1 2
|
العدس ..فته وشوربه وبالرز..حصري لسما الابداع http://www.rjeem.com/up/images/na6ix3gesm3zm4fwrhn8.gif ازيكم يااحلي بنات اليوم هقدم لكم بمناسبه حلول موسم الشتاء اشهر وجبه تعطي الدفء والطاقه في البرد وهي العدس هقدمه ب3 اشكال وهتكتشفوا انه وجبه سهله جدا في التحضير ولذيذه جدا في الطعم المقادير نصف كوب عدس اصفر مغسول ومصفي 3 حبات متوسطين جزر 3حبات متوسطيين طماطم 3حبات متوسطين بطاطس بصله كبيره ملعقه صغيره ثوم مفروم او 4 او 5 حبات ثوم ملح وفلفل اسمر وكمون وبهارات وحبهان شطه (حسب الرغبه) هذه المقادير الرئيسيه هنضيف عليهم لاعداد الشوربه نصف بصله صغيره مقطعه لقطع صغيره بالسكينه وليس بالمفرمه ملعقتين سمن بلدي قطع ليه صغيره ان وجد علي فكره يابنات انا من اشد اعداء استخدام السمن في طهي الطعام وكل اكلي اطبخه بالزيت بس العدس بالذات طعمه فعلا بالسمنه غير ممكن تضيفي قطع صغيره جدا من ليه الخروف مع الزيت او ممكن تعمليه بزيت بس بس صدقوني بالسمن طعمه الذ بكتير لاعداد الفته هنحتاج لمكونات الدقه وهي ثوم مفري نصف ملعقه صغيره خل وملح وكمون وشطه ملعقه صلصه مذابه في القليل من الماء اوحبه طماطم معصوره وطبعا خبز مقطع ومحمص في الفرن تحت الشوايه لاعداد العدس بالرز 4 ملاعق رز مغسوله يمكن استبدال الرز بلسان العصفور المحمر او الشعريه بس بالرز اطعم بكتير بصله صغيره مقطعه مكعبات قليل من السمن اوالزبد لتحمير البصله الطريقه 1-في اناء به ماء (او شوربه لحم ان توفرت) علي النار نضع العدس والطماطم والجزر والبطاطس بعد تقشيرها والبصل والثوم بعد تقطيع الجميع ونضيف التوابل كلها ونترك الاناء مغطي علي النار حوالي نصف ساعه لحين تمام نضج جميع الخضروات ويختبر نضج الشوربه بنضج الجزر http://www.rjeem.com/up/images/kw9z6dkhwqrtokaw8c.jpg http://www.rjeem.com/up/images/hmttmi6ol9m6aeomjgo.jpg 2- في الخلاط الكاس يتم ضرب كافه المكونات 3-ثم تصفي الشوربه (شوربه رقم 1) http://www.rjeem.com/up/images/x2fvv0hnbfdjrv6gksp.jpg حتي الان الطريقه واحده الان سنبدأ في استخدام هذه الشوربه بأشكال مختلفه لعمل الوصفات الثلاثه اولا يأخذ منها مقدار في اناء متوسط لعمل العدس بالرز(يؤخذ هذا المقدار بدون تخفيفه بالماء حتي لو كان قوام الشوربه سميك) العدس بالرز يوضع هذا المقدار في اناء علي نار هادئه ويضاف اليه الرزويقلب من حين لاخركي لايلتصق الرز بالاناء حتي تمام نضج الرز بعدها سيصبح قوام العدس سميك يوضع في اطباق ويحمر البصل في السمن ويوضع علي وجهه الطبق مع بعض من سمن التحمير يترك ليبرد ثم يقدم مع الخبز http://www.rjeem.com/up/images/u56h9ze5ud9b6x310f6.jpg http://www.rjeem.com/up/images/8o0bohd8nr7bc08xz1y.jpg شوربه العدس بعد ضرب العدس في الخلاط وتصفيته بالمصفاه(شوربه رقم 1) نأخذ منه مقدار لعمل الشوربه نخففه ببعض من الماء للحصول علي قوام الشوربه المتوسط السماكه ثم نضع بعض من السمن في اناء علي النار ونحمرفيه بعض من القطع الصغيره من الليه الضاني لو توفرت عندنا ثم نقطع بعض من المكرونه الاسباجتي الي قطع صغيرهكما بالصوره http://www.rjeem.com/up/images/w2dfv9tbchigdz3gg270.jpg ونحمرها بالسمن مع البصل المقطع لقطع صغيره حتي تصبح بهذا اللون http://www.rjeem.com/up/images/7qujslfokrdb1aolz3oc.jpg نضع فوقها الشوربه وبمجرد ان تبدأفي الغليان نرفعها من علي النار ونترك غطاؤها محكم الغلق لتمام نضج المكرونه بالشوربه وتقدم طبعا مع الليمون والبصل والمخلل عارفه انها ممكن تكون غريبه بس صدقوني لذيذه جدا جدا جدا http://www.rjeem.com/up/images/cmvpen1kjdhjxyws3azi.jpg http://www.rjeem.com/up/images/dvb9ir347go356w2vm2g.jpg فته العدس نأخذ مقدار من (شوربه رقم 1) الناتجه من ضرب العدس في الخلاط وتصفيته ونقوم بتخفيفها بالماء لتصبح بالسمك المطلوب لشوربه العدس(متوسطه السماكه) ثم نقوم بتحمير نصف بصله مقطعه لقطع صغيره في السمن حتي يصبح لونها ذهبي نضع عليها الشوربه ونتركها تغلي في هذه الاثناء قمت بتحمير الخبز في الفرن تحت الشوايه http://www.rjeem.com/up/images/x7ld8egtjrg0o39b7yq1.jpg ثم اعداد الدقه بتحمير الثوم في بعض من السمن حتي يكتسب اللون الذهبي ثم وضع الصلصه او الطماطم المعصوره والخل والملح والكمون والشطه عليه وتركه علي النار قليلا حتي تتسبك الطماطم او الصلصه بعدها نقوم بوضع مقدار من الشوربه علي الخبز ثم تزين بالدقه وقطع اللحم المحمره http://www.rjeem.com/up/images/oo5lob3rrsgr9qi042p.jpg http://www.rjeem.com/up/images/xd5i5sip0jm8701rxyk.jpg اتمني اني مكنش لخبطتكم وعرفت اشرح كويس وطبعا انا تحت الامر في اي سؤال يارب تعجبكم ولاتنسوا الدعوااااااااااااااات |
رد: العدس ..فته وشوربه وبالرز..حصري لسما الابداع غدووور حجزت مكان قبل نهول:icon6: تبقى تقفى معى لو حالوت تخطف الطبق |
رد: العدس ..فته وشوربه وبالرز..حصري لسما الابداع احلي ابو عديس من احلي غدووووووووووووووور بارك الله فيك حبيبتي تستاهلي التقيم والوسام الليله نهول مسكين لافطور لا غداء ههههههه http://www.rjeem.com/up/images/oo5lob3rrsgr9qi042p.jpg |
رد: العدس ..فته وشوربه وبالرز..حصري لسما الابداع غدورة بجد غير انك شيفة ممتازة واكلك بيعجبنى جدا بس احلى حاجة بتعمليها الشرح لأنى بحب جدا ان المواضيع تكون بالشرح الواضح دا عشان اتعلم من الشيفات الرائعات شكرا يا احلى غدورة طريقة عدس جميلة واكيد هاجربها فى اسرع وقت وعجبتى كل الطرق جدا بس بما انى مش طماعة ومش عاوزة نهولة تعاقبنى هاخد طبق واحد بس http://www.rjeem.com/up/images/xd5i5sip0jm8701rxyk.jpg والف الف الف شكرا يا احلى غدورة على الموضوع وتم التقييم خمس نجووم وللأسف مش عارفة اقيمك كعضوة لأنى قيمتك قبل كدة تقبلى مرورى ورغيى الكثيير |
رد: العدس ..فته وشوربه وبالرز..حصري لسما الابداع |
رد: العدس ..فته وشوربه وبالرز..حصري لسما الابداع حيبتي ربنا يحفظك ويسرلك امورك ويبارك فيك ماشاء الله كل شيء جميل من عندك ومتقن تسلمي يا احلى غدوووووووووووووووووووووووووووووووتي وانا اليوم مسامحه ياخدو الاكل كلو المهم انك رجعت بينا حبيبه وروح نهول |
الساعة الآن 01:28 AM. | 1 2
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0