مجتمع رجيم
1 2 

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   الاطباق المتنوعة (https://forum.rjeem.com/f7.html)
-   -   كبدة اسكندراني (https://forum.rjeem.com/t44430.html)

عصفور الجنة 04-25-2009 12:30 PM

كبدة اسكندراني
 
المقادير:

كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم
البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة
فلفل حامي او فلفل رومي (بارد )
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة

الطريقة:
- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح , و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .
- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة .
- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .
- بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها .
- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) .
- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .
- يمكن اضافة حبة بصل وسط جوانح و حبتان طماطم مقشرة و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .
" أفكار الشيف "
- بعد نقع الكبدة المقطعة مكعبات بخليط التتبيلة , ممكن غمسها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط و قليها بالزيت الغزير و تقديمها كنوع ثاني اسمه " الكبدة البانيه ".
منقووووووووووووووول

,,,SAMAR,,, 04-25-2009 12:42 PM

رد: كبدة اسكندراني
 
[glint]
[align=center]
تسلم ايدك
[/align]
[/glint]

القمر الوردى 04-25-2009 12:53 PM

رد: كبدة اسكندراني
 
شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية .

عصفور الجنة 04-25-2009 01:10 PM

رد: كبدة اسكندراني
 
شكراً علي مروركم اسعداني

دوللى 04-25-2009 01:32 PM

رد: كبدة اسكندراني
 
تسلم ايدك على وصفاتك الحلوة
شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية .

white rose 04-26-2009 12:09 AM

رد: كبدة اسكندراني
 
يسلموووووووووو الايادي الحلوه حبيبتي


الساعة الآن 06:09 AM.
1 2 

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0