مجتمع رجيم
1 2  3  4  5  ... الأخيرة

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   الأطباق الرئيسية (https://forum.rjeem.com/f305.html)
-   -   محشى الكرنب خطوة خطوة بالصور ومن عمايل ايدى (https://forum.rjeem.com/t70230.html)

سحر هنو 01-30-2010 11:50 PM

محشى الكرنب خطوة خطوة بالصور ومن عمايل ايدى
 
http://www.rjeem.com/forum/mwaextraedit4/extra/72.gif




(اخواتى وبناتى القمرات )
http://www.rjeem.com/up/images/jxywg81gp0aof0oy0j8m.gif
اليوم حنزل لكم طريقة عمل محشى الكرنب خطوة خطوة
وبالصور واتمنى يعجبعكم وتقيمو موضوعى



المقادير

*************************
1-كرنب حجم على قد العيلة
2- كوب الارز ابيض مصرى وبردو دة حسب حجم الكرنبة
1-شبت1-بقدونس 1-كسبرة

3-بصل مبشور
1-معلقة سمنة
2-مكعب ماجى
3كوب مرقة لحمة او دجاج
1ونص -طماطم حمراء
ملح فلفل اسود كمون


الطريقة
******************
حنجيب كرنبة

http://www.rjeem.com/up/images/yax60q837ge64ipdi4.jpg


ونقطعها من عند الراس زى مربع


http://www.rjeem.com/up/images/khpjmx1owdp2zm81y2x.jpg

ونكون غسلين الحوض جيدا
ونضع الكرنبة ونفتح عليها الحنفية وتبقى المية سايبة عليها



http://www.rjeem.com/up/images/txrvt1f8xhxcf06x8d2z.jpg



اثناء فك الورق ورقة ورقة بفكة بايدى

http://www.rjeem.com/up/images/fjy1k52fk48mu9r90d4.jpg


كدة بقى كلة مفكوك ورقة ورقة


http://www.rjeem.com/up/images/it6bkkj1qq7bmjqx7qge.jpg


حنضع حلة بما ماء وملعقة كمون و3 ملعقة ملح صغيرة

http://www.rjeem.com/up/images/ldhynntveidkft6p1pf.jpg


نضع الورق ونغطسة فى الماء كويس





http://www.rjeem.com/up/images/eampsxlcreeqikakctv0.jpg
ياخد غلوة واحدة ونخرجة بسرعة ونضعة فى مصفاة ونشطفة

http://www.rjeem.com/up/images/fxl2ocf9oxbt97ug8g.jpg

ولما نخلص خالص نبدا فى فرد الورقة على خشبة التقطيع
ثم نقطعة شرائح هكذا

http://www.rjeem.com/up/images/47bck98h1rwyiplj4rc0.jpg
ونرصهم فى صينية وكدة يبقى سهل اثناء الحشو او اللف

http://www.rjeem.com/up/images/omfwzr8jhofy1uit1zf.jpg
نيجى للتسبيكة
************


نبشر 3 بصلات

http://www.rjeem.com/up/images/q7va0gl73rjybfb4n3e.jpg
ونضرب الطماطم فى الخلاط

http://www.rjeem.com/up/images/1l0yaqu33bx6xjp8q5bu.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/asqshrhi2cpyz47iih36.jpg



ونغسل الخضرةونقطعها ونضعها فى مصفاة


http://www.rjeem.com/up/images/9tpw2sbi2drtx5gkwyg.jpg


ونغسل الارز

http://www.rjeem.com/up/images/mgigkg3twos2ff64fof.jpg

ونضعة فى مصفاة


http://www.rjeem.com/up/images/c0m3zimoahh3zhm08l.jpg
ودة عشان على ما تسبكوا يكون اتصفت المياة كلها
من الارز والخضرة


ثم نضع الحلة على النار ونضع شوية زيت

http://www.rjeem.com/up/images/1k28onyq7os4sdu4bhd.jpg




ولما يسخن الزيت نضع البصل

http://www.rjeem.com/up/images/x42mooxjutnzy9xm5f9e.jpg
وعندما يصبح لونة ذهبى نضع عصير الطماطم
ونتركة يتسبك

http://www.rjeem.com/up/images/tosycpk9uzzxpoo6bf.jpg

ثم نضع الخضرة ويادوب تغلى غلوة بسيطة نقفل عليها





http://www.rjeem.com/up/images/ik2ws2pv6vgd1twjvp2.jpg


ثم نضعة فى صينية

http://www.rjeem.com/up/images/cdn2lweildj2bbc1p5r.jpg

ولما يبرد نضع الرز


http://www.rjeem.com/up/images/bbtjbt5thkx9fv4an8fu.jpg
نيجى للف
*********************
اولا مما يتبقى من الورق السميك




اقطعى نصف قطعة الورق السميكة زى كدة

http://www.rjeem.com/up/images/0m3rax8n1p6mw49sq492.jpg

ثم افرشى بها ارضية الحلة هكذا




http://www.rjeem.com/up/images/pyhupu002eec8ui0wm9x.jpg




وهاتى الورقة وافرديها على اتنين من اصابعك هكذا



http://www.rjeem.com/up/images/jwe6rk1mfc01ldenwf6a.jpg

ثم ضعى قليلا من ارز الخلطة


http://www.rjeem.com/up/images/i8tsdjkxgkc0cvprfwt.jpg


ثم لفى بيدك الثانية

http://www.rjeem.com/up/images/9dh93222h3pdqmibmoax.jpg


هكذا وضيقى على اللفة بحيث تكون متماسكة
http://www.rjeem.com/up/images/4a2uk3zeljvzn3fl4bi3.jpg
ويحب دة شكلها الاخير ورصى كل صوبع من المحشى



http://www.rjeem.com/up/images/qz5j2d4aqz0efzk6id0b.jpg


لحد ما تفرشى كل ارض الحلة هكذا

http://www.rjeem.com/up/images/gd1bj56j4lcgvn1pakqa.jpg

ثم اكملى لحد ما تملئى الحلة ولكن تتركى صف فارغ حت ياخذ كم المرق ويكمل السواء

http://www.rjeem.com/up/images/k3x1dki1t0qmggznbleo.jpg




نضع الحلة على النار ثم نضع ملعقة سمنة على وجهها



http://www.rjeem.com/up/images/48v5ob8y0hx9bwfbq36.jpg
ثم نفردها حتة حتة على الوجة


http://www.rjeem.com/up/images/0xcxgx90puri14dspk4.jpg

نكون بنغلى الشوربة ونرش على الوجة الشوربة هكذا

http://www.rjeem.com/up/images/t6hohs22wydr8oda4oi4.jpg
لحد ما يغطى الوجة ولكن ليس كثيرا حتى لا يعجن


http://www.rjeem.com/up/images/01u9l5ey5xzv0ds6yq3.jpg

وعندما يغلى اضع طبق صغير فى الوسط هكذا

http://www.rjeem.com/up/images/xiaj7gxioluhde36d4v.jpg

ودة لية ؟؟؟؟؟ عشان دائما الوسط مش بيغلى كويس مثل الباقى
وهذة الطريقة تجعل الحرارة تتجمع فى الوسط ويستوى كلة زى بعضة

بعد ما يغلى ويشرب المرق كويس بس مش ينشف يكون لسة فى حاجة بسيطة


نضع صفيحة على نار هادئة هكذا


http://www.rjeem.com/up/images/hc0oyruey3bnac8iqfgz.jpg




ثم ننقل الحلة على العين الصغيرة ونغطيعا ونتركها تتشرب وتتستوى على راحتها


http://www.rjeem.com/up/images/cxg0dzarvu68zo8l46jg.jpg

طريقة تقديمة
****************************

حتجيبى صينية مدورة اكبر من دائرة الحلة قليلا

وتضعيها على وجة الحلة


http://www.rjeem.com/up/images/bukwblr5nnsvit6c11xu.jpg

هكذا


http://www.rjeem.com/up/images/grijau7jbhdq57hejw1.jpg

ثم امسكيها بايديكى الاثنين


http://www.rjeem.com/up/images/iuvgkpywuti3v6cuivmq.jpg


ثم اقلبيها هكذا


http://www.rjeem.com/up/images/0kyrev59tfggzk7db2t.jpg

وبعدين شيلى الحلة ببطء ودة الشكل الاخير




http://www.rjeem.com/up/images/5g3y9xe1ssslui6a1016.jpg
وبالهنا والشفاء
************
اتمنى ينال اعجابكم



http://www.rjeem.com/forum/mwaextraedit4/extra/59.gif



وان اعجبكم فقيمونى

http://www.rjeem.com/forum/mwaextraedit4/extra/91.gif

فرفوووشه 01-31-2010 12:48 AM

رد: محشى الكرنب خطوة خطوة بالصور ومن عمايل ايدى
 
http://www.rjeem.com/forum/mwaextraedit4/extra/58.gif



تسلم إيدك ياأبلتي
دائما متميزه ومبدعه كما عهدناك
الله يخليك يارب ولا يحرمنا منك ياقمر

✿ موكآ فرآولة ✿ 01-31-2010 12:49 AM

رد: محشى الكرنب خطوة خطوة بالصور ومن عمايل ايدى
 



صرااااااااااااحه شكله يجنن



يمي يمي



والله جوعتيني


تسلم لي ايدينك الحلوه يا عسل



وتستحقين التقييم


:)



ملكة لمار 01-31-2010 01:02 AM

رد: محشى الكرنب خطوة خطوة بالصور ومن عمايل ايدى
 
مرسي ربنا يعطيك الصحه والعافيه دنا نفسي فيه من زمان ومش عرفه اعملهمرسي اوووي ربنا ينولك الي في بالك يارب

بنتـي دنيتـي 01-31-2010 01:08 AM

رد: محشى الكرنب خطوة خطوة بالصور ومن عمايل ايدى
 
ياربي مسويه رجيم :0000454564:

تسلم إيدك أختي ويعطيك العافيه:000003254:

honey 01-31-2010 01:15 AM

رد: محشى الكرنب خطوة خطوة بالصور ومن عمايل ايدى
 
http://www.rjeem.com/forum/mwaextraedit4/extra/69.gif


الساعة الآن 02:24 AM.
1 2  3  4  5  ... الأخيرة

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0