مجتمع رجيم
1 2  3 

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   وصفات اللحوم (https://forum.rjeem.com/f20.html)
-   -   الخرشوف بالحمة المفرومة (https://forum.rjeem.com/t98849.html)

زهره الاسلام 03-12-2011 11:57 PM

الخرشوف بالحمة المفرومة
 
http://www.rjeem.com/up/images/nl72o0v6t6nke67j35x.gif


http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...2wp91yg859.gif

اهلا حبيباتى :)
انا بدئت اعمل رجيم وهذا 3 يوم لى :kiss: يا رب ربنا يقوينى وما ارجع فيه والخبط كالعاده :grin:


انا اليوم عملت خرشوف بالطماطم واللحمه المفرومه
هى اكله صحيه وشهيه واهم حاجه انها مشبعة غير ان الخرشوف سعراته الحراريه قليله جدا 7 سعره فقط لكل 100 جرام


المكونات

2 ثمره خرشوف
2 ثمره بطاطس صغيره
2 ثمره طماطم
مقدار قليل من اللحم المفروم قليل الدهن
ملح فلفل اسمر وبهارات


الطريقة

اول شيىء ننظف الخرشوف ونسلقه نصف سواء في مياه وليمون حتى لا يتغير لونه
واحضر ثمرتين بطاطس صغار اسلقهم نصف سواء حتى تنزل النشاء منهم واقوم بتقوريرهم , ولا تقلقوا البطاطس المسلوق لا يزيد الوزن اطلاقا

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...97a9tanf3g.jpg


بعد ذلك اقوم بتعصيج اللحم المفروم ولا اضع على البصل زيت ولكن وضعت اللحم على البصل وقمت بتسويه اللحم على النار مباشره ومش لازم يستوى جدا خليه نصف سواء واضفت عليها ملح وفلفل اسمر وبهارات

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...udb2edeo3a.jpg


قمت بعد ذلك بحشو الخرشوف والبطاطس

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...y2pyil3heh.jpg



قمت بعد ذلك بتحمير بصله فى نصف ملعقه زيت

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...2hpwnfivua.jpg


وخلطت 2 ثمره طماطم ووضعتها على البصل

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...5ivy4tdy7q.jpg


وتركتها على النار خمس دقائق ثم وضعت الخرشوف والبطاطس وتركتهم لحد ما تسبكت الطماطم والخرشوف استوى

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...9ksg73n350.jpg


بعد ذلك وضعت الخرشوف والبطاطس فى الفرن
وهذا شكله النهائى

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...hmm2f2aya9.jpg


واكلت الطبق مع سلطه :)

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...u38l1uk6ur.jpg

يا رب تكون الاكله عجبتكم

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...9lah80pum3.gif


ام منه المصرية 03-13-2011 12:00 AM

رد: الخرشوف بالحمة المفرومة
 
تسلم الايادى الكريمة

http://www.upksau.com/up2/2416736919.gif

زهره الاسلام 03-13-2011 12:05 AM

رد: الخرشوف بالحمة المفرومة
 
جزاك الله خيرا ام منه
نورتى الموضوع :)

um rawan 03-13-2011 01:48 AM

رد: الخرشوف بالحمة المفرومة
 
http://www.rjeem.com/up/images/dconsg03u38l1uk6ur.jpg
تسلم الايادي حبيبه
انا اخدت نصيبي من العشاء
عن جد شكلو شهي وطريقته روعه
بارك الله فيك
مبروك الوسام

دينار 03-13-2011 02:59 AM

رد: الخرشوف بالحمة المفرومة
 
ايه النور ده القسم نور يازهرة ويسلموا الايادي علي الاكلة الجميلة اللي انا بموت فيها


نورتي القسم وبانتظار جديد ك المتميز دائما ياجمل مديرة في الدنيا :000021541:

أم عمر و توتة 03-13-2011 03:35 AM

رد: الخرشوف بالحمة المفرومة
 
تسلم ايديكى زهرة..

طريقتك جميلة..باعملها لكنى اضيف

جزر مسلوق و بسلة مع العصاج..

لكن طبعا لحم فقط..اكيييييد احلى..


الساعة الآن 03:42 AM.
1 2  3 

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0