ده كوب فيه خميره خبز من الفرن الخميره تقربيا ملعقه ونصف من الملعقه الصغيره ماء دافئ وسكر
مقدار الدقيق نصف كيلو
بعد نخل الدقيق نضع على الدقيق ملعقه صغيره ملح
وبعد كده نحط الماء الدافئ اللى فيه الخميره والسكر ونعجن العجين طبعا هتحتاج للميه بس برضوا تكون الميه دافيه قوام العجينه لا تكون ماسكه اوى ولا سايله اوى الخطوه دى اهم الخطوات لازم تخفق كويس اوى اوى ممكن باليد او بالمضرب بس لمده طويله شويه
وبعد كده نغطيها كويس علشان الخميره والعجينه تتخمر كويس
وتترك ساعه لكى تتخمر
دى شكلها بعد التخمير تلاحظوا ان حجمها تضاعف كتير اوى
نجهز قدر به زيت غزير جدا
وطبق فيه شويه زيت علشان تغمسى الملعقه
وبعد كده بايدك التانيه شيلى شويه عجين وطبقى ايدك عليها تلاحظى طلوع العجين من بين اصبع الابهام شيلى بالملعقه وضعيها فى الزيت المادوح جدا جدا
وبعد التحمير حطيها فى الشربات هكذا
ثم توضع فى مصفاه علشان تنزل العسل الزائد
وده شكلها النهائى
وفى طريقه كمان طقم من بتوع الجيلى جهزى كريم شانتيه حطى طبقه من الكريم ثم رصى الزلابيه ثو طبقه تانيه من الكريم وهكذا ثم حطيها فى الفريزر وبعد كده اقلبيها شوفى بقى طعمها ومنظرها بالف هنا وشفا
كتبت :
احلى دندونة
-
بحبها جدا
وشكلها تحفة
تسلم ايدك
كتبت :
ألمغتربة
-
تسلم ايديك حبيبتي هنا وصفة رائعة مشكورة ياقمر وبأنتظار جديدك