فته الشاورمااااااااااااا حصريا لسما الابداع http://www.rjeem.com/up/images/nwcd76n4edp24cvljdkf.gif http://www.rjeem.com/up/images/ar551085e8xrhwxvhk9v.gif http://www.rjeem.com/up/images/na6ix3gesm3zm4fwrhn8.gif ازيكم يااحلي بنات زهقتم من الطعم التقليدي للفته والشكل التقليدي للشاورما تعالوا دوقوا احلي فته شاورما عملتها في العيد وطبعا قلت لازم تشوفوها معايا انا مدبحتش العيد ده بس ربنا اكرمني بحته لحمه ضاني جات لي هديه ومعاها كمان حته ليه فأستغلتها وهي طازه وعملت بيها الفته المقادير اولا مقادير الشاورما لحم ضاني او اي نوع مقطع شرائح رفيعه قطع من الليه (دهن الخروف) مقطعه لقطع صغيره بصله مقطعه نص بصله مبشوره ناعم ملعقه كبيره طحينه فلفل اخضر ملح وفلفل اسمر وتوابل الشاورما وقليل من الخل ثانيا مقادير الرز كوب واحد رز كاري حمص مسلوق ومملح ثالثا مقادير الدقه 3فصوص ثوم مفرومين ناعم ملعقه كبيره صلصه خل كمون وملح 3ملاعق كبيره زبادي ملعقه كبيره طحينه وهنحتاج مقدار رغيف واحد من الخبز الشامي نقطعه مكعبات ونحمصه في الفرن تحت الشوايه وايضا سنحتاج الي بعض الشوربه او المرق لعمل الفته الطريقه 1-نتبل اللحم بالبصل المبشور ناعم والملح والفلفل الاسمر وتوابل الشاورما والخل وملعقه الطحينه (ملعقه من علبه الطحينه مش طحينه معموله) ونتركه حوالي 3 او 4 ساعات http://www.rjeem.com/up/images/do4x8vs9bxfhnw4izc6.jpg 2-نضع القليل من الزيت في طاسه علي النار ونحمر قطع الليه فيه ثم نضع فوقها اللحمه ونقلبها ثم نهدي النار ونغطيها ونتركها حتي تنضج وان لزم الامر لاضافه بعض الماء نضيفه حتي تمام نضج الللحم 3-عند التأكد من نضج اللحم نرفع الغطاء ونضيف البصل المقطع الي شرائح والفلفل الاخضر ونستمر بالتقليب حتي يجف كل الماء وبذلك تصبح الشاورما جاهزه http://www.rjeem.com/up/images/fpulurilhhmasjuhf7y7.jpg 4-في اثناء نضج اللحم نحضر الرز باضافه كوب من الماء عليه وربع ملعقه من الكاري ليكتسب اللون الاصفر (ممكن الاستغناء عنها) وملعقه من الزيت او السمن ونصف ملعقه من الملح ونتركه ينضج تماما كطهو اي نوع من الرز 5- بعد تمام نضج الرز نضيف عليه حوالي ربع كوب من الحمص المسلوق ونقلبه جيدا وهكذا يصبح الرز جاهز 6-الدقه..دقه رقم واحد... نحمر الثوم المفري في القليل من الزبد او الزيت وبمجرد ان يكتسب اللون الذهبي نضع الصلصه مذابه في القليل من الماء ثم الخل والملح والكمون وبعض من الشوربه 7-دقه..رقم اتنين..نضع الطحينه علي الزبادي مع بعض من الملح والشطه والخل او عصير الليمون ونقلبهم جيدا http://www.rjeem.com/up/images/i0hvrp0nz4ubao3uxodg.jpg 8-الان نبدأ في تجهيز طبق الفته المميز هذه الفته تختلف عن باقي انواع الفته في ان الرز هو اللي تحت والخبز بيكون علي الوجهه فوق الرز هنضع طبقه من الرز فوقها القليل من الدقه رقم واحد ثم طبقه من الخبز فوقها بعض الحمص والقليل من دقه رقم واحد ورقم اتنين http://www.rjeem.com/up/images/2878lmeesv94bkh3rr.jpg ثم نسقي الخبز والرز ببعض من الشوربه واخيرا نضع الشاورما علي الوجهه ونغطي بها كل الخبز ونزينها ببعض من الدقه والحمص والخيار والليمون طبعا انا فاشله جدا في تزيين الاطباق وكل مااحاول ازين طبق يطلع شكله ملخبط بس صدقوني الطعم لذيذ http://www.rjeem.com/up/images/dbh3734vwk9n9jacixdr.jpg http://www.rjeem.com/up/images/llgqm48vjukjvqyrnasb.jpg http://www.rjeem.com/up/images/xf2ncfpdjetbeu74gl1d.jpg وبالهنا والشفا اتمني تعجبكم وتجربوها وتدعوا لي لان فعلا طعمها روووووووووووعه |
رد: فته الشاورمااااااااااااا حصريا لسما الابداع حجزت مكان اول رد اعزرينى يا نهولة:icon6: |
رد: فته الشاورمااااااااااااا حصريا لسما الابداع لا لا لا لا بجد رهييييييييييييييييييييييبة انا سعيدة جدا انى لحقت اخد الطبق لأن اكيد هايحصل هجوم عليه شكرا يا غدورة وطبعا ماينفعش ما جربهاش لأن شكلها بيخلى يجوووووع جدااااااا تستاهلى احلى تقييم لأحلى غدورة فى الدنيا اخد الطبق بتاعى بعيدا عن اعين الجيش اللى هايهجم عليه http://www.rjeem.com/up/images/dbh3734vwk9n9jacixdr.jpg سلام |
رد: فته الشاورمااااااااااااا حصريا لسما الابداع مااشااءالله شكلها بتشهي تسلم ايديتك اختي |
رد: فته الشاورمااااااااااااا حصريا لسما الابداع تسلم ايديك حبيبي والف مبروك الوسام والتقيم |
رد: فته الشاورمااااااااااااا حصريا لسما الابداع http://www.rjeem.com/up/images/llgqm48vjukjvqyrnasb.jpg دي لي انا ولا احلي كملنا الاكل هههههه نهول تمشي تاكل في مطعم الليله |
الساعة الآن 07:04 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0