg

وبعدين وضعت ايس كريم مره اخرى وفواكه وهكذا
http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/tQ4NFx01170210.jpg


وطبقه اخرى كيك وهكذا ثم نغلق البلاستيك الشفاف عليها ونتركها بهذا الشكل فى التلاجه اربع ساعات مثلا


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/kM0S6t01170210.jpg

وبعد ذلك نضع طبق التقديم فوقها ونقلبها وبعدين نشيل الصينيه وننزع البلاستيك عنها معلش صوره الخطوه دى اتمسحت منى عموما ده شكلها

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/PhvSeB01170211.jpg

لو تلاحظوا انا عملت ايه وضعت عالجوانب فارمسيل لزقت الى حد ما ووضعت داخل كل قطعه اناناس قطعه كريز وممكن تضعى فراوله وزينت بالفارمسيل ايضا وده شكلها من فوق

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/06Gyqh01170211.jpg

ودى قطعه منها
http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/hesPHy01170212.jpg


قد ايه سهله وبسيطه وومكن تعمليها باى شكل انتى عوزاه وممكن تستبدلى الايس كريم بالكريم شانتيه او اى نوع كريمه
هنا انا غيرت شويه فى شكلها
وضعت فى النص فراوله واتبعت نفس الخطوات السابقه بالظبط

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/H9S6YQ01170213.jpg


وده شكلها بعد ماقلبتها


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/q5agyq01170213.jpg


يتبــــع
7
7
7





سالي بغداد 03-12-2009 01:39 PM

رد: ملف تعليمي لعمل حشوات وطرق تزيين الكيكات ... وبالصوررر إدخلي لا تفووووووتج
 
نأتى الان لتورته اخرى بحشوه مختلفه وهى

تورته بحشوه كريمه الزبده بالشيكولاته


كريمه الزبده كريمه لذيذه وبتدخل فى كتير من التورتات كحشو وتزيين طبعا هى دسمه الى حد ما بس انا بحبها جدا جدا طبعا نجهز كيكه شيكولاته زى ما عملناها فى اول الملف

انا حبيت اعمل تزيين مختلف للتورته من اختراعى وطلع رائع عملت ايه جبت شيكولاته خام مبشوره حوالى كوب ونص ووضعتها فى قدر استانلس وبعدين وضعتها فى طاسه بيها ميه وسيحتها على حمام مائى هكذا



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/rftQzE01160312.jpg



وبعدين جبت ورق الزبده ووضعت عليه الشيكولاته



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/cNwTf701160312.jpg



ووزعتها بملعقه فرشتها عالورقه هكذا



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/vXb2UD01160313.jpg



وتركتها حوالى خمس دقائق فى الرف تحت الفريزر تتماسك فقط ولكن لا تجمد حتى يسهل تقطيعها هكذا انا استخدمت شكل النجمه طبعا ننزعها بخفه وبشويش حتى لا تتكسر لانها حتكون لا زالت لينه




http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/Z4iaog01160315.jpg



وبعدين نتركها تكمل تجميد فى التلاجه



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/9BOc3V01160315.jpg



ونأتى لعمل الحشوه
مقاديرها


ثلثين كوب سكر بودره منخول تلت مرات
كوب زبده لينه وليست سايحه
ربع كوب لبن لتليينها
فانيليا
2 ملعقه كاكاو باودر كبيره
وممكن تبقى بدون كاكاو على حسب الذوق


نخفق الزبده الى ان تتحول للشكل الكريمه



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/Um5rOG01160317.jpg



نضيف السكر البودره على مرتين ونخفق ثم نضيف الفانيليا والكاكاو واللبن ونخفق جيدا الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى المتماسك



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/tqDmeB01160318.jpg



نتركها فى التلاجه ربع ساعه تتماسك وبعدين نقسم الكيكه ونضع جزء من الكريمه ونا اضفت حبوب الشيكولاته فيها هكذا



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/vAPGyV01160319.jpg




نغلق الكيكه والجزء المتبقى من كريمه الزبده نضيف عليه كوب كريمه مخفوقه مسبقا ونقلبهم معا ونغلف الكيكه ونبدا بتزين الجوانب هكذا



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/0PU8IA01160319.jpg



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/4jxohD01160320.jpg




http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/hm5XG301160320.jpg



نسيت اقولكم ان بعد ما الشيكولاته النجوم بردت عملت نقط عليها من الشيكولاته البيضاء وتركتها تجمد ايضا وبدأت فى وضعها فوق التورته هكذا



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/djwfCu01160321.jpg



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/t49wo701160321.jpg



بس بعد كده حسيت انى لو وضعت عليها شيكولاته حبيبات حتبقى افضل فرجعتها المطبخ تانى ووزعت عليها الشيكولاته هكذا ايه رأيكن مش كده احلى



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/AbgZmJ01160322.jpg



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/PhvJ6s01160322.jpg


ناتى الان لنوع اخر وتزيين اخر الا وهى

تورته الفراوله بالكريم باتسيير والجناش

بدايه الجناش هو
نوع من الكريمه عباره عن شيكولاته وكريمه خفق وزبده و تحضر وتستخدم بطريقه الصب على التورته او نتركها فتره تجمد فى التلاجه ونضعها فى كيس التزيين ونزين بها
مقادير الجناش
انا استخدمت شيكولاته بيضاء ولونتها
المقادير
كوب ونص شيكولاته مبشوره بيضاء
كوب كريمه لبانى(كريمه الخفق للحلويات)
ملعقه زبده
ملون طعام احمر او اى لون تفضليه
الطريقه نغلى كوب الكريمه ونرفعه من عالنار ونضيف عليه الشيكولاته المبشوره ونتركها تسيح وبعدها نضيف الزبده ونترك الخليط يبرد تماما ولكن لا يتجمد يكون على شكل سائل وبعدها نضيف ملون الطعام نقطه نقطه الى ان نصل للون المطلوب ونتركها جانبا
طريقه كريمه الباتسيير
مقاديرها ثابته انما طريقتها تختلف كلا حسب طريقته وهذه هى اسهل طريقه له
والمقادير هى
كوب وربع لبن
بيضه كامله
صفار بيضتان
ربع كوب سكر بودره
ملعقه كبيره دقيق
ملعقه كبيره نشا
فانيليا
انا وضعت كل المقادير معا فى الخلاط وبعدها وضعتها عالنار مع التقليب المستمر المستمر المستمر مثل المهلبيه الى ان يتكاثف الخليط بعد عشر دقائق تقريبا وننزله من عالنار ونتركه يبرد ونضيف عليه ملعقتان من روح الفراوله وهذا شكله

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/nk3h8001200759.jpg

نتركه جانبا هو والجناش
ونأتى للتزيين انا استخدمت شيكولاته بيضا وسيحتها فى حمام مائى وقسمتها نصفين نصف تركته ابيض وفردته وعملت نفس الطريقه فى التورته السابقه وقطعته بقطاعه هكذا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/nk3MES01170037.jpg



والنصف الاخر لونته بلون احمر بنفس درجه الجناش ايضا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/mjTg7Z01170037.jpg

وفردته ايضا وقطعته بنفس الشكل السابق
الجزء الاحمر نقط عليه شيكولاته بيضا والابيض نقط عليه شيكولاته حمرا اسفه الصوره اتمسحت
نأتى للكيكه
قسمتها نصفين ووضعت الكريم باتسيير

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/x8I55s01170038.jpg




وقطع من الفراوله هكذا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/jLQIAj01170038.jpg

وقفلت الكيكه وغلفتها وراعيت ان يكون سطحها املس ومتساو ووضعتها على شبك سلك لانى حصب عليها الجناش ونضع تحتها صينيه او طبق بلاستيكى

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/daTguR01170039.jpg


واحضرت ورق بلاستيك ووضعته على منتصف الكيكه هكذا حتى يكون الجناش على نصف منها فقط هكذا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/eGU8vm01170039.jpg

ونبدأ بصب الجناش

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/wk3h9101170039.jpg

ونتركه على السلك يصفى وندخله التلاجه يتماسك وهنا بعد ان تماسك

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/rKYl4W01170040.jpg

ونبدا بالتزيين بالوردات اللى عملناها هكذا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/PhnJ6Y01170040.jpg

وهذا شكلها النهائى بعد التزيين


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/8WF2Th01170040.jpg



http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/pR5Ob201170041.jpg


يتبــــع
7
7
7


سالي بغداد 03-12-2009 01:44 PM

رد: ملف تعليمي لعمل حشوات وطرق تزيين الكيكات ... وبالصوررر إدخلي لا تفووووووتج
 
نأتى الان لطريقه عمل تورته بحشوه اخرى وهى

تورته بالفواكهه وكريمه البارفان

كريمه البارفان كريمه رائعه جدا ونا بحب استخدمها كحشوه وهى سهله جدا جدا جدا وشبيهه بالموس الفرق بينهم انها بتكون بالجيلاتين انما الموس حتشوفوه فى التورته القادمه
مقادير كريمه البارفان
كوب ونصف كريم باتسيير محضر (طبعا عرفنا طريقته سابقا)
ظرفان دريم ويب او ثلث كوب
ملعقتان جيلاتين بدون نكهه مذوبان فى ربع كوب ماء ساخن ونتركه يدفأ
ثلاث ملاعق لبن مثلج
فانيليا
ملعقه روح اللوز ويمكن استبداله بروح الفواكهه اى طعم تفضليه
الطريقه نخفق الدريم ويب مع اللبن خفق بسيط ونضيف كوب الكريم باتيسير المعد سابقا ونخفق الى ان يتماسك الخليط ويصبح بقوام الكريمه
نضيف الفانيليا وروح اللوز والجيلاتين ونخفق مره اخرى ونتركه فى الثلاجه ربع ساعه قبل الاستخدام
انا استخدمت كيكه مربعه
قسمتها نصفان ووضعت كريمه البارفان ومعها فواكهه


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/WoCZRA01182319.jpg

ووضعت النصف الاخر من الكيكه واغلقتها وغلفتها بالكريمه


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/7Q40jG01182320.jpg

ونبدأ فى التزيين هكذا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/fcViF101182320.jpg


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/oCQ4rj01182320.jpg

وده شكلها النهائى اتمنى يعجبكن التزيين والحشو


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/r1LYlI01182318.jpg



وها انا الان اقدم لكن اخواتى طريقه عمل


قطع الجاتوه

انا عملت كيكتان مربعتان وقطعت كل واحده نصفين فأصبح عندى اربعه اقسام

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ywK6YQ01160307.jpg

نأخذ اول جزء ونضع عليه الكريمه انا استخدمت دريم ويب

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/LlrNF201160308.jpg


ووزعت الكريمه هكذا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/7Hh9Se01160308.jpg


ووضعت تانى شريحه من الكيك وفوقها كريمه هكذا الى ان انتهيت من وضع الاربع طبقات


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/rTCld501160308.jpg

وبعدها سويت السطح جيدا جدا جدا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/wY3qhE01160309.jpg

وبعده قمت بتقطيع الاطراف من كل اتجاه بحوالى اتنين سم حتى تكون الاطراف متساويه هكذا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/a7lzWN01160303.jpg

ثم نقوم بتقطيع الكيك بسكين ويكون بجانبنا طبق به ماء ساخن نقطع ونضع السكين فيه ونكمل تقطيع مره اخر وذلك حتى لا تلتصق الكريمه فى السكين

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ZWwTLQ01160303.jpg

نقوم بتزيين كل قطعه على حسب الذوق الشخصى انا وضعت شيكولاته مبشوره وقطع اناناس وده اختيارى طبعا


http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/hJXOyU01160304.jpg

وصوره اقرب للقطع

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/1T7QdA01160304.jpg

والجزء اللى قطعته علشان اساوى حروف الكيكه لم ارميه بل فتته ووضعته فى كؤوس ووضعت عليه كريمه وشيكولاته مبشوره هكذا

http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/BGqM9w01160305.jpg

انتهى ى ى
ان شاء الله عجبكم

منقووووووووول للأمانة

لاتنسون تدعولي

دبدوبة جديدة 03-13-2009 11:18 AM

رد: ملف تعليمي لعمل حشوات وطرق تزيين الكيكات ... وبالصوررر إدخلي لا تفووووووتج
 
موضوع رائع جدا جدا

كل الشكر

بحر الجود 03-13-2009 11:42 AM

رد: ملف تعليمي لعمل حشوات وطرق تزيين الكيكات ... وبالصوررر إدخلي لا تفووووووتج
 
http://www.falntyna.com/vb/uploaded/4027_1188909055.gif


الساعة الآن 09:00 AM.
1 2  3 

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0