محشى البادنجال من المطبخ الليبى محشى البادنجال من المطبخ الليبى http://hh7.net/Jul/hh7net_12799730912.jpg http://hh7.net/Jul/hh7net_12799733081.jpg حبيباتى يعتبر المحشى من اروع الاطباق على السفرة الليبية وهنا عملت محموعة اشكال للبادنجان المحشى المقادير*** لحم مفروم بشوية دهن *بصل مفروم ناعم *معنوس وقليل من الشبت مفروم ناعم * بهارات الى بتحبيها وملح/تومة مفرومة ناعمة * بيضة*شوية خبز مفتت http://hh7.net/Jul/hh7net_12799721741.jpg نحتاج قطع صغيرة طماطم اخضر وفلفل اخضر توضع على المحشى لسطح**** جبنة مزاريلا الطريقة *** كما فى الصورة نقع البادنجال بعد التنضيف الى عرض 3 اصابع ونقشره واحدة بوحدة كما يضهر فى الصورة يعنى مانشيل القشرة كلها ونتركه فى ماء مملح 10 دقايق بس http://hh7.net/Jul/hh7net_12799721752.jpg الجزء الاخر من البادنجال نقطعه شرايح طويلة ونشويه على طاوة مع قليل من الزيت ونقلبه مع ترك غطاء فوق الطاوة حتى يلين قليل وياخد لون احمر شوية http://hh7.net/Jul/hh7net_12799721753.jpg نحشى قطع البادنجال ونضع فوق كل حبة قطعة طماطم اخضر وفلفل بعدما يبردو شرايح البادنجال نعمل منهم شكل + ونضع كرات من الحشو فى الوسط ونلف الاطراف ونضع فوق كل حبة قطعة طماطام وقطعة فلفل اخضر وهدا شكلها بعدما لفيتها نضع القطع فى طاجين الفرن ناخد كوب بنخلط فيه قليل من الملح وملعقة طماطم معجون وفلفل اسود وتموة مبشورة و2 ملعقة زيت ونصبها فى الطاجين وندخله الفرن بعدما نغطى الطاجين بورق السلفر بعد 20 دقيقة ننزع السلفر من فوق الطاجين ونضع الجبنة فوق البادنجال ونتركها ربع ساعة ونخفظ حرارة الفرن شوية وحانجد ان مرق الطاجين جف شوية يعنى اكتمل النضج نتركم مع الصور http://hh7.net/Jul/hh7net_12799724411.jpg http://hh7.net/Jul/hh7net_12799724412.jpg وهدا الشكل التانى من الباندجان المحشى http://hh7.net/Jul/hh7net_12799726991.jpg وهنا بعدما طلعتهم من الفرن http://hh7.net/Jul/hh7net_12799726992.jpg http://hh7.net/Jul/hh7net_12799726993.jpg وهنا البادنجان عملت محشى بشكل طولى بعدما قليته فى الزيت اولا تما حشيته بالحشو اتركم مع الصورتوضح اكتر http://hh7.net/Jul/hh7net_12799730911.jpg http://hh7.net/Jul/hh7net_12799735991.jpg وهدا شكل اخر من المحشى عملته دوائر وحطيت فوقه كرات الكفتة تما عملته صوص طمام ةتضع المزاريلا فوقه ودخلته الفرن الساخن تقريبا لمدة 25 دقيقة اتركم مع الصور http://hh7.net/Jul/hh7net_12799740131.jpg http://hh7.net/Jul/hh7net_12799740142.jpg http://hh7.net/Jul/hh7net_12799740143.jpg وهنا جاهز http://hh7.net/Jul/hh7net_12799740144.jpg ملاحظة**** ممكن نعمل القرعة الخضراء الكوسة ايظا بنقشرها زى البادنجال وبنفس الطريقة بنكمل |
رد: محشى البادنجال من المطبخ الليبى موسم الباذنجان والتنويع فيه راح يكون رائع .....شكرا على الفكرة |
رد: محشى البادنجال من المطبخ الليبى مشكوره على الوصفه تسلمي |
رد: محشى البادنجال من المطبخ الليبى اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ام البنات المؤدبات: معك حق اكيد موسم البادنجان حايكون رائع بكترة التنويع تسلمى ياالغلاء |
رد: محشى البادنجال من المطبخ الليبى اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة nehla: |
رد: محشى البادنجال من المطبخ الليبى يعطيك العافية ياأختي الحبيبة على المحشي شكلها شهية مشكوره حبيبتي على الطريقة إن شاء الله اجربها 00 :00004154: |
الساعة الآن 07:34 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0