الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) السلام عليكم يا بنات http://www.rjeem.com/up/images/g6e4m8ifrof1xmlbs25.gif اليوم عامله الكشري المصري و بالورد لعيون احلي شايموستا:smile03: مع حسابه بالنقاط كمان طبعا بتقولو دي اكيد مجنونه ورد ايه بقسم اكلات الرجيم بس اصبرو و هتشوفو بجد الكشري اكله صحيه لو اتعملت صح لان فيها عدس و ارز و حمص يعني عناصر كتير يلا نبدأ بسم الله هنقسم الكشري قسمين أولا:الأرز و العدس و المكرونه و الحمص و ده الجزء السهل align="right">1. الأرز بالشعريه: يطبخ بالطريقه العاديه بدون دهون بالشكل ده http://www.rjeem.com/up/images/o1608gcqp4t63jq58fbr.jpg align="right">2. العدس: يغسل و يطبخ بالطريقه المعتاده بدون دهون لانها اشبه بتدميس الفول(علي النار مع حبه طماطم و بصله سليمه و لما يغلي نقلل الحراره و نغطي لحد ما يستوي و بتيل بعد السوا بالملح و الشطه و الكمون) ده شكله http://www.rjeem.com/up/images/w6lk8eniv9wyhu7ohjlj.jpg align="right">3. المكرونه: مسلوقه بماء فقط كده http://www.rjeem.com/up/images/sgm5ztm9r0snepxvmzzg.jpg align="right">4. الحمص:منقوع و مسلوق ثانيا: الصلصه و الصلصه الحاره و الدقه و الورد align="right">1. الصلصه:الخطوات مصوره http://www.rjeem.com/up/images/l5ea0...ripk_thumb.jpghttp://www.rjeem.com/up/images/vkcdr...4s2g_thumb.jpg http://www.rjeem.com/up/images/ndrna...w8z5_thumb.jpghttp://www.rjeem.com/up/images/pu0gj...egq7_thumb.jpg طماطم و بصل و توم و بهارات و ملح تضرب معا و يضاف قليل من الصلصه و ترفع علي النار تغلي ( تتسبك يعني) بس مش مده طويله بعد كده ضيفي الخل و تغلي دقيقه و ارفعيها ده شكلها النهائي http://www.rjeem.com/up/images/l7o23y60uhpxzupb6ao.jpg align="right">2. الصلصه الحاره: ناخد قليل من الصلصه و نخلطها مع شطه حمرا جيدا و تغلي دقيقه و ترفع بصراحه انا بعمل الخطوه دي بالميكرويف http://www.rjeem.com/up/images/k782t9l5t315f4vff0y8.jpg align="right">http://www.rjeem.com/up/images/7n3dkjevrj9qefhqpfb.jpg align="right">3. الدقه:شطه و توم يفرم ناعم و كمون و خل تفاح و ليمون http://www.rjeem.com/up/images/pdw6b...6syj_thumb.jpghttp://www.rjeem.com/up/images/z5205...hcxj_thumb.jpg align="right">4. الورد(البصل المحمر): طبعا الكل هيقول دي مجنونه ورد ايه اللي بقسم اكلات الرجيم بس خليكو معايا align="right">· يقطع البصل شرايح رفيعه متساويه الحجم (يعني قطعي البصله شرائح خدي منها المناسب للورد و الباقي خليه للصلصه عشان يطلع الورد مقرمش و بدون زيت) align="right">· حطي عليه الملح كده و اتركيه ينزل ميته http://www.rjeem.com/up/images/tjxrwjhyai72m2fwfckg.jpg align="right">· اشطفي البصل من الملح و افرديه علي منديل مطبخ http://www.rjeem.com/up/images/mxerrclvi9wermk3wx.jpg align="right">· نيجي للتحمير طبعا الورد عاوز زيت كتير يعني مش ملعقه و الكلام ده انا عملت خطه:smile23: عايرت الزيت قبل و بعد التحمير بمعني اني حطيت 8 ملاعق كبيره زيت و حمرت البصل و عايرته كل اللي نقص اقل من ملعقه زيت واحده لان الطريقه دي بتخلي البصل ما يشرب زيت ابدا و مقرمش و ده معناه اني استعملت ملعقه زيت واحده للورد(طولت في الشرح بس حبيت اوضح) http://www.rjeem.com/up/images/indtcyigo7vwsi7uq6b.jpg align="right">· ده شكله بعد التحمير حتي المنديل ما عليه الا قطرتين زيت http://www.rjeem.com/up/images/79q4wypy51nsopw0s0y.jpg الحمد لله خلصت:smile19: اتفضلوووووووووووووووووو ده طبق سوبر مكوناته:6 ملاعق كبيره أرز+ 6 مكرونه+4 عدس+2 حمص و حطي صلصه و شطه و دقه زي ما تحبي ما فيها نقااااااط http://www.rjeem.com/up/images/kx1tsbleahigawicxqg.jpg النقاط للطبق:7 نقاط (يضاف نقطه للورد) اما ده طبق وسط مكوناته: 3 ملاعق كبيره أرز+3 مكرونه+2 عدس+1 حمص http://www.rjeem.com/up/images/oyo3psb86k7o2j9rxwf8.jpg النقاط للطبق:3,5 نقاط الورد: 1 نقطه الصلصه:0 نقطه الصلصه الحاره: 0 نقطه الدقه:0 نقطه بمليوووووووووووووون هنا يا رب |
رد: الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) رشيقة حبيبتي شكلو كتير زاكي تسلم اديكي وبالهنا على قلبك شايموستا |
رد: الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) ما شاء الله ايه الجمال ده يا رشيقه هانم فعلا انتى اسم على مسمى :) انتى كده حتشجعينا بجد نعمل رجيم تسلم ايدك على الطبق الرائع والشهى جدا تم التقيم :happy: فى انتظار المزيد من وصفاتك الرائعه للرجيم |
رد: الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته ماشاء الله الله يسعدك دنيا واخرة وان شاء الله اجربها موفقة غلاتي |
رد: الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) احم احم علي فكرة انا شايموستا المذكورة اعلاه هههههههههههههههههه بجد بجد تسلم ايدك الف مرة ولو فضلت اشكر فيكي من هنا للسنة الجاية مش هوفيكي حقك علية انتي خليتيني فعلا ماحسش اني اتحرمت من اكتر حاجة بحبها بكرة ان شاء الله هنفذ الطبق بتاعك بالمللي |
رد: الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة زهره الاسلام: ايه الجمال ده يا رشيقه هانم فعلا انتى اسم على مسمى :) انتى كده حتشجعينا بجد نعمل رجيم تسلم ايدك على الطبق الرائع والشهى جدا تم التقيم :happy: فى انتظار المزيد من وصفاتك الرائعه للرجيم تسلمييييييييييييييلي زهره و الله انتي اللي بتشجعيني بكلامك الحلو ده و بنسي تعبي لما الموضوع يعجبكم |
الساعة الآن 05:25 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0