مجتمع رجيم
1 2  3  4  5  ... الأخيرة

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   وصفات اللحوم (https://forum.rjeem.com/f20.html)
-   -   معقوله...لسه بتشتروا كنتاكي؟؟حمله سماالابداع (https://forum.rjeem.com/t91138.html)

غدور 11-21-2010 10:49 AM

معقوله...لسه بتشتروا كنتاكي؟؟حمله سماالابداع
 
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...s5a7su7100.gif
http://www.rjeem.com/up/images/3do6a785x71u4l925u0e.gif
ازيكم يااحلي بنات
طبعا من غير كلام انتم عارفين انكم وحشتوني جدا
من فتره وانا ابحث عن طريقه عمل دجاج كنتاكي وسر خلطته السريه اللي بتخلي الدجاج مستوي وطري من جوه ومقرمش ولذيذ من بره
واليوم جبت لكم طريقه جربتها لقيتها حلوه جدا وطعمها مثل كنتاكي
انا في الحقيقه ماطبقت الطريقه بحذافيرها
بس راح انقل لكم الوصفه الاصليه واقول التغيرات اللي عملتها


المقادير
دجاجه صغيره مقطعه ل8 قطع
عبوه لبن رايب ربع لتر
دقيق
فلفل اسمر حب غير مطحون
قرنفل شطه وبابريكا و جنزبيل وزعترو بردقوش و ورق لورا وروز ماري
بصل بودر ثوم بودر سكر ملعقه خل


هذه المقادير الاصليه بس معظمها ماكان عندي فأستخدمت
بدل عبوه اللبن الرايب كان عندي لبن حليب تركته لمده ليله خارج الثلاجه فأصبح فيه الطعم اللاذع للبن الرايب
بالنسبه للتوابل ماكان عندي الا الفلفل الاسمر الحب
والشطه والزعتر والحبهان المطحون
اما البصل والثوم البودر استبدلتهم بصله صغيره مفريه ناعم جدا او ماء البصل وملعقه صغيره ثوم مفري ناعم جدا
اما الدجاجه فأنا نزعت جلدها لاني لااحب وجود جلد الدجاج في الطعام
الطريقه

1-بعد تقطيعي للدجاجه نزعت جلدها كما اخبرتكم وهذه كانت اضافه من عندي
ثم نبدأ في ازاله جميع عظم صدر الدجاجه فيما عدا عظم الكتف والجناح
اما الافخاد نتركها كماهي
ونحتفظ بهذا العظم ولانرميه لاني هعمل لكم به مفاجأه اخري

http://www.rjeem.com/up/images/4ftfp7m9naxhjrujbr3d.jpg



2- نحضر ملعقه كبيره بابريكا(وهي الشطه الغير حاره) مع ملعقه صغيره شطه ونذوبهم في حوالي نصف كوب ماء
طبعا انا استخدمت شطه فقط لان ماكان عندي بابريكا

http://www.rjeem.com/up/images/01jspgbeddghyqtb3tfb.jpg

3-نحضر حقنه نظيفه وننزع منها الابره ونبدأ نملأها بماء الشطه والبابريكا ثم نقوم بعمل فتحات عميقه في قطع الدجاج بين اللحم والعظم بسكين رفيع ونملأها بماء الشطه والبابريكا
نحقن جيدا جميع الاجزاء بين العظم واللحم وممكن حقن القليل تحت الجلد اذا كنت لم تنزعي جلد الدجاجه

http://www.rjeem.com/up/images/mdc6ukf0ct4l3w9o620p.jpg

4- ثم نضع اللبن الرايب علي الدجاجه ونغطيها بالبلاستيك وتوضع بالثلاجه حوالي اربع ساعات

http://www.rjeem.com/up/images/vawf0w9ulf93p34cqla4.jpg

5-نخرجها من الثلاجه ونصفيها من اللبن ثم نضع ماء مثلج جدا في اناء ونضع فيه التوابل السابق ذكرها والبصل والثوم والملح والخل والسكر ونضع الدجاج ونتركها بالثلاجه 4 ساعات اخري
انا تركتها ليله كامله وطهوتها في اليوم التالي

http://www.rjeem.com/up/images/6koha5hh3e9pl8ltyyu.jpg

6-نخرجها من الماء المثلج ونصفيها ثم نبدأفي اعداد الخلطه السريه ومسحوق القرمشه اللذيذ
الخلطه السريه لكنتاكي

سنحتاج الي 3 اطباق عميقه
1-الطبق الاول هنضع فيه دقيق ابيض فقط
2- الطبق الثاني هنضع حوالي نصف كوب دقيق و شطه و بابريكا و ثوم بودر وبصل بودر وجنزبيل بودر وفلفل اسمر مطحون وملح وزعتر وبردقوش كل هذا بمقدار نصف ملعقه صغيره من كل نوع من التوابل
طبعا انا وضعت المتوفر عندي فقط كما اخبرتكم وهو الشطه والفلفل والزعتر ولم اضع بصل ولاثوم
نقلب الجميع مع الدقيق ثم نضع عليهم حوالي مقدار كوب من الماء المثلج جدا (يكون به ثلج) ونقلب حتي نحصل علي مزيج متوسط السماكه

http://www.rjeem.com/up/images/p57h7iek7xhd0numo5t.jpg



3-الطبق الثالث هوطبق مسحوق القرمشه وبنعمله بوضع القليل من الدقيق وعليه القليل من الملح ثم نبدا بوضع قطرات من الماء المثلج وفرك الدقيق باليد لتكوين هذا الشكل
ثم نقوم بنخله في مصفاه للتخلص من بقايا الدقيق الزائده
ملحوظه هامه مسحوق القرمشه اعملي منه كميات صغيره واستهلكيه بسرعه لاتتركيه حتي لايصبح الدقيق طري
http://www.rjeem.com/up/images/79n422ybdhwbiuvfdtx.jpg




4- ثم نبدأبتسخين مقلاه بها زيت غزير ونبدأ بغمس قطع الدجاج في الاطباق الاول ثم الثاني ثم الثالث علي التوالي ثم نحمرها في الزيت علي نار متوسطه وهام جدا تخطيه المقلاه بغطاء به فتحه لخروج البخار حتي تستوي قطع الدجاج جيدا من الداخل ولاتحترق بكتم البخار
5- نقليها نصف قليه ثم نعيدها مره اخري للثلاجه قليلا حتي يتوزع ماء اللحم فيها مجددا وتصبح طريه وعند التقديم نضعها مره اخري في المقلاه للحصول علي اللون الذهبي
انا استعجلت مره ولم اضعها في الثلاجه اخرجتها من الزيت قليلا ثم وضعتها مره اخري كانت ناشفه شويه فيفضل ان تقليها قبل موعد الغدا وتتركيها بالثلاجه ثم تعيدي قليها مره اخري اثناء الطعام

http://www.rjeem.com/up/images/vy3trkqhcfmn6j7364aq.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/na8pndxsalpfzxdwa0z.jpg


http://www.rjeem.com/up/images/pkp23e7wrde4e1cyo7k.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/k9arj81pldxvmy44qj1.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/525klkdm13uvoz80p508.jpg



http://www.rjeem.com/up/images/86t6atg0pe2i2eav0k.jpg


سامحوني يابنات لان الصور مش واضحه لاني كنت مستعجله وانا بصور
بس صدقوني رغم اني لم اتبع الوصفه بحذافيرها الا ان الدجاج كان طعمه زي كنتاكي فعلا وكان مستوي جدا من جوه ومقرمش جدا من بره
فجزاها الله خيرا صاحبه الوصفه الاصليه
بنات استنوا لسه هكمل
هنعمل رز كنتاكي بطريقه سهله جدا
ولذيذه جدا جدا






http://www.rjeem.com/up/images/hol0xe8gljvt2w6fv29a.gif


اثناء تقطيعي للدجاجه اخدت الجزي السفلي من لحم الصدر وقطعته شرائح مثل الدجاج البانيه
ووضعته في اللبن الرايب والتوابل مع باقي الدجاج
انا كنت عامله اكتر من دجاجه انتم لو حابين تعملوا الوصفه دي لوحدها
هتجيبوا حوالي نصف كيلو دجاج بانيه
2كوب رز
3 بصلات متوسطين
2 فص ثوم
2 ملعقه صلصه مذوبين في قليل من الماء

http://www.rjeem.com/up/images/fkfbc5ar7hilvlbvbiy.jpg

الطريقه

هنتبع نفس الطريقه السابقه في تتبيل الدجاج
ولكن باستخدام دجاج بانيه
1- بعد ما نصفيه من الماء المثلج بالتوابل هنقطع نصف الكميه الي شرائح طويله والنصف الاخر الي مكعبات

2- هنسلق عظم الدجاجه اللي اخرجناه من الصدر وقلت لكم احتفظوا بيه مع بصله وورق لورا وحبهان وقرنفل ومكعب ماجي

3-نحمر الدجاج المقطع الي مكعبات في قليل من الزبد علي النار

3- نرفع الدجاج وفي نفس الاناء نشوح البصل بعد تقطيعه ثم نضع الثوم بعد تقطيعه ونشوحه
ثم نضع مكعبات الدجاج مره اخري عليهم

4-ثم نضع الرز ونقلب ثم الصلصه واخيرا نسقيه بالشوربه ونضع ملح وشطه وبابريكا
ونتركه حتي ينضج

http://www.rjeem.com/up/images/cncf061ky1ti78e6q.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/sljhv2brglmh707l18i.jpg


5- باقي الدجاج المقطع لشرائح طوليه نقليه بالخلطه السريه بنفس الطريقه السابقه تماما

6-ثم يقطع لمكعبات ويقدم فوق طبق الرز مع البطاطس المحمره

http://www.rjeem.com/up/images/hg168cqm1rs6b1bvvqx.jpg


http://www.rjeem.com/up/images/4icnj13hbts5cd915dju.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/yej2cpgahc8zko2y23ly.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/87d3i2cu9bp65q4fv31.jpg

وبالهنا والشفا
اتمني يعجبكم وتدعوا لي ولصاحبه الوصفه الاصليه

ومش عايزه اشوف حد منكم في كنتاكي تاني

Coeur de Rjeem 11-21-2010 11:59 AM

رد: معقوله...لسه بتشتروا كنتاكي؟؟حمله سماالابداع
 
توحشتك بزاااااااااااااااااااااااااااااااااااف غدورتي
ربنا يحفظك ويبارك فيك ويهنيك
تسلم الايادي الغاليه الي طبخت

اول مره مش راح اقول اول طبق ليا
لانو صاحبه الطبق هي الي ليا وعايزه اخدها هنا


طبق رائع غدووورتي الغاليه من ايادي اروع
مبروووووك احلى وسام واحلى تقييم لاحلى اخت عندي

زهره فلسطين 11-21-2010 12:29 PM

رد: معقوله...لسه بتشتروا كنتاكي؟؟حمله سماالابداع
 
ممممممممممممممممم طبق بشهي
تسلم الايادي االي طبخت و ابدعت
ومبروك الوسام يا قمر تستاهلي


http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...oum1iv6qyn.gif

|| (أفنان) l| 11-21-2010 12:51 PM

رد: معقوله...لسه بتشتروا كنتاكي؟؟حمله سماالابداع
 
:00004154:
واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو ...
[glint]
مجهود رائع وعطاء دائم
[/glint]
[glow1=ffff33]تسلم ايدك على هذي الأكلة سلمت الانامل التي قدمت لنا الذ كنتاكي عرفه التاريخ [/glow1]...
الله يسعدك ويسلم اياديك ويعتقك من النار
اللهم آميــــــــــــــــــــــــن ...


غدور 11-21-2010 02:15 PM

رد: معقوله...لسه بتشتروا كنتاكي؟؟حمله سماالابداع
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة nehla:
توحشتك بزاااااااااااااااااااااااااااااااااااف غدورتي
ربنا يحفظك ويبارك فيك ويهنيك
تسلم الايادي الغاليه الي طبخت

اول مره مش راح اقول اول طبق ليا
لانو صاحبه الطبق هي الي ليا وعايزه اخدها هنا


طبق رائع غدووورتي الغاليه من ايادي اروع
مبروووووك احلى وسام واحلى تقييم لاحلى اخت عندي


نهووووووووووووولتي ياسكره وحشتيني جدااااااااااااااا
الطبق وصاحبه الطبق تحت امرك
الف شكر علي الوسام وعلي المرور الرائع مثلك:000021541::000021541::000021541:

غدور 11-21-2010 02:18 PM

رد: معقوله...لسه بتشتروا كنتاكي؟؟حمله سماالابداع
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة عاشقة الحياة:
ممممممممممممممممم طبق بشهي
تسلم الايادي االي طبخت و ابدعت
ومبروك الوسام يا قمر تستاهلي


http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...oum1iv6qyn.gif


عاشقه الحياه الله تسلمي لي ياقمرايه
نورتينا بمرورك الله يبارك فيك ويحفظك
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...bapf3h1r2g.gif


الساعة الآن 11:20 AM.
1 2  3  4  5  ... الأخيرة

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0