افكار مطبخية رمضانية من وردات رجيم

مجتمع رجيم / المطبخ والحمامات والاكسسوارت
كتبت : يويا 268
-
بصراحة موضوع اكتر من ممتاز وانا كنت لسه من كام يوم باكتب في ورقي التجهيزات اللي عايزة اعملها قبل رمضان عشان مش انسي حاجة فالافضل نتبادل هنا الاراء طبعا لاني باستفيد منكم كتير
انا باعمل افكر كتير زي افكار لولو "النشيطة" يعني التوم بافرمه وازود عليه ملح والسامبوسك احشيها وهكذا
كمان انا ناوية ان شاء الله
1- انظف المطبخ كله تنظيفة محترمة قبل رمضان وارتب الدواليب كلها
2- اراجع علي التوابل اشوف ايه اللي ناقص عشان اشتريه واجهزه قبل رمضان (كذلك المكسرات احمصهم وافرم جزء واخلي جزء سليم)
3- هاجيب كمية فراخ معقولة واغسلها واتبلها واشيلها في الفريزر وتكون جاهزة بس علي الشوي (انا وزوجي نفضلها مشوية)
4- احب بردو اجهز كمية من العساج(اللحم المفروم) واشيلها في اكياس في الفريزر لانها بتسهل جدا تجهيز اصناف كتير زي المكرونة بشاميل وغيره
5- وناوية رمضان ده اجرب اعمل القطايف كعجينة في البيت ولو نجحت هاحشيها واشيلها في الفريزر تكون جاهزة علي التحمير)
6- حاجة كمان باجهز كمية من الشربات (الشيرة) واشيله في التلاجة بيسهل قوي عمل الحلو
وانا من عادتي لو عندي عزومة باجهز من قبلها بيوم او يومين لكن لو باطبخ لنا بس بيكون يوم بيوم وبتكون حاجات علي السريع يعني ساعة بكتير اكون مخلصة وطبعا ده بفضل الترتيبات السابقة دي
اتمني اكون افادتكم ولو افتكرت حاجة تاني هارجع واقولها
كتبت : ~ عبير الزهور ~
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة الدب الكسلان:
عبير ماشاءالله عليكي دايما مميزه
واحنا فعلا بحاجه لموضوعك الان
واتمنى من الاخوات التفاعل ومايبخلوا علينا بأفكارهم الرائعه
وماتكون الردود بس للمجامله الموضوع يحتاج تفاعل وكلنا راح نستفيد
واسمحيلي عبير راح ابدأ بس اتحمليني اذا طولت عليكم
هههههههههه

اناالحمدلله مااشغل نفسي ابدا نهار رمضان واقضيه في قراءة القران والاستغفار
ويادوب الساعه الاخيره قبل المغرب هي اللي ادخل فيها المطبخ

وقبل رمضان بكم يوم ابدأ اجهز كل اغراض المطبخ عشان ماتتعبني
يعني مثلا الخضار كلو اجهزو وانظفوا واحفظو في الفريزر
خصوصا الخضروات الورقيه زي البقدونس والكزبره انظفها وافرمها واحفظها بأكياس طعام صغيره بالفريزر
والثوم نفس الشي افرمو واحطو بحافظه في الفريزر وكل مااحتاج القاه جاهز
واجهز التمر خصوصا الرطب انظفوا واذا كان كثير احفظ نص بالفريزر ونص بالثلاجه عشان اخذ من اللي بالثلاجه
والباقي مايخرب يكفيني طول رمضان بس اطلعو المغرب على السفره
وطبعا المعجنات والبيتزا ماتخلى منها سفرة رمضان
عشان كذه اجهز حشوة البيتزا اللي تحتاج وقت بس طبعا بدون لحوم يعني الزيتون الاخضر والاسود مع الفلفل والمشروم اقطعهم واخليهم جاهزين بالفريزر
اذا حبيت اسوي بيتزا اخذ منهم على طول واضيف بس النقانق او اللحم المفروم


بالنسبه للأساسيات في رمضان السمبوسه ليلة رمضان اسوي كميه لكم يوم بحشوات مختلفه واحفظها بحافظات في الثلاجه
وتصير على القلي على طول قبل المغرب اخذ الكميه اللي تكفي الفطور وارجع الباقي للثلاجه

الشوربات طبعا غالبا تكون طازه يوم بيوم
بس احيانا احفظ باقي المرق بالثلاجه واسوي منه يومين شربات مختلفه بس اضيفو على الوصفه اللي ابغاها
زوجي يحب شوربة العدس ولأنها تاخذ وقت بقدر الضغط اسوي كميه واصفيها واحفظها بالثلاجه بدون اضافات
وقبل المغرب اضيفها على الشعيريه او الشوفان واحط الاضافات وكذه ماتاخذ وقت

العصاير كلها والحلويات اسويها بالليل في السهره واحطها بالثلاجه على المغرب تكون جاهزه
والمحاشي نفس الشي اسويها بالليل واخليها بالثلاجه وقبل المغرب احطها على النار وبس

وايش كمان وايش كمان .......
لمااتذكر حاجه تاني بدخل اكتبها
واتمنى تستفيدوا من افكاري
وماتبخلوا علينا بأفكاركم
وجزاكي الله خير حبيبتي عبير على الموضوع المميز الهام
تقبلي مروري وتقييمي
واسفه للاطاله





بصراحة استفدت كثير من نظامك الرائع وترتبياتك وتحضيرك
واكيد كل الاخوات استفدوا مثلى
واكيد متعة حقيقة اننا نستفيد ونفيد بعض بتجاربنا القيمة
مشاركة قيمة حبيبتى وفعلا تجهيزاتك من وقت مميزة
ومثلك بحضر السمبوسة والمعجنات وتعرفى عجين السمبوسة
من يبدأمنتصف شعبان تحصلين طوابير على المحلات
وبصراحة عجبنى كثير طريقتك لحفظ المرق وظبط ملحه فكرة كثير حلوة
وبس قبل الافطار انزل فيه الشوفان لان زوجى بيحب الشوفان جدا
ولسان العصفور
بصراحة ياليتك تزيدنا من افكارك وتنظيمك الحلو
ونبيك تطولى قد مابدك
بنكون سعداء جدااااااااااااااااااااا
واكيد نَبى وصفة وطبخة حلوة من ايدينك الحلوة
نسويها برمضان والله يبلغنا اياه بكل خير
ويسعدك دوم حبيبتى




كتبت : عود مسك
-
الصراحه موضوع تحفة وفعلا استفدت من افكار البنات

وقبل ما اتكلم عن يومي برمضان هاد رابط الكبه المشويه ان شاء الله يعجبك


http://forum.rjeem.com/t105023.html#post1756073


اما انا فزوجي عامل نظام بالبيت في رمضان يعني قبل صلاة المغرب يقليل بجهز القهوة السعوديه مع التمر واللبن

وبس يأذن المغرب ناكل التمر واللبن ويذهب زوجي لصلاة المغرب

ولبين ما يرجع بكون عملت صحن سلطة وقليت السمبوسه يلي عاملها من قبل بيوم وحطاها بالفريزر

والشوربه كمان محضراها من قبل بيوم (ممكن يوم شوربه عدس ويوم تاني شوربة شعيريه او شوفان او لسان العصفور )

كل يوم شوربه شكل وازا حبيت بعمل صحن صغير من المكرونه او بعمل شويه فول وبس

وبعدين ياكل زوجي ويروح على صلاة التراويح وعلى ال11 ليلا بقوم بعمل الاكله الرئيسيه

وسبب هاد النظام انو زوجي لو اكل وتقل بالفطور ما بيعرف يصلي التراويح كويس بيتعب وينعس بعد الاكل هههههههه


كتبت : مامي نور
-
موضوع رائع حبيبتي
تسلم الأيادي
أما عني
ففي هذا الرابط
http://forum.rjeem.com/t105020.html
تستحقين أروع تقييم
كتبت : توليب’’
-
مشكوره حبيبتي عبير الزهور على الموضوع الرائع كروعتك ^ ___ ^


بالنسبه لليومنا في رمضان ...

فانحنا بنعمل كل يوم بيومه يعني السمبوسه بنسوي حشوتها الظهر باللحم المفروم ومرات بالجبن ونخليها على جنب وقبل المغرب بشوي نقليها
والعصاير بنسويها في العصر ونخليها في الثلاجه تبرد
وكمان الحلا والمعجنات
وبمااني يمنيه فالشربه تختلف شوي عندنا
وطريقتها كالتالي طبعنا سويت بحث في النت وجبتها لك ^_^

شربة بر وتطبخ باللحم او الدجاج طبعاً على حسب الذوق ، واول حاجة ننقع البر من اول يوم بعدين نسلق اللحم ونعمل مرق ونضيف له البهارات ثم نضيف له البر ونفضل نحرك الخليط الى ان يستوي .
وهذه الشربة بصورة مقربة


وكمان نسوي اللحوح اليمني بس بصراحه انا معرف اسويه خخخخخ امي الله يخليها لي هي اللي تسويه ^__^
وهذه صورته


واكيد لازم يكون على السفره القهوه والتمر ...



وطبعااا كل هذا بمساعدت امي واخواتي الله يخليهم لي ^__^





مشكوررررره مره ثانيه على الموضوع الرائع
دمتي مبدعه ..
كتبت : دينار
-
كل عام وانتي بخير
اللهم بلغنا رمضان


لي عودة احكي معكم واعرف كمان بعض الوصفات منكم
الصفحات الأولى ... 2  3  4  5 6  7  8  9  ... الأخيرة

التالي

حديقة النوافذ والشرفات

السابق

عيشى اجواء الرومانسية ببيتك شموع رومانسية بكل مكان

كلمات ذات علاقة
من , مطبخية , افكار , رمضانية , رجيم , وردات