طريقة عمل الممبار المصرى

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : نور الامل
-
y86fd19e1qt7.gif




1.jpg



يعتبر "الممبار" من الآكلات الشهية والشعبية الشهيرة جدا في مصر، مع أنها معروفة أيضا في بلاد الشام، لكن بأسماء مختلفة، وتعتقد الكثيرات أن تحضير الممبار يحتاج لمجهود جبار ووقت كبير، إلا أن هذا ليس من الصحة بمكان، فلذة الممبار وطعمه الرائع ينسيان حواء تعبها فيه.
ولم تعد السيدات حاليا بحاجة للجلوس ساعات لتنظيف الممبار، لأنه بات يباع منظفا، ومع هذا عليك بنقعه في القليل من الماء والملح لمدة 20 دقيقة أو أكثر، ثم يشطف ويكون جاهز للحشو.
خلطة الممبار:
1 كيلو ممبار يقطع إلى حوالي 19 قطعة طول القطعة ما بين 12 إلى 15 سم.
1 ك أرز مصري.
عدد 2 بصلة كبيرة.
1 كيلو طماطم.
سمن أو زيت.
مكعب مرقة دجاج.
صلصة طماطم.
شبت وبقدونس وقرن فلفل حامي "حسب الرغبة".
قليل من الملح والفلفل والبهار والقرفة وبعض النعناع الناشف.
طريقة التحضير:
-نحضر حلة نضع فيها عدد 1 بصلة مفرية مع السمن وتشوح على النار، ثم نضع عليها عصير الطماطم، ونضع مكعب مرق دجاج، وتترك لتتسبك.
- نضع معلقتين صلصلة طماطم تقلب وتترك لتغلي، ثم تترك لتبرد قليلا، ونضع عليها الأرز والشبت والبقدونس بعد تقطيعها لقطع صغيرة.
نحضر البصلة الثانية وتقطع صغيرة وتتبل بالملح والفلفل والبهار والقرفة والنعناع الناشف، وتدعك جيدا وتضاف على الخلطة وتقلب جيدا، ويحشى الممبار بها استعدادا لسلقه.
السلق:smile04.gifsmile04.gif
-نحضر حلة غويطة توضع على النار نضع فيها سمن ونضع 2 فص مستكة وتذوب، ثم نضيف عليها مقدار كبير من الماء، ونضع ورق لوار وحبهان وتترك لتغلي.
-نضع فيها حلقات الممبار و تترك للنضج لفترة من ساعة إلى ساعة و نصف.
-يرفع و يترك ليبرد، ثم يحمر في زيت ساخن غزير ولا يترك كثيرا على النار حتى لا ينشف، ويقدم مع البقدونس ورشة فلفل اسود وبالهناء والشفاء




منقول


كتبت : نور الامل
-
مفيش واحدة عجبتها الوصفة دى
كتبت : أم رودينا
-
انا اول واحدة ارد
والله انا بموووووووووووت في الممبار وانتي جريتي ريقي عليه
بس للاسف انا في السعودية ومش متوفر كتير
ميرسي يا جميل عالوصفة
كتبت : احلي ماما
-
انا كمان بعمله كده يانور
بس مش بحط عليه ولا نقطة سمن ولازيت
جربي كده اعمليه دايت وخفيف
خلطة الرز اعمليها ني xني يعني من غير ماتتسبك علي النار
وكمان اغلي الميه مع البهارات كلها من غير سمنه
وكمان حمري الممبار في الفرن
هتلاقي طعمه خطير ومش بيفرق في الطعم
لك مني الفين سلام وتحيه (كرستال خخخخخخخخخخ)
كتبت : منايا1977
-
مممممممممممممممممممممممم
فتحتي نفسي
الممبار عندي بالثلاجة ومش عاوزه اعمله عشان الرجيم
لكن انا بعمله على طريقة احلى ماما بدون زيت
والتحمير بالفرن
كمان
يسلمو نوووور على الوصفة
كتبت : ◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕
-
الصفحات 1 2 

التالي
السابق