ملف تعليمي لعمل حشوات وطرق تزيين الكيكات ... وبالصوررر إدخلي لا تفووووووتج السلام عليكم ورحمة الله وبركاته بسم الله الرحمن الرحيم حبيباتي حبيت أنقل لكم هذا الموضوع المميز والمفيد بنفس الوقت وان شاء الله يعجبكم واللي هو شرح مفصل ووافي لكيفية تزيين الكيكات وإذا إستفدتوا منه إدعوووووووولي وإليكم الموضوع : المعلومات والملحوظات 1-بدايةً الكيكه الاسفنجيه لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير الكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى 2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه ولكن قبل ما اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض 3-لو عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل للفانيليا 4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى حكتبلكم مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين 5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه 6- مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اضبطى الفرن على درجه 180 واغلقى الفرن لحد ما تنتهى من عمل الخليط اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيك واخيرا اللى بيخلى الكيكه مكتومه حاجتين مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى الكيكه طالعه زى الخبز مكتومه الان المقادير المظبوطه طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه وبعدين نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه دى المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا بس عموما وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها يبقى عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش عن نصف الصينيه لانه حيرتفع المقادير الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا 6 بيضات بدرجه حراره الغرفه كوب الاربع دقيق كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه ربع كوب نشا ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا ربع كوب كاكاو غير محلى لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو شغال بعد الدقيقتين ضيفى السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد الربع ساعه شيلى المضرب خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده خطأ كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض يخرج تانى ومش حتبقى هشه ابدا باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه او تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد ما تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد ما تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتهى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40 دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا كتباها حتلاقى احلى كيكه اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيها ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب اكون افادتكم ملحوظه بخصوص الدريم ويب (الكريم شانتيه ) التورته تحتاج ربع كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع بودره يأتى على هيئه علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على شكل كريمه الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل كوب كريمه باودر معها فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها بالشيكولاته ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه نصيحه منى لا تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى سائله نصيحتى لك هى لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج وملعقه كبيره ممتلئه من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه متماسكه وضعيها فى التلاجه فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف والتزيين اما كريمه الطبخ المخصصه ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب عالعلبه بالظبط لا تقلقى الان ما قراتموه هو اساسيات عمل الكيكه الاسفنجيه ولكن ولكن ولكن انا شخصيا احب اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى وغالبا تورتاتى تتنوع مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك العادى مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها تنتقلى للكيكه الاسفنجيه ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق منخول مضاف له ملعقه ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف كوب زيت او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا لو اردتى عملها بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر غير محلى والان مع طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور كتطبيق لما ذكرته سابقا هنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ebL80n01182331.jpg نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/6yM8vn01182331.jpg ونتركهم جانبا نقوم بضرب البيض والفانيلا حوالى دقيقتان وبعدها قومى بأضافه السكر http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/W2gZRI01182332.jpg نقوم بالخفق لمده ربع ساعه على اعلى سرعه الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى ويكون أضعاف حجم البيض http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/hOxo8Z01182332.jpg بعد ذلك نقوم باضافه الطحين المنخول ومعه البيكنج باودر والكاكاو ملعقه ملعقه ونقلب كما ذكرت فوق http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/QWwoL701182333.jpg والان الخليط اصبح جاهز ونصبه فى الصينيه http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/kq91nK01182334.jpg ونتبع طريقه الخبز والتى شرحتها سابقا وهاهى شكل الكيكه بسم الله ماشاء الله دى بالشيكولاته http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/jo8ud501170159.jpg وواحده أخرى بيضاء بالفانيليا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/7zjwog01170158.jpg هذا هو اساس عملها ننتقل الان الى المراحل الأخرى الا وهى الحشو والتزيين الان سيكون معنا كيكه فكيف نقطعها؟؟؟؟؟؟؟؟ انا افضل تقطيعها بالخيط بدلا من السكين طبعا بعد مابردت تماما ونقطعها هكذا نلف الخيط حول الكيكه ونوسطه جيدا ويكون هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/v6P3qh01182303.jpg ثم نقوم بوضع الخيط على شكل حرف xهكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/9xLZmJ01182304.jpg ونمسك الطرف الايمن بيدنا اليسرى وطرف الخيط الايسر بيدنا اليمنى يعنى العكس ونشد الخيط ونفضل ماسكينه بقبضه ايدنا ونشد http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/dFoLCZ01182304.jpg سنجدها بتقطع ومظبوطه ان شاء الله مائه بالمائه وهنا الحشو انا استخدمت كما فى الصوره دريم ويب باودر وفواكهه وشيكولاته مبشوره http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/CIWia201182302.jpg وطبعا الصور شارحه نفسها وضعت ملعقتين من سائل الفواكه على الكيكه المقسومه نصفان لتطريتها واضفت جزء من الكريمه وفوقها الفواكهه http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/g4raxU01182305.jpg اضفت النصف الاخر وغلفت التورته بالكريمه وبدأت ازينها http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/7Hiawo01182305.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/Tl3q9w01182306.jpg اتمنى من الله ان يكون الشرح السابق كاف ووافى وهذه تورتة أخرى أكيد بنفس المقادير بس الحشوة مختلفة http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/P05sOy01170200.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/MeskbV01170200.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/xZIWib01170201.jpg ونا بفضل بعد تغليف التورته اضعها فى التلاجه عشر دقائق تتماسك وارجع ازين تانى وهنا وضعت فى جوانب التورته شيكولاته فارمسيل حبيبات وممكن تستبدليها بجوز هند او اى مكسرات مفرومه http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/bDRIrO01170201.jpg نبدأ بوضع الكريمه فى كيس التزيين ونزين هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/OLQI5s01170202.jpg ونضيف الفواكهه http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/jyM0Re01170202.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/mj2Uh801170203.jpg طبعا كملت الاماكن الفارغه بالكريمه واضفت قطع من الكريز الاحمر وده شكلها ماشاء الله عاليه ومرتفعه http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/qerF2U01170204.jpg وهنا بعد التقطيع http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/r7Q4rN01170204.jpg نأتى لتورته اخرى على شكل مربع الحشو كريمه الجبنه مقادير الحشو كوب كريمه باودر كوب الا ربع لبن مثلج ملعقه سكر بودره كبيره حوالى اربع ملاعق جبنه فلادلفيا وممكن استبدالها باربع قطع كيرى نضرب مقادير الحشو بالمضرب الكهربائى الى ان تتجانس ويمكن اضافه ملعقه لبن لو حبيتى تكون سائله الى حد ما ويمكنك اضافه ملعقتان كاكاو باودر لو عاوزه الحشو بالشيكولاته هنا سويت الكيكه لأنها مربعه من عند الاطراف http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/Nesk3401190051.jpg وقسمتها نصفان وشربت القسم السفلى بعصير او ممكن مربى مخففه بماء http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/XyM80S01190052.jpg وزعت الكريمه http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ROxUM901190052.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ZWG2p801190052.jpg غلفت الجوانب بجوز هند مبشور ومكسرات هناك ملحوظه مهمه ممكن سطح الكيكه معاكى ميكونش مغلف بالكريمه بشكل منسق ومتقن فلا تقلقى الفواكه اللى حتحطيها فوق لن تظهره ومع الوقت ستحترفى التنسيق ان شاء الله http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ur2TL801190053.jpg وبدأت فى التزيين http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/2Dm5sk01190053.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/vWa2Uh01190053.jpg وده الشكل النهائى يارب تعجبكن http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ZVEFfC01190054.jpg يتبــــــع 7 7 7 7 7 7 7 |
رد: ملف تعليمي لعمل حشوات وطرق تزيين الكيكات ... وبالصوررر إدخلي لا تفووووووتج وهذه تورته اخرى الحشو كريمه الشيكولاته البيضاء مقادير الحشوه عشر قطع جبنه كيرى وومكن استبدالها بعلبه فلادلفيا ربع كوب لبن كوب الا ربع شيكولاته بيضاء مبشوره الطريقه يسخن اللبن ويضاف اليه الشيكولاته المبشوره ونتركها تسيح وتبرد تماما تماما وبواسطه المضرب الكهربائى نضرب كل المكونات السابقه جميعا ونضعها فى التلاجه ربع ساعه قبل التغليف والتزيين طبعا عملت الكيكه وقسمتها وحشيتها مثل الطرق السابقه وغلفتها كمان وده التزيين http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/0kypME01170214.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/2udWj201170214.jpg ووضعت فى الجوانب شيكولاته فارمسيل وكريمه هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ncMDvn01170215.jpg والان نأتى لتورته اغلبنا بيحبها والتورته دى انا بعتبرها أهم تورته فى ملفى ليه بقى لأنها اسهل تورته ممكن تتعمل انا انصح كل مبتدئه فى عمل التورتات انها تعملها وحتشوفوا بنفسكم ازاى سهله وازاى روعه تورته بحشوه الأيس كريم زى ماقلت التورته دى تنفع المبتدئات وكمان تنفع لو عندك كيك بايت او عملتى كيكه وباظت منك فى الفرن مرتفعتش او هبطت او او اى سبب لفشلها انا كان عندى كيكه باظت منى فى الفرن وده طبعا شئ وارد انه يحصل وده شكل الكيكه http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/JkUh9001170205.jpg واضح جدا انها مش مظبوطه فطبعا مرمتهاش عملت بيها ايه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اولا جبت نفس الصينيه اللى غملت فيها الكيكه وبطنتها بالبلاستيك الشفاف ووضعت فيها حلقات اناناس http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ms2U8v01170205.jpg وجهزت ايس كريم ثلاث اكواب كبيره انا استخدمته بالفانيليا وتركته يسيح الا حد ما يعنى خرجته من التلاجه نصف ساعه تقريبا قبل العمل علشان يبقى سهل معايا ووضعت جزء منه على الاناناس هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/F7Q4VN01170206.jpg وبعدها وضعت فواكهه http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/1P3VM901170208.jpg طبعا نوع الايس كريم او الحشوه متروك ليكى اختى الكريمه ثم وضعت جزء من الكيكه قطعتها بنفس الطريقه اللى ذكرتها قبل كده وشوفو كانت مفتته بس عادى لانها ستجمد مع الايس كريم http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/F7QHqN01170209.jpg وبعدين وضعت ايس كريم مره اخرى وفواكه وهكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/tQ4NFx01170210.jpg وطبقه اخرى كيك وهكذا ثم نغلق البلاستيك الشفاف عليها ونتركها بهذا الشكل فى التلاجه اربع ساعات مثلا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/kM0S6t01170210.jpg وبعد ذلك نضع طبق التقديم فوقها ونقلبها وبعدين نشيل الصينيه وننزع البلاستيك عنها معلش صوره الخطوه دى اتمسحت منى عموما ده شكلها http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/PhvSeB01170211.jpg لو تلاحظوا انا عملت ايه وضعت عالجوانب فارمسيل لزقت الى حد ما ووضعت داخل كل قطعه اناناس قطعه كريز وممكن تضعى فراوله وزينت بالفارمسيل ايضا وده شكلها من فوق http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/06Gyqh01170211.jpg ودى قطعه منها http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/hesPHy01170212.jpg قد ايه سهله وبسيطه وومكن تعمليها باى شكل انتى عوزاه وممكن تستبدلى الايس كريم بالكريم شانتيه او اى نوع كريمه هنا انا غيرت شويه فى شكلها وضعت فى النص فراوله واتبعت نفس الخطوات السابقه بالظبط http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/H9S6YQ01170213.jpg وده شكلها بعد ماقلبتها http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/q5agyq01170213.jpg يتبــــع 7 7 7 |
رد: ملف تعليمي لعمل حشوات وطرق تزيين الكيكات ... وبالصوررر إدخلي لا تفووووووتج نأتى الان لتورته اخرى بحشوه مختلفه وهى تورته بحشوه كريمه الزبده بالشيكولاته كريمه الزبده كريمه لذيذه وبتدخل فى كتير من التورتات كحشو وتزيين طبعا هى دسمه الى حد ما بس انا بحبها جدا جدا طبعا نجهز كيكه شيكولاته زى ما عملناها فى اول الملف انا حبيت اعمل تزيين مختلف للتورته من اختراعى وطلع رائع عملت ايه جبت شيكولاته خام مبشوره حوالى كوب ونص ووضعتها فى قدر استانلس وبعدين وضعتها فى طاسه بيها ميه وسيحتها على حمام مائى هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/rftQzE01160312.jpg وبعدين جبت ورق الزبده ووضعت عليه الشيكولاته http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/cNwTf701160312.jpg ووزعتها بملعقه فرشتها عالورقه هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/vXb2UD01160313.jpg وتركتها حوالى خمس دقائق فى الرف تحت الفريزر تتماسك فقط ولكن لا تجمد حتى يسهل تقطيعها هكذا انا استخدمت شكل النجمه طبعا ننزعها بخفه وبشويش حتى لا تتكسر لانها حتكون لا زالت لينه http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/Z4iaog01160315.jpg وبعدين نتركها تكمل تجميد فى التلاجه http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/9BOc3V01160315.jpg ونأتى لعمل الحشوه مقاديرها ثلثين كوب سكر بودره منخول تلت مرات كوب زبده لينه وليست سايحه ربع كوب لبن لتليينها فانيليا 2 ملعقه كاكاو باودر كبيره وممكن تبقى بدون كاكاو على حسب الذوق نخفق الزبده الى ان تتحول للشكل الكريمه http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/Um5rOG01160317.jpg نضيف السكر البودره على مرتين ونخفق ثم نضيف الفانيليا والكاكاو واللبن ونخفق جيدا الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى المتماسك http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/tqDmeB01160318.jpg نتركها فى التلاجه ربع ساعه تتماسك وبعدين نقسم الكيكه ونضع جزء من الكريمه ونا اضفت حبوب الشيكولاته فيها هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/vAPGyV01160319.jpg نغلق الكيكه والجزء المتبقى من كريمه الزبده نضيف عليه كوب كريمه مخفوقه مسبقا ونقلبهم معا ونغلف الكيكه ونبدا بتزين الجوانب هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/0PU8IA01160319.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/4jxohD01160320.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/hm5XG301160320.jpg نسيت اقولكم ان بعد ما الشيكولاته النجوم بردت عملت نقط عليها من الشيكولاته البيضاء وتركتها تجمد ايضا وبدأت فى وضعها فوق التورته هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/djwfCu01160321.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/t49wo701160321.jpg بس بعد كده حسيت انى لو وضعت عليها شيكولاته حبيبات حتبقى افضل فرجعتها المطبخ تانى ووزعت عليها الشيكولاته هكذا ايه رأيكن مش كده احلى http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/AbgZmJ01160322.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/PhvJ6s01160322.jpg ناتى الان لنوع اخر وتزيين اخر الا وهى تورته الفراوله بالكريم باتسيير والجناش بدايه الجناش هو نوع من الكريمه عباره عن شيكولاته وكريمه خفق وزبده و تحضر وتستخدم بطريقه الصب على التورته او نتركها فتره تجمد فى التلاجه ونضعها فى كيس التزيين ونزين بها مقادير الجناش انا استخدمت شيكولاته بيضاء ولونتها المقادير كوب ونص شيكولاته مبشوره بيضاء كوب كريمه لبانى(كريمه الخفق للحلويات) ملعقه زبده ملون طعام احمر او اى لون تفضليه الطريقه نغلى كوب الكريمه ونرفعه من عالنار ونضيف عليه الشيكولاته المبشوره ونتركها تسيح وبعدها نضيف الزبده ونترك الخليط يبرد تماما ولكن لا يتجمد يكون على شكل سائل وبعدها نضيف ملون الطعام نقطه نقطه الى ان نصل للون المطلوب ونتركها جانبا طريقه كريمه الباتسيير مقاديرها ثابته انما طريقتها تختلف كلا حسب طريقته وهذه هى اسهل طريقه له والمقادير هى كوب وربع لبن بيضه كامله صفار بيضتان ربع كوب سكر بودره ملعقه كبيره دقيق ملعقه كبيره نشا فانيليا انا وضعت كل المقادير معا فى الخلاط وبعدها وضعتها عالنار مع التقليب المستمر المستمر المستمر مثل المهلبيه الى ان يتكاثف الخليط بعد عشر دقائق تقريبا وننزله من عالنار ونتركه يبرد ونضيف عليه ملعقتان من روح الفراوله وهذا شكله http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/nk3h8001200759.jpg نتركه جانبا هو والجناش ونأتى للتزيين انا استخدمت شيكولاته بيضا وسيحتها فى حمام مائى وقسمتها نصفين نصف تركته ابيض وفردته وعملت نفس الطريقه فى التورته السابقه وقطعته بقطاعه هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/nk3MES01170037.jpg والنصف الاخر لونته بلون احمر بنفس درجه الجناش ايضا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/mjTg7Z01170037.jpg وفردته ايضا وقطعته بنفس الشكل السابق الجزء الاحمر نقط عليه شيكولاته بيضا والابيض نقط عليه شيكولاته حمرا اسفه الصوره اتمسحت نأتى للكيكه قسمتها نصفين ووضعت الكريم باتسيير http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/x8I55s01170038.jpg وقطع من الفراوله هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/jLQIAj01170038.jpg وقفلت الكيكه وغلفتها وراعيت ان يكون سطحها املس ومتساو ووضعتها على شبك سلك لانى حصب عليها الجناش ونضع تحتها صينيه او طبق بلاستيكى http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/daTguR01170039.jpg واحضرت ورق بلاستيك ووضعته على منتصف الكيكه هكذا حتى يكون الجناش على نصف منها فقط هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/eGU8vm01170039.jpg ونبدأ بصب الجناش http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/wk3h9101170039.jpg ونتركه على السلك يصفى وندخله التلاجه يتماسك وهنا بعد ان تماسك http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/rKYl4W01170040.jpg ونبدا بالتزيين بالوردات اللى عملناها هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/PhnJ6Y01170040.jpg وهذا شكلها النهائى بعد التزيين http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/8WF2Th01170040.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/pR5Ob201170041.jpg يتبــــع 7 7 7 |
رد: ملف تعليمي لعمل حشوات وطرق تزيين الكيكات ... وبالصوررر إدخلي لا تفووووووتج نأتى الان لطريقه عمل تورته بحشوه اخرى وهى تورته بالفواكهه وكريمه البارفان كريمه البارفان كريمه رائعه جدا ونا بحب استخدمها كحشوه وهى سهله جدا جدا جدا وشبيهه بالموس الفرق بينهم انها بتكون بالجيلاتين انما الموس حتشوفوه فى التورته القادمه مقادير كريمه البارفان كوب ونصف كريم باتسيير محضر (طبعا عرفنا طريقته سابقا) ظرفان دريم ويب او ثلث كوب ملعقتان جيلاتين بدون نكهه مذوبان فى ربع كوب ماء ساخن ونتركه يدفأ ثلاث ملاعق لبن مثلج فانيليا ملعقه روح اللوز ويمكن استبداله بروح الفواكهه اى طعم تفضليه الطريقه نخفق الدريم ويب مع اللبن خفق بسيط ونضيف كوب الكريم باتيسير المعد سابقا ونخفق الى ان يتماسك الخليط ويصبح بقوام الكريمه نضيف الفانيليا وروح اللوز والجيلاتين ونخفق مره اخرى ونتركه فى الثلاجه ربع ساعه قبل الاستخدام انا استخدمت كيكه مربعه قسمتها نصفان ووضعت كريمه البارفان ومعها فواكهه http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/WoCZRA01182319.jpg ووضعت النصف الاخر من الكيكه واغلقتها وغلفتها بالكريمه http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/7Q40jG01182320.jpg ونبدأ فى التزيين هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/fcViF101182320.jpg http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/oCQ4rj01182320.jpg وده شكلها النهائى اتمنى يعجبكن التزيين والحشو http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/r1LYlI01182318.jpg وها انا الان اقدم لكن اخواتى طريقه عمل قطع الجاتوه انا عملت كيكتان مربعتان وقطعت كل واحده نصفين فأصبح عندى اربعه اقسام http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ywK6YQ01160307.jpg نأخذ اول جزء ونضع عليه الكريمه انا استخدمت دريم ويب http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/LlrNF201160308.jpg ووزعت الكريمه هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/7Hh9Se01160308.jpg ووضعت تانى شريحه من الكيك وفوقها كريمه هكذا الى ان انتهيت من وضع الاربع طبقات http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/rTCld501160308.jpg وبعدها سويت السطح جيدا جدا جدا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/wY3qhE01160309.jpg وبعده قمت بتقطيع الاطراف من كل اتجاه بحوالى اتنين سم حتى تكون الاطراف متساويه هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/a7lzWN01160303.jpg ثم نقوم بتقطيع الكيك بسكين ويكون بجانبنا طبق به ماء ساخن نقطع ونضع السكين فيه ونكمل تقطيع مره اخر وذلك حتى لا تلتصق الكريمه فى السكين http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/ZWwTLQ01160303.jpg نقوم بتزيين كل قطعه على حسب الذوق الشخصى انا وضعت شيكولاته مبشوره وقطع اناناس وده اختيارى طبعا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/hJXOyU01160304.jpg وصوره اقرب للقطع http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/1T7QdA01160304.jpg والجزء اللى قطعته علشان اساوى حروف الكيكه لم ارميه بل فتته ووضعته فى كؤوس ووضعت عليه كريمه وشيكولاته مبشوره هكذا http://www.lakii.com/img/g1/Jan09/BGqM9w01160305.jpg انتهى ى ى ان شاء الله عجبكم منقووووووووول للأمانة لاتنسون تدعولي |
رد: ملف تعليمي لعمل حشوات وطرق تزيين الكيكات ... وبالصوررر إدخلي لا تفووووووتج موضوع رائع جدا جدا كل الشكر |
رد: ملف تعليمي لعمل حشوات وطرق تزيين الكيكات ... وبالصوررر إدخلي لا تفووووووتج |
الساعة الآن 09:00 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0