1 2
|
100 اكله دايت من ام يوسف و يحيى ال1 فراخ مسلوقه المقادير فرخه مسلوخه ملح فلفل حبهان 5 فص مستكه فص ورق لورى 3 بصله هننظف الفراخ و ننقعها فى ملح و خل و دقيق لمده ساعتين فى اى اكله نستخدم فيها الفراخ الطريقه هنغلى مقدار من المياة (املى الاوضه ميا يا لينا و ارمى فيها الفراخ هتبقى شوربه)هنحط البصل ثم الفراخ ثم التوابا و لما نحط سكينه فى الفراخ نلاقيها دخلت بسهوله و خرجت بدون ان تخرج ميا من جرح الفرخه تبقى استوت 2 الفاهيتا المكسيكى المقادير فراخ مخليه صدور او ممكن فراخ عاديه و مسلوخه من الجلد و منزوعه الدهون فلفل اخضر واحده كبيره بصله 4فص ثوم لكل فرخه 2 ملعقه خل كوب باتر ميلك البن المتبقى بعد نزع الزبده من القشده لو مفيش استخدمى جبن بيضا ملح خفيف 2 ملعقه مع كوب زبادى زعتر بردقوش ان وجد بابريكا (فلفل قرنقوطى احمر) كمون ملعقه كبيره فلفل اسود صويا صوص (فى زجاجه صغيره عند فتح الله ب 5 جنيه) 2ملعقه صغيره زيت زيتون الطريقه ننقع الدجاج مع كل المكونات ما عدا الفلفل الاخضر و زيت الزيتون نلاحظ اننا لم نضع ملح لان الصويا صوص حادقه نضع ملعقه واحده زيت زتون فى طاسه تيفال و نحمر الفلفل الاخضر و نشيله نضع الملعقه الاخرى و نصفى الفراخ من الخلطه و نضعها فى الزيت الساخن حتى تكتسب قشره و بعد نص سوا نضع باقى خلطه النقيع و بعد النضج نضع الفلفل الاخضر لمده دقيقتين بس عشان لا يمرر و تقدم مع ارز بسمتى مسلوق و الصوص هيدى الرز طعم خطير و بالهنا 3 فراخ شاورمه المقادير بانيه صدور و ممكن فراخ كامله مخليه من الجلد و الدهون بصله فلفل اخضر طماطم منزوعه القشر (اغلى ماء و ضعى فيه الطماطم لمده دقيقه سوف تنزع القشره بسهوله) ملعقه صغيره زيت زيتون ملعقه كبيره مليانه قرفه ملح 4 فص حبهان ملعقه صغيره جدا سماق من الممكن الاستغناء عنها الطريقه نضع الزيت فى مقلاه تيفال و لما يسخن نضع الفراخ و الحبهان و لا نقلب كتير لما الفراخ لونها يتغير نضع البصل و نقلب ثم الفلفل و نقلب ثم الطماطم منزوعه القشر ثم باقى التوابل و بعد ذبول الخضار نضع كوب من الماء حتى يتم نضج الفراخ و بالهنا 4 لفائف الدجاج المقادير فراخ بانيه صدور كميه صغيره من اللحم المعصج (عصاج) بقدونس ملح فلفل الطريقه نفرد الفراخ و ندقها و نحط شويه ملح و فلفل و نلخبط اللحم بالبقدونس و نضعها فى الفراخ و نلفها مثل المحشى و نحطها فى صينيه فى الفرن تحفه بألف هنا 5 لفائف دجاج بالخضار المقادير بانيه فراخ بسله و جزرمسلوقين ملح و فلفل و زعتر و قرفه الطريقه نفرد الفراخ و ندقها و نتبلها و نحشيها بالخضار و نضعها فى صينيه فى الفرن و بعد ما تبرد نقطعها بتبقى دوايرو الخضار الوان فى النص شكله تحفه 6 دجاج محشو ارز بنى المقادير فرخه كامله مسلوخه ارز بنى (فنجان شاى) ملح فلفل قرفه كبد و قوانص بصله ملعقه زيت الطريقه نضع الزيت و القوانص منزوعه الدهن و البصل ثم الكبد و الارزو نتبل حتى يبدأ الارز فى السواء ثم نحشى به الفراخ و نسلقها و بألف هنا
المقادير فراخ مسلوقه تقدم مع صوص الطماطم(كوب طماطم مع البصل المشوح فى ملعقه زيت زيتون و لا تسبك يا دوب تغلى) 8 فراخ كولباست فى الفرن المقادير فراخ مسلوخه كوب زبادى لايت فلفل اخضر لمونه كبيره زعتر بصله ملعقه زيت زتون خضارمشكل (ممكن الاستغناء عنه) الطريقه كل اللى سبق ذكره هيوضع فى الفرن و يغطى بالفويل 9 كفته الدجاج فراخ مسلوقه و مفريه دقيق ذره او دقيق قمح ملعقه زيت زيتون(ممكن الاستغناء عنها) شوربه منزوعه الدهن نص كوب لبن رايب سبايسى و كورن فليكس بدون سكر بتاع بسكو مصر الطريقه هنحمر الدقيق مع الزيت اونحمصه بدون زيت نضيف الشوربه كميه بسيطه عشان يبقى الخليط سميك قوى هنحط مفروم الدجاج و نخلط و نشكله و هنحطه على الرايب ثم خليط الكورن فليكس و السبايسى و هنشويهم على شبكه الفرن ممكن ندهنه بس بالزيت بفرشه الطعم هيبقى زى المقلى 10 فراخ محشيه فرخه كامله مسلوخه 4 ملاعق ارز بنى 3 ملاعق لحم معصج ملح فلفل بصله كبد و قوانص الفراخ منزوعه الدهن ملعقه صغيره زيت الطريقه
11 فراخ بالفلفل 12شيش طاووق 13 فراخ بالمسترده |
رد: 100 اكله دايت من ام يوسف و يحيى موضوع خمس نجوووم روعة يام يوسف شكرا على المجهود الجمييل نورتى القسم انا فى انتظار جديدك مبروك التقييم والتثبيت تقبلى مرورى |
رد: 100 اكله دايت من ام يوسف و يحيى تسلمى ميرسى لمرورك و للتثبيت |
رد: 100 اكله دايت من ام يوسف و يحيى يا مفتريين احط 100 اكله ما الاقيش رد الموضوع بقاله شهر انا هرفعه بس للافاده و عايزه دعاء بالستر فى الدنيا و الاخره و ربنا يصلح لى حالى |
رد: 100 اكله دايت من ام يوسف و يحيى |
رد: 100 اكله دايت من ام يوسف و يحيى جزاك الله خيرا كثيرا موضوع اكثرمن رائع ومجهود عظيم منك جعله الله في ميزان حسناتك |
الساعة الآن 06:33 AM. | 1 2
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0