العرق البارد
مجتمع رجيم / وصفات اللحوم
كتبت :
أم عمر و توتة
-
حبيباتى الغاليات..
هذا الصنف من الاصناف الشهيرة المحببة الى كثير من الناس..
و هو العرق البارد او اللحم البارد..
ان شاء الله يعجبكن..
المطلوب..عرق لحم و نلفه بالخيط او اطلبى من الجزار ذلك..
ننغزه بسكين و نضع فصوص ثوم فى الشقوق..
فى صينية نضع ملعقة سمن و نبدأ نشوح العرق
نضيف شرائح بصل + فصوص ثوم+شرائح جزر+عيدان قرفة+
فص قرنفل+رشة فلفل اسود+رشة سماق+حبهان مطحون+ملح..
نشوحه من جميع الجهات ثم نزيد ماء و نغطيه حتى ينضج..
(ممكن لفه فى فويل ووضعه فى الفرن او فى الكيس الحرارى)
يترك لبيرد تماما قبل التقطيع..
الصوص الناتج من التحمير نضيف له ملعقة صغيرة نشا مذابه فى قليل من الماء ثم نصفى الخليط و نضبط الطعم..
يقدم مع البطاطس الشيبس..
يقدم مع ارز بسمتى بالخلطة..
ان شاء الله يعجبكن حبيباتى..