مجتمع رجيم
1 2  3  4  5  ... الأخيرة

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   الاطباق المتنوعة (https://forum.rjeem.com/f7.html)
-   -   محشى البادنجال من المطبخ الليبى (https://forum.rjeem.com/t83738.html)

habibat zaujaha 07-24-2010 03:24 PM

محشى البادنجال من المطبخ الليبى
 
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...vt2w6fv29a.gif





محشى البادنجال من المطبخ الليبى
http://hh7.net/Jul/hh7net_12799730912.jpg
http://hh7.net/Jul/hh7net_12799733081.jpg
حبيباتى يعتبر المحشى من اروع الاطباق على السفرة الليبية وهنا عملت محموعة اشكال للبادنجان المحشى
المقادير***
لحم مفروم بشوية دهن *بصل مفروم ناعم *معنوس وقليل من الشبت مفروم ناعم *
بهارات الى بتحبيها وملح/تومة مفرومة ناعمة * بيضة*شوية خبز مفتت
http://hh7.net/Jul/hh7net_12799721741.jpg
نحتاج قطع صغيرة طماطم اخضر وفلفل اخضر توضع على المحشى


لسطح****
جبنة مزاريلا


الطريقة ***
كما فى الصورة نقع البادنجال بعد التنضيف الى عرض 3 اصابع ونقشره واحدة بوحدة كما يضهر فى الصورة
يعنى مانشيل القشرة كلها ونتركه فى ماء مملح 10 دقايق بس


http://hh7.net/Jul/hh7net_12799721752.jpg
الجزء الاخر من البادنجال نقطعه شرايح طويلة ونشويه على طاوة مع قليل من الزيت ونقلبه
مع ترك غطاء فوق الطاوة حتى يلين قليل وياخد لون احمر شوية


http://hh7.net/Jul/hh7net_12799721753.jpg
نحشى قطع البادنجال ونضع فوق كل حبة قطعة طماطم اخضر وفلفل
بعدما يبردو شرايح البادنجال نعمل منهم شكل + ونضع كرات من الحشو فى الوسط ونلف الاطراف ونضع فوق كل حبة قطعة طماطام وقطعة فلفل اخضر
وهدا شكلها بعدما لفيتها
نضع القطع فى طاجين الفرن
ناخد كوب بنخلط فيه قليل من الملح وملعقة طماطم معجون وفلفل اسود وتموة مبشورة و2 ملعقة زيت ونصبها فى الطاجين وندخله الفرن بعدما نغطى الطاجين بورق السلفر
بعد 20 دقيقة ننزع السلفر من فوق الطاجين ونضع الجبنة فوق البادنجال ونتركها ربع ساعة ونخفظ حرارة الفرن شوية وحانجد ان مرق الطاجين جف شوية يعنى اكتمل النضج
نتركم مع الصور


http://hh7.net/Jul/hh7net_12799724411.jpg
http://hh7.net/Jul/hh7net_12799724412.jpg
وهدا الشكل التانى من الباندجان المحشى
http://hh7.net/Jul/hh7net_12799726991.jpg
وهنا بعدما طلعتهم من الفرن
http://hh7.net/Jul/hh7net_12799726992.jpg
http://hh7.net/Jul/hh7net_12799726993.jpg


وهنا البادنجان عملت محشى بشكل طولى بعدما قليته فى الزيت اولا تما حشيته بالحشو
اتركم مع الصورتوضح اكتر
http://hh7.net/Jul/hh7net_12799730911.jpg
http://hh7.net/Jul/hh7net_12799735991.jpg
وهدا شكل اخر من المحشى عملته دوائر وحطيت فوقه كرات الكفتة تما عملته صوص طمام ةتضع المزاريلا فوقه
ودخلته الفرن الساخن تقريبا لمدة 25 دقيقة
اتركم مع الصور
http://hh7.net/Jul/hh7net_12799740131.jpg
http://hh7.net/Jul/hh7net_12799740142.jpg
http://hh7.net/Jul/hh7net_12799740143.jpg
وهنا جاهز
http://hh7.net/Jul/hh7net_12799740144.jpg
ملاحظة****
ممكن نعمل القرعة الخضراء الكوسة ايظا بنقشرها زى البادنجال وبنفس الطريقة بنكمل










ام البنات المؤدبات 07-24-2010 03:30 PM

رد: محشى البادنجال من المطبخ الليبى
 
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...4zrta1x9dn.gif
موسم الباذنجان والتنويع فيه راح يكون رائع .....شكرا على الفكرة

Coeur de Rjeem 07-24-2010 03:44 PM

رد: محشى البادنجال من المطبخ الليبى
 

مشكوره على الوصفه
تسلمي

habibat zaujaha 07-24-2010 04:02 PM

رد: محشى البادنجال من المطبخ الليبى
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ام البنات المؤدبات:
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...4zrta1x9dn.gif

موسم الباذنجان والتنويع فيه راح يكون رائع .....شكرا على الفكرة هلا غاليتى نورتى متصفحى بمرورك الحلو
معك حق اكيد موسم البادنجان حايكون رائع بكترة التنويع
تسلمى ياالغلاء

habibat zaujaha 07-24-2010 04:03 PM

رد: محشى البادنجال من المطبخ الليبى
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة nehla:

مشكوره على الوصفه
تسلمي

الشكر لله اختى نهلة
الله ايسلمك


|| (أفنان) l| 07-24-2010 04:22 PM

رد: محشى البادنجال من المطبخ الليبى
 
يعطيك العافية ياأختي الحبيبة على المحشي شكلها شهية
مشكوره حبيبتي على الطريقة
إن شاء الله اجربها 00
:00004154:



الساعة الآن 07:34 PM.
1 2  3  4  5  ... الأخيرة

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0