طريقة عمل الباتون ساليه للشيف اسامة(من مطبخي)
مجتمع رجيم / المعجنات وَ السندويشات
كتبت :
دينار
-

حبيباتي في منتد ي رجيم الاكثر من رائع
اقدم وصفة الباتون ساليه من الشيف اسامة السيد
اهداء الي ولا احلي شفاها الله وعافاها

ان شاء الله ملوكتي ترجعي لنا بالف سلامة في اسرع وقت لانك بجد وحشتيني جد ا جدا جدا

المقادير
3 كوب دقيق

كوب سمن ضغير او زبد طري

معلقة ونصف ملح
ومعلقة ونصف سكر
معلقة خميرة بيرة

او 1ونصف معلقة خميرة فورية
كمون او حبة بركة او يانسون
3/4 كوب ماء دافيء
الطريقة
نذوب الخميرة مع السكر والماء الدافيء ونتركها في مكان مظلم لمدة 10ق
نخلط الدقبق مع الملح والزبد
ونضعهم في الكابة او العجانة

ونضيف الخميرة بالتدريج
حتي نحصل علي عجينة متماسكة ولينة

نتركها تتخمر لمدة ربع ساعة ونغطيها بقطعة قماش

نفردها ونقطعها

ونرش السطح بالكمون

اوحبة بركة اويانسون

ندهن الصينية زيت ونرص الباتون ساليه وندهن الوجه بيضة مربوبة

ويخبز في درجة حرارة 150 درجة
وده الشكل النهائي

وبالف هنا وشفا

اتمني ينال اعجابكم



كتبت :
زهره الاسلام
-
تسلم الايادى دينار
انا بمووووت فى الباتون ساليه بس ما خطر فى بالى انى اعمله
بارك الله فيكِ حبيبتى شكله جميل جدا
ان شاء الله اطبقه فى اقرب وقت :)
تقبلى تقيمى وفى انتظار المزيد من وصفاتك المميزه
انا بمووووت فى الباتون ساليه بس ما خطر فى بالى انى اعمله
بارك الله فيكِ حبيبتى شكله جميل جدا
ان شاء الله اطبقه فى اقرب وقت :)
تقبلى تقيمى وفى انتظار المزيد من وصفاتك المميزه