مجتمع رجيم
1 2  3  4  ... الأخيرة

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   الاطباق المتنوعة (https://forum.rjeem.com/f7.html)
-   -   فطايرى بلفات حاتعجبكم (https://forum.rjeem.com/t89022.html)

habibat zaujaha 10-17-2010 10:59 AM

فطايرى بلفات حاتعجبكم
 
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...wrl4sykd0j.gif

السلام عليكم
صباح /مساء الورد والريحان
http://www.rjeem.com/up/images/a1ef0eu4dksildrr8jj.gif
فطاير الجبنة بلفات حاتعجبكم
http://www.rjeem.com/up/images/f53qjdrfv3y0l0g52s06.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/nrdpqpj6wwrrt9hz7d6z.jpg
المقادير
3كوب دقيق**3ملاعق زبدة *كوب حليب دافى *ملعقة ملح*بيضة للعجينة*وبيضة اخرى لدهن الفطاير
ملعقة ممسوحة خميرة فورية او خميرة بيرة عادية +ملعقة صغيرة سكر
الحشو
جبنة فيتا او اى نوع من الجبنة متوفر عندك *بقدونس ناعم
الطريقة
زى ماتعلمنا ان ندوب الخميرة وشوية سكر فى الماء او الحليب الدافى ونغطيهم 5 دقايق فىحفرة وسط الطحين
نضيف باقى المقادير والطحين ممكن نحتاج زيادة فوق 3 اكواب
نعجن مش اقل من 10 دقايق
نترك العجينة ساعة ترتاح
نقرصها كرات صغيرة ونرقها كما فى الصور الى بتوضح طريقة اللفة اكتر
نفتح بسكين حاد فتحات على جانب الدائرة
ونضع الجبنة فى الوسط
http://www.rjeem.com/up/images/0k1p47so90zlvuskljm.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/35qj7rp3un6r4rcnmxw.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/yebfw6c0k599rtp4ojr.jpg
نحط الفطاير على ورق زبدة ونتركها نص ساعة ترتاح اكترلتصبح قطنية وهشة
http://www.rjeem.com/up/images/n00251u5zdols63l4oje.jpg
وبعد النص ساعة ندهنها بالبيضة وندخلها فرن ساخن نص ساعة حتى تحمر
http://www.rjeem.com/up/images/zxvcp4dkiaq19lirx1.jpg
وهنا من نفس العجينة بس بحشو اخر
الحشو كان شوية بطاطا مكعبات قليتها وخلطها مع قليل من اللحم الفروم معصج عادة وكان باقى شوية جبنة فيتا خلطها معها
ورقيت العجينة بشكل بيضاوى ورشيت عليها الحشو
http://www.rjeem.com/up/images/p7o6g8sways2ojbxxy4.jpg
ولفيتها زى الاسطوانة تما زى الحلزون لفيتها حول نفسها وتركتها كدلك نص ساعة اواكتر شوية
وبعدين حطيتها فى فرن حار مسبقا وخبزتها حتى احمر لونها شوووية
http://www.rjeem.com/up/images/5tbbz2huv6lhk048csg.jpg
هنا طلعتها من الفرن
http://www.rjeem.com/up/images/fhemti2tn97h87e7noq.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/nrdpqpj6wwrrt9hz7d6z.jpg
وطبعا قدمى معها الشاى او على الفطور او مع شاى العصارى يم يم

ألمغتربة 10-17-2010 11:10 AM

رد: فطايرى بلفات حاتعجبكم
 
فطــــــــــــــــــــــــــــائــر روعـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــة
وفعلا لفتهم جميلة جــــــــــــــــــــــــــــدا
تسلم ايــــــــــــــــــــــــدك حبيبتي
دائمـــــــــــــــــــــــــا مبد عــــــــــــــــة
وجزاك الله الف خير

*قمرهم كلهم* 10-17-2010 12:13 PM

رد: فطايرى بلفات حاتعجبكم
 
لفات مميزة
من اول وهلة توقعتها صعبة بس مع الخطوات والصور فهمتها
مشكورة حبيةب على كل جهودك الجميلة
والله يجازيك عنا خير الجزاء يارب

habibat zaujaha 10-17-2010 01:01 PM

رد: فطايرى بلفات حاتعجبكم
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ألمغتربة:
فطــــــــــــــــــــــــــــائــر روعـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــة
وفعلا لفتهم جميلة جــــــــــــــــــــــــــــدا
تسلم ايــــــــــــــــــــــــدك حبيبتي
دائمـــــــــــــــــــــــــا مبد عــــــــــــــــة
وجزاك الله الف خير

مشكورة حبيبة قلبى
مرورك فى صفحتى هو الجميل

فرفوووشه 10-17-2010 03:09 PM

رد: فطايرى بلفات حاتعجبكم
 
رااااااااااااااااااااااااائعه
فعلا شكلها مميز ويفتح النفس
تسلم الايادي حبيبة

habibat zaujaha 10-17-2010 04:36 PM

رد: فطايرى بلفات حاتعجبكم
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة *قمرهم كلهم*:
لفات مميزة
من اول وهلة توقعتها صعبة بس مع الخطوات والصور فهمتها
مشكورة حبيةب على كل جهودك الجميلة
والله يجازيك عنا خير الجزاء يارب
مشكورة قمرهم
ربنا يبارك فيك ياعسل
سعيدة ان الشرح واضح ومفهموم



الساعة الآن 04:16 PM.
1 2  3  4  ... الأخيرة

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0