طريقة لف ورق العنب من مطبخي وبالصور ×^×
مجتمع رجيم / الأطباق الرئيسية
كتبت :
O؛°‘¨ (سلمى حياتي) ¨‘°؛O
-
[ALIGN=CENTER][TABLE1="width:100%;background-image:url('http://forum.rjeem.com/mwaextraedit4/backgrounds/114.gif');border:6px ridge indigo;"][CELL="filter:;"][ALIGN=center]
يعتبر حشي ورق العنب من اطعم اطباق المحاشي بصوره عامه لما يتميز به من طعم لذيذ وشكل رائع
لذلك حبيت اليوم احضر لكم هذا الطبق لاجلكم وحصريا على رجيم بيتي الثاني
وطبعا لف ورق العنب بيحتاج الى مجهود ووقت بس في النهايه النتيجه
سفره مميزه وطبق لذيذ
والان معايه خطوه خطوه علشان نتعلم طريقته سوا
[glow1=CC9900]الحشوه /[/glow1]
ورق عنب مسلوق
رز مصري منقوع بالماء الحار
+ لحمه مفرومه او بدون
+ طماطم مقطعه صغير جدا
+ بصله صغيره مقطعه ناعم
+ ملح + فلفل اسود + ماجي ابيض + كركم +ملح الليمون + عصير ليمونه + نعناع ناشف
[glow1=FFCC33]الطريقه /[/glow1]
نصفي الرز من الماء جيدا ونضع عليه اللحمه المفرومه والبصل والطماطم
ونضع البهارات وعصير الليمونه ونخلطهم جيدا ونضع النعناع الناشف بعد فركه
نحضر ورقة العنب ونفردها نضع الوجه الخشن فوق ــ تابعي معي بالصور
نضع قليل من الحشوه في الطرف السفلي من الورقه
نطبق قليلا من الورقه على الحشوه
ثم نلف الطرف الاول
ثم نلف الطرف الثاني ونلف باقي الورقه
حتى تخلصي الكميه الموجوده عندك
طريقة طبخه /
ترصي الكميه بالقدر ثم تضعي عليها ملح وعصير ليمون بالكميه اللي بتحبيها وتضعي زيت وملح الليمون
وممكن تقطعي طماطم وبصل وبطاطا حلقات وتضعيهم في اسفل القدر وترصي ورق العنب عليهم
وتصبي الماء فوقه وتضعيه على النار لكي يستوي لمدة ساعه تقريبا والان نكون وصلنا للنهايه
الف صحه وعافيه على قلوبكم جميعا
^^^ ويارب اكون افدتكم بموضوعي وصوري وتقبلوا تحياتي لكم جميعا ^^^
[glow=FF0099]اختكم / زهرة العمر[/glow] [/ALIGN][/CELL][/TABLE1][/ALIGN]
يعتبر حشي ورق العنب من اطعم اطباق المحاشي بصوره عامه لما يتميز به من طعم لذيذ وشكل رائع
لذلك حبيت اليوم احضر لكم هذا الطبق لاجلكم وحصريا على رجيم بيتي الثاني
وطبعا لف ورق العنب بيحتاج الى مجهود ووقت بس في النهايه النتيجه
سفره مميزه وطبق لذيذ
والان معايه خطوه خطوه علشان نتعلم طريقته سوا
[glow1=CC9900]الحشوه /[/glow1]
ورق عنب مسلوق
رز مصري منقوع بالماء الحار
+ لحمه مفرومه او بدون
+ طماطم مقطعه صغير جدا
+ بصله صغيره مقطعه ناعم
+ ملح + فلفل اسود + ماجي ابيض + كركم +ملح الليمون + عصير ليمونه + نعناع ناشف
[glow1=FFCC33]الطريقه /[/glow1]
نصفي الرز من الماء جيدا ونضع عليه اللحمه المفرومه والبصل والطماطم
ونضع البهارات وعصير الليمونه ونخلطهم جيدا ونضع النعناع الناشف بعد فركه
نحضر ورقة العنب ونفردها نضع الوجه الخشن فوق ــ تابعي معي بالصور
نضع قليل من الحشوه في الطرف السفلي من الورقه
نطبق قليلا من الورقه على الحشوه
ثم نلف الطرف الاول
ثم نلف الطرف الثاني ونلف باقي الورقه
حتى تخلصي الكميه الموجوده عندك
طريقة طبخه /
ترصي الكميه بالقدر ثم تضعي عليها ملح وعصير ليمون بالكميه اللي بتحبيها وتضعي زيت وملح الليمون
وممكن تقطعي طماطم وبصل وبطاطا حلقات وتضعيهم في اسفل القدر وترصي ورق العنب عليهم
وتصبي الماء فوقه وتضعيه على النار لكي يستوي لمدة ساعه تقريبا والان نكون وصلنا للنهايه
الف صحه وعافيه على قلوبكم جميعا
^^^ ويارب اكون افدتكم بموضوعي وصوري وتقبلوا تحياتي لكم جميعا ^^^
[glow=FF0099]اختكم / زهرة العمر[/glow] [/ALIGN][/CELL][/TABLE1][/ALIGN]
كتبت :
مامت توتا
-
انا بعشق كل العشق ورق
العنب على الرغم له مع احداث مضحكه
كلما افتكرها لكن وقتها كانت مبكيه
على العموم طريقه جميله زى
اللى بشوفها فى التليفزيون
من الستات الماهرات وانت ماهره
العنب على الرغم له مع احداث مضحكه
كلما افتكرها لكن وقتها كانت مبكيه
على العموم طريقه جميله زى
اللى بشوفها فى التليفزيون
من الستات الماهرات وانت ماهره