جمبرى و سمك مدفونة و سلطة ملفوف(مسابقة)
مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت :
أم عمر و توتة
-
غالياتى فى رجيم..
طبق سهل و سريع و بسيط لكن النتيجة ما شاء الله راااائعة..
جمبرى و سمك بالارز البسمتى و اسمه مدفونة لان السمك و الجمبرى بكون داخل الارز..
طبعا الجمبرى و السمك مغسول و مصفى من الماء..
نضع اناء على النار به قليل من الزيت و بصلة مفرة ناعم جدا و نحمرها
ثم نضيف الجمبرى و الملح و البهار و قليل من الكركم...
نقلب حتى يتشرب الماء الزائد من الجمبرى ثم نضيف قطع السمك..
نرفع الجمبرى و السمك من الاناء ثم نضيف كمية الماء المناسبة
(الارز البسمتى افضل شئ كوب و نصف ماء لكل كوب ارز..)
عندما يغلى الماء نضع السمك و الجمبرى و قطع فلفل حامى..
نضيف الارز و نتركه يغلى ثم نهدأ النار حتى ينضج..
نقلبه بطريقة مناسبة قبل التقديم..
سلطة الكرنب و الخس و الجزر..
بسيييييطة جدا و لذيييذة جدا جدا..
كوب زبادى+3 ملعقة مايونيز قليل الدسم+عصير ليمونة+ملعقة صغيرة مسطردة+ملح
نرش بابريكا على الوجه..