مجتمع رجيم
1 2 

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   الاطباق المتنوعة (https://forum.rjeem.com/f7.html)
-   -   العدس ..فته وشوربه وبالرز..حصري لسما الابداع (https://forum.rjeem.com/t91304.html)

غدور 11-23-2010 08:05 PM

العدس ..فته وشوربه وبالرز..حصري لسما الابداع
 
http://www.rjeem.com/up/images/zgl9jmeepx4nhh6q0snp.gif

http://www.rjeem.com/up/images/na6ix3gesm3zm4fwrhn8.gif


ازيكم يااحلي بنات

اليوم هقدم لكم بمناسبه حلول موسم الشتاء

اشهر وجبه تعطي الدفء والطاقه في البرد

وهي العدس
هقدمه ب3 اشكال
وهتكتشفوا انه وجبه سهله جدا في التحضير ولذيذه جدا في الطعم

المقادير


نصف كوب عدس اصفر مغسول ومصفي
3 حبات متوسطين جزر
3حبات متوسطيين طماطم
3حبات متوسطين بطاطس
بصله كبيره
ملعقه صغيره ثوم مفروم او 4 او 5 حبات ثوم
ملح وفلفل اسمر وكمون وبهارات وحبهان
شطه (حسب الرغبه)

هذه المقادير الرئيسيه
هنضيف عليهم

لاعداد الشوربه

نصف بصله صغيره مقطعه لقطع صغيره بالسكينه وليس بالمفرمه
ملعقتين سمن بلدي
قطع ليه صغيره ان وجد
علي فكره يابنات انا من اشد اعداء استخدام السمن في طهي الطعام وكل اكلي اطبخه بالزيت
بس العدس بالذات طعمه فعلا بالسمنه غير
ممكن تضيفي قطع صغيره جدا من ليه الخروف مع الزيت
او ممكن تعمليه بزيت بس بس صدقوني بالسمن طعمه الذ بكتير

لاعداد الفته
هنحتاج لمكونات الدقه
وهي ثوم مفري نصف ملعقه صغيره
خل وملح وكمون وشطه
ملعقه صلصه مذابه في القليل من الماء اوحبه طماطم معصوره
وطبعا خبز مقطع ومحمص في الفرن تحت الشوايه

لاعداد العدس بالرز
4 ملاعق رز مغسوله
يمكن استبدال الرز بلسان العصفور المحمر او الشعريه بس بالرز اطعم بكتير
بصله صغيره مقطعه مكعبات
قليل من السمن اوالزبد لتحمير البصله

الطريقه

1-في اناء به ماء (او شوربه لحم ان توفرت) علي النار نضع العدس والطماطم والجزر والبطاطس بعد تقشيرها والبصل والثوم بعد تقطيع الجميع ونضيف التوابل كلها ونترك الاناء مغطي علي النار حوالي نصف ساعه لحين تمام نضج جميع الخضروات
ويختبر نضج الشوربه بنضج الجزر
http://www.rjeem.com/up/images/kw9z6dkhwqrtokaw8c.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/hmttmi6ol9m6aeomjgo.jpg

2- في الخلاط الكاس يتم ضرب كافه المكونات
3-ثم تصفي الشوربه (شوربه رقم 1)

http://www.rjeem.com/up/images/x2fvv0hnbfdjrv6gksp.jpg

حتي الان الطريقه واحده الان سنبدأ في استخدام هذه الشوربه بأشكال مختلفه لعمل الوصفات الثلاثه

اولا يأخذ منها مقدار في اناء متوسط لعمل العدس بالرز(يؤخذ هذا المقدار بدون تخفيفه بالماء حتي لو كان قوام الشوربه سميك)
العدس بالرز
يوضع هذا المقدار في اناء علي نار هادئه ويضاف اليه الرزويقلب من حين لاخركي لايلتصق الرز بالاناء حتي تمام نضج الرز
بعدها سيصبح قوام العدس سميك يوضع في اطباق
ويحمر البصل في السمن ويوضع علي وجهه الطبق مع بعض من سمن التحمير
يترك ليبرد ثم يقدم مع الخبز

http://www.rjeem.com/up/images/u56h9ze5ud9b6x310f6.jpg


http://www.rjeem.com/up/images/8o0bohd8nr7bc08xz1y.jpg

شوربه العدس

بعد ضرب العدس في الخلاط وتصفيته بالمصفاه(شوربه رقم 1)
نأخذ منه مقدار لعمل الشوربه نخففه ببعض من الماء للحصول علي قوام الشوربه المتوسط السماكه
ثم نضع بعض من السمن في اناء علي النار ونحمرفيه بعض من القطع الصغيره من الليه الضاني لو توفرت عندنا
ثم نقطع بعض من المكرونه الاسباجتي الي قطع صغيرهكما بالصوره

http://www.rjeem.com/up/images/w2dfv9tbchigdz3gg270.jpg

ونحمرها بالسمن مع البصل المقطع لقطع صغيره حتي تصبح بهذا اللون
http://www.rjeem.com/up/images/7qujslfokrdb1aolz3oc.jpg

نضع فوقها الشوربه
وبمجرد ان تبدأفي الغليان نرفعها من علي النار ونترك غطاؤها محكم الغلق لتمام نضج المكرونه بالشوربه
وتقدم طبعا مع الليمون والبصل والمخلل
عارفه انها ممكن تكون غريبه بس صدقوني لذيذه جدا جدا جدا

http://www.rjeem.com/up/images/cmvpen1kjdhjxyws3azi.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/dvb9ir347go356w2vm2g.jpg


فته العدس

نأخذ مقدار من (شوربه رقم 1) الناتجه من ضرب العدس في الخلاط وتصفيته ونقوم بتخفيفها بالماء لتصبح بالسمك المطلوب لشوربه العدس(متوسطه السماكه)
ثم نقوم بتحمير نصف بصله مقطعه لقطع صغيره في السمن حتي يصبح لونها ذهبي نضع عليها الشوربه ونتركها تغلي
في هذه الاثناء قمت بتحمير الخبز في الفرن تحت الشوايه
http://www.rjeem.com/up/images/x7ld8egtjrg0o39b7yq1.jpg

ثم اعداد الدقه بتحمير الثوم في بعض من السمن حتي يكتسب اللون الذهبي
ثم وضع الصلصه او الطماطم المعصوره والخل والملح والكمون والشطه عليه وتركه علي النار قليلا حتي تتسبك الطماطم او الصلصه

بعدها نقوم بوضع مقدار من الشوربه علي الخبز
ثم تزين بالدقه وقطع اللحم المحمره

http://www.rjeem.com/up/images/oo5lob3rrsgr9qi042p.jpg

http://www.rjeem.com/up/images/xd5i5sip0jm8701rxyk.jpg


اتمني اني مكنش لخبطتكم وعرفت اشرح كويس
وطبعا انا تحت الامر في اي سؤال
يارب تعجبكم
ولاتنسوا
الدعوااااااااااااااات





ولا احلى 11-23-2010 08:34 PM

رد: العدس ..فته وشوربه وبالرز..حصري لسما الابداع
 
غدووور حجزت مكان قبل نهول:icon6:

تبقى تقفى معى لو حالوت تخطف الطبق

um rawan 11-23-2010 08:35 PM

رد: العدس ..فته وشوربه وبالرز..حصري لسما الابداع
 
احلي ابو عديس من احلي غدووووووووووووووور
بارك الله فيك حبيبتي
تستاهلي التقيم والوسام
الليله نهول مسكين لافطور لا غداء
ههههههه


http://www.rjeem.com/up/images/oo5lob3rrsgr9qi042p.jpg

ولا احلى 11-23-2010 08:45 PM

رد: العدس ..فته وشوربه وبالرز..حصري لسما الابداع
 
غدورة بجد غير انك شيفة ممتازة واكلك بيعجبنى جدا

بس احلى حاجة بتعمليها الشرح لأنى بحب جدا ان المواضيع تكون بالشرح الواضح دا

عشان اتعلم من الشيفات الرائعات

شكرا يا احلى غدورة طريقة عدس جميلة واكيد هاجربها فى اسرع وقت

وعجبتى كل الطرق جدا

بس بما انى مش طماعة ومش عاوزة نهولة تعاقبنى

هاخد طبق واحد بس

http://www.rjeem.com/up/images/xd5i5sip0jm8701rxyk.jpg

والف الف الف شكرا يا احلى غدورة على الموضوع وتم التقييم خمس نجووم وللأسف مش عارفة اقيمك كعضوة لأنى قيمتك قبل كدة

تقبلى مرورى ورغيى الكثيير

LOVELYWIFE 11-23-2010 08:58 PM

رد: العدس ..فته وشوربه وبالرز..حصري لسما الابداع
 
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...9lq1zti81g.gif


انا بكره حطبخ سمك اسويها معها

Coeur de Rjeem 11-23-2010 09:18 PM

رد: العدس ..فته وشوربه وبالرز..حصري لسما الابداع
 
حيبتي ربنا يحفظك ويسرلك امورك ويبارك فيك
ماشاء الله كل شيء جميل من عندك ومتقن تسلمي يا احلى غدوووووووووووووووووووووووووووووووتي
وانا اليوم مسامحه ياخدو الاكل كلو المهم انك رجعت بينا حبيبه وروح نهول


الساعة الآن 01:28 AM.
1 2 

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0